Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Trenčína do Čičmian

Diskusná téma K článku: Z Trenčína do Čičmian

Po rôznych tohtoročných akciách v blízkych i vzdialených pohoriach som dostal chuť na víkendovú pohodovku v domácich Strážovských vrchoch. Presvedčiť svojho otca nebol problém a tak v sobotu (9. 6. 2007) krátko po šiestej ráno, bez obvyklého zdĺhavého cestovania, vyrážame na túru priamo z nášho bytu na Soblahovskej ulici. Strmou Partizánskou ulicou stúpame na sídlisko Juh, kde nás už čaká Ľuboš, tretí do partie.

Dano170

pekne članok chcel by som ist na podobnu turu z Dubnica nad Vahom do čičmany. kolkojeto km po červenej trase?

Misob

Po najbizsom update dat bude hikeplanner pri tomto useku zobrazovat upozornenie: "Pozor na odbočku na lesnú cestu v smere z Kopca. Úmyselne poškodené značenie."

Tom

Ahaaaaaaaaa tak v tom to je.... Aj som si myslel ze je to cudne, lebo na stromoch boli same znacky ze vstup je zakazany a podobne... Ano, cervena bola dako pozatierana. Ani som nikde nevidel odbocku zo zvaznice. Strasne blby usek...

Rujir

@Tom: Tak my sme zabludli presne na tom istom mieste. Potom sme sa bavili s miesnymi a ti nam povedali, ze miestny lesohospodar Pavlik neznasa turistov, tak zatiera znacky. :-\

Tom

Tak som sa dnes popoludni vratil z tury TN-Zliechov. Do Cicman sa nam uz moc nechcelo. Troska sme pobludili za obcou Kopec - odbocka po lesnej zvaznici.
Neviete kde tam znacka odbaca? Neako sme ju tam stratili. Inak super vikend, oplati sa....

Sukino

My sme mali stastie, ze tam akurat boli fasiangy a tak sme sa zabavili tam. A pes im nevadil.

Peter

kossuri, tak uz neuvazuj a pomaly sa treba do tej formy dostat.
sukino, to neviem potvrdit, pretoze my sme sa tam nezastavovali. prestavku sme si spravili az v koseckom rovnom. cuduj sa svete, o druhej tam bola este otvorena krcma. a kedze pipa fungovala a jubox tiez, bola z toho este nakoniec aj turisticka diskoteka. krcmar bol vyborny a bol by s nami ostal aj dlhsie. museli sme vsak dalej a okolo pol piatej sme uz boli pod vapecom. to pivo dodalo vela sil.

Sukino

Boli sme minuly rok na jesen a nizke, ale paradne hory.
Akurat krcmar v Zliechove je uplny drbo. Nechcel pustit ani psa do krcmy, aj ked ta bola spinavsia a skaredsia ako priemerny chliev.

Kossuri

Peter, dik za tip. O HJB som už uvažoval, keď sa pôjde z TN nie je čo riešiť. Už len aby bola správna forma.

Peter

Odporucam vsetkym jedinecnu akciu. Prechod z Trencina,T.Teplice, Vapec,Rokos,do Omastinej. 24hod. nonstop pochodu po turistickych chodnikoch. Vyraza sa vecer o siedmej a prichod do Omastinej je medzi piatou a siedmou vecer na druhy den. Je to cca 80-90km. Viac info na rokosport.sk$ret Akcia sa kona vzdy prvy majovy vikend. Tak aby si zacal pomali trenovat.Posledne dva rocniky sa vyrazalo z Fackovskeho sedla, ale buduci rok to bude opat z Trencina.Tak nevahaj!

Kossuri - autor

No priznám sa že som si tie priestupky ani neuvedomil. Aj keď by sme mali skôr hovoriť o priestupkoch voči zákonu ako o priestupkoch voči ochrane prírody. K prírode mám jednoznačne kladný vzťah, snažím sa v nej správať čo najšetrnejšie. Myslím že ten bivak jej nijako neuškodil. A chodenie mimo značkovaných chodníkov, v Strážovských vrchoch s tým nie je žiaden problém.
Som rád že môj článok niekoho inšpiroval. Tom, želám šťastnú cestu!

Tom

Velmi sa mi paci clanok a tak som sa rozhodol ze tuto sobotu-nedelu si to aj ja prejdem, ale chystam sa zo s.Lucky stale po cervenej az do Cicman. Kedze som tiez z TN ako autor clanku, okolie celkom poznam...
Zatial horam zdar !!!

Wolflike

:) he, to som zvedavy ci admin webu doplni na koniec clanku tu poznamku ze ide o nesulad s predpismi a ze sa s tym web nestotoznuje, take daco som tusim tu na stranke niekde cital ze sa robi, pokial vyjde clanok navadzajuci na porusovanie predpisov... :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma