Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Budnárka

Medic155

Strávil som tam síce len jedno poobede, aj to nie celé. Ale je to tam úžasné. Ticho, pokoj. Ideálny oddych. Určite sa vrátim. Nanešťastie som nevedel, že o čo ide, inak by som vyniesol hore aspoň nejaké tie veci.
Nabudúce...

Braňo Sikorčin

Začiatkom júla 2014 sa podarilo urobiť avizovanú brigádu na Budnárke. Horolezci z Popradu,s pomocou horára Mariána Mareka vyniesli a zriadili kadibúdku. Je na pôvodnom mieste kde bolo v minulosti WC-jama s doskou. Dúfam že týmto činom sa skultúrni okolie útulne, nebudú všade po okolí \"míny\" zakryté papierom. Prajem pekný zážitok s krásnym výhľadom.
Prístupový chodník sme vykosili a tiež aj okolie chaty. Odpadky sú odvezené, všade je poriadok. Prajeme si aby všetci tí ktorí prídu na útulňu si svoj \"bordel\" odniesli. Nenechávajte to tam. Smetiari tu nechodia! Príjemný pobyt. B.S.

John.sp

Zdravím.
Máte niekto info o aktuálnom stave útulne ?

Peter61
Vojto, dve hoďky po ceste nie je asi sen turistu, ale na druhej strane tam skôr nájdem 50 €. -)
Vojto Keder

Po doline to je dlhe a nudné. Po vrchu je cesta oveľa prijemnejšia.

Peter61

Nad tými odpadkami sa mi chcelo .... .
Inak v doline sú cez cestu dva smreky, snáď to lesáci prepília.

B.S.

niekedy v lete 2013, chceme na kraji lesa v blízkosti búdy postaviť kadibúdku(wc). Ak chce niekdo priložiť ruku k dielu, dajte mi vedieť. Dohodneme sa na termíne.

Daulagiri

Prespali sme tu cez víkend. Koliba je stále vo vynikajúcom stave zo všetkým čo k nej patrí: riad, sviečky, horčica, myšy atď. :-)

Inak do podkrovia sa dá dostať tak že odsuniete dvere (zelené na tunajšej prvej fotke) oproti vchodovým a ocitnete sa v malej kôlni odkiaľ po stupoch vyjdete hore. Je tam trochu sena, na prespatie len v núdzi.

Daulagiri

Spal som tu z 21. na 22. 1. spolu s ďalšími 5-timi skialpinistami. Je stále v takom stave ako je opísané v článku. Sú tam všetky podstatné veci. Mali sme príjemných 28° C, jednoducho pohoda :-)

Braňo Sikorčin

o tento objekt ako správne napísal Matúš sa starali v minulosti turisti z Vagónky Poprad. Po rozpade tohto klubu, od r.1990 sa u útulňu starajú Horolezci TJ LŠ Poprad.
Je to zo súhlasom správcu územia, polesím a HZS. Podmienky na prenocovanie sú v Knihe návštev, časť z nich uviedol Matúš v článku. V minulosti Budnárka slúžila ako koliba. Postupne sme z nej urobili to čo je teraz.Najväčší problém je z odpadkami po turistoch. Raz, dvakrát do roka to znesieme, no stále nemôžme pochopiť tých čo ťažké konzervy, fľašky,hore vynesú a keď je to prázdne tak to už neznesú.
Sebavedomie sme si nikdy nedvíhali keď sú tam nocľažníci. Vždy sme sa pomestili, pokiaľ boli slušní. Hombré.

Pjotr64

viem, ze cez zimu, zrejme presnejsie cez vianocne a novorocne sviatky stahuju piecku prec, zrejme koli silvestrovskym party pobytom...

Axel

Mna zaujala povodna piecka pohodena na okraji lesa. Aj aj smerova sipka k "WC" vyzdobena alobalom :-D

Daulagiri

Ááá konečne tu má článok aj táto útulňa, super.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum