Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Riad GSI Outdoors Pinnacle Dualist

Diskusná téma K článku: Riad GSI Outdoors Pinnacle Dualist

Pred odchodom na tohtoročnú dovolenku do Álp sa nám do rúk dostal zaujímavý turistický riad od firmy GSI. Kompaktné balenie pre dvoch, nízka hmotnosť, pekný dizajn – zaujal nás okamžite, a tak bolo v momente rozhodnuté. Nový, ešte nevyskúšaný ešus nemenovanej značky ostáva doma a na dovolenku sa s nami vyberie sada riadu GSI Outdoors Pinnacle Dualist.

Peter61

Andy - urcite take hracky ako s vymennikom tepla Eta Power Pot, MSR Reactor, Jetboil etc. prinasaju efekt a za tazkych podmienok vyrazne urychluju varenie.
To ostatne vyhovuje definiciam Luba a jjana.

Btw. vo finale castingu na moj 7. varic (r.2008) bol aj tvoj Col. F1 Lite, vyhral MSR Pocket Rocket. Ked som sem pred casom napisal, ze treba posudzovat aj hlucnost ( Rocket = zvuk rakety), tak diskutujuci napisali, ze mi drbe....

Qeci : ide o to, co chces varit, kolko a kde. Ak chces byt trendy, tak napr. Titan, Soloist, Jetboil, Power pot, Reactor. Ak od toho cakas zazraky oproti esusu - snad v umyvani. Efektivnost odhali Excel : imho ti staci dokupit trojnozku, zavetrie a pouzivat napr. 230 g kartuse ,pripadne do chladu s izobutanom - ked uz su tak lahko dostupne.
Tie prachy, co usetris, mozes vrazit do inych hraciek petzl.com/…/ange-s

Lubo

Janci, problem je, ze znalost tohto principu nevedie k jeho eliminacii :-))))))).

Jjano

To by si nám, Lubo, ako tester outdoorového vybavenia nemal a majiteľ servera, ktorý žije z inzercie, nemal moc pripomínať :-)))

Lubo

Viete aky je rozdiel medzi chlapcom a chlapom?
V cene hraciek...

Andy

Veď to, tá kompaktnosť je krásna:)

Rbr69

ja som mal Soloist moznost kupit za 25€ a doma si odskusat zbalenie kartuse ... a aj mne by esus do smrti vydrzal, ale teraz to mam komplet zbalene s kartusou a varicom ... ide o to, ze chlapi by si mali robit takuto radost kupou takychto veci :)))
servis386.wz.cz/…/chlapisobe.…$ret

Andy

Varím na Coleman F 1 Lite a takom starom noname ešuse. Ako tak čítam , ani sa mi neoplatí byť in a prejsť na niečo modernejšie,lebo to ešte nemusí byť aj lepšie. Vot baľšája ťéchnika.

Peter61

"Šedá je každá teorie, příteli,
a zelené jsou stromy života. Mefistofeles, J.W. Goethe: Faust, 1808 )

Ked tam vojde kartusa 220, imho vojde i 230 g. Robili sa s priemerom 110 mm, teraz sa robia 108 mm.
svts.sk/index.php?a=343$ret

Spotreba plynu, vykon etc. sa lisi od vyrobcu k vyrobcovi , v praxi vysledok zavisi od toho, ci fuka vietor a pod. prevyk.php5.sk/…/esusy_porovn…

Co sa tyka Pinguin Spider : ma Coleman Alpin. OK : mozes pouzivat aj velke kartuse a nechat nahrievat kartusu teplom z horaka (pod dohladom !)

Na com varis teraz ?

Nahadz si do excelu cenu + hmotnost + hmotnost plynu :kombinacii kartusa, zavetrie, trojnozka, varic.

prevyk.php5.sk/…/esusy_porovn…

Zaujimava je u ultralahkych ( Col.F1, MSR Pocket Rocket, ..Ed.Kiro Ti...) aj stabilita nadoby na nozickach. Posudil by som to aspon subjektivne : zmontovany varic + 230 g kartusa, + 1 l esus.

Andy

No veď to, preto tie pochybnosti. Nebudem kupavať mačku vo vreci. Píšu, že tam vojde karťuša 220 g, ale skoro všetci vyrábajú 230, takže tá asi nie. A sú samozrejme aj menšie napr. MSR 125g, Primus 100g...Potom by tam vošiel každý varič napr. Edelrit
svetoutdooru.cz/…/?108283-mal…$ret
alebo Coleman F1 Lite a láka ma aj niečo od napodobovačov Pinguin, len nikde nie je udaná spotreba plynu. Pravdu máš aj so stabilitou. Páči sa mi Spider, ktorý už nepotrebuje trojnožku:
svetoutdooru.cz/…/?108352-var…$ret
Škoda, že ten riad nikto nemá:)

Peter61

Martin - pekne videjko. Andy : dovnutra by som kartusu nedaval.

Ci je to najmensia ( teda kartusa, to by som ohen do ruky nedal. Ak je, tak je draha, co sa tyka cena/hmotnost/hmotnost plynu. Zavisi od toho, kolko chcem varit.
Ciste okometricky mi to video nevychadza na ? 90 x 67 mm / 3.5” x 2.6”, alebo daco podobne, ale na nieco nizsie od
? 108 x 85 mm / 4.2” x 3.3” . Ale nemeral som to, chce to vyskusat.

Lepit na kazdu kartusu leukoplast na ochranu vnutra nadoby - nie, asi by som to riesil inak, nejakou utierkou, sackom. Najma kvoli tomu, ze kvoli stabilite pouzivam trojnozku pod kartusu ( aj na videu vidno balanc).

Andy

Zdravím. Páči sa mi Pinacle Soloist. Neviete aká veľká kartuša a varič sa tam dajú vložiť? Andy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov