Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Snowdonia I. - cesta

Diskusná téma K článku: Snowdonia I. - cesta

Keď sa horal z kontinentálnej Európy ocitne načas pracovne uväznený na Britských ostrovoch, pri myšlienke, kam by mohol nasmerovať svoju nahromadenú energiu, si zákonite spomenie na Highlandera alebo Brave Heart a škótsku Vysočinu. Málokto ale tuší, že obľúbenými destináciami britských horolezcov, ba dokonca aj samotného Sira Edmunda Hillaryho, boli a sú aj kopce, ktoré nepatria do tohto najväčšieho a najvyššieho horského pásma na Ostrovoch.

Eugen

Dakujem Vam priatelia. Ja som vo Walse stravil len par dni, no urobil na mna dojem. Preto som sa rozhodol aj pre tento clanok. Ad Boro: Som rad, ze potesilo a hadam potesi aj dalsie rozpravanie, aj ked je obmedzene iba na jednu turu. Ad muro1: mas pravdu je to v Black Mountain, najzapadnejsej zo 4 casi Narodneho parku Breacon Beacons. Na obrazku je hreben Bannau Sir Gaer (749m). Z casovych dovodov sme sa tam bohuzial nezdrzali. Verim, ze vyskove nedostatky vynahradim v dalsom rozpravani. Ad boris v: Je to prva cast, kde som sa pokusil urobit uvod k tomu hlavnemu a sice ture v Snowdonii. Podla mojich informacii by dalsi diel mal vyjst buduci tyzden.
Ad Boro a muro1: budem rad, chalani, ked k waleskej faktografii doplnite nejake zo svojich zazitkov.
Pekne dni.

Lubo

Treba pockat, toto je prvy diel, dalsie budu postupne nasledovat :-)

Muro1

No tak dufam ze ste boli aj vysie ako na fotkach lebo fotky vyzeraju ako Black Mountain tam som bol vela krat mal som to na skok z domu :)) V tak ako v Anglicku hory ani niesu ked uz tak Wales alebo Scotland

Choze

konecne nieco opat aj v rubrike Britske ostrovy, super clanok, ocenujem aj historicke informacie. Wales mi do zbierky chyba, tesim sa na pokracovania aj fotky.

Muro1

Bol som tam krasne prostredie :) Len skoda ze vtedy som mal novy fotak tak som este nevedel snim robit tak aj fotky su take obycajne :(

Boro

Jój, starký, pripomenul si mi rok 1990, keď som tam býval dva mesiace v meste Chester. Firma u ktorej som sa školil mi dávala na víkendy auto a tak som prejazdil a prechodil Snowdoniu krížom-krážom. A veru bolo čo vidieť. Dodnes mám odložené pár máp, letákov a propag.materiálov. Múzeá na hradoch, úzkokolajné železnice ťahané parnými rušňami, bridlicový lom, kde bilo cez vojnu ukryté vzácnosti z múzeí, atd. A tiež aj železnička na samotná vrchol Snowdónie. Paráda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum