Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Chotárna pod Mindžovou

Diskusná téma K článku: Útulňa Chotárna pod Mindžovou

Neďaleko vrcholu s pekným názvom „Mindžová“, v pohorí Bachureň, vyrástla nová útulňa, o ktorú sa postarali ľudia zapálení pre turistiku, prírodu a šport v nej. Na výstavbe útulne sa podieľali členovia Klubu slovenských turistov Chotárna Hermanovce, ale aj ľudia z obce Hermanovce, za čo im patrí veľká vďaka. V okolí je množstvo zaujímavosti – pseudokrasová tiesňava Parkaň s mnohými jaskyňami, sprístupnená jaskyňa Zlá diera, Lačnovský kaňon, lyžiarske stredisko... a taktiež je územie známe pomerne vysokým výskytom vlkov.

Pavol.horvath

Na utulni vsetko v poriadku. Stale napreduje, chata, okolie (vrchol a aj pramen) sa srtale vylepsuju.

MarcelKE

Minulú noc sme prespali v útulni. Útulňa je v perfektnom stave, piecka kúri ako má, aj voda sa na piecke dá uvariť. Drevárnička plná nachystaného dreva, k dispozícii je aj sekera. Latríny sú tiež v dobrom stave.

Axel

V utulni sme stravili noc po bike-turistike v okoli. Takto mimo sezony a cez tyzden sme boli dokonca sami. Musim povedat, ze je to naozaj skvost. Oproti fotkam v clanku pribudol velky kryty altanok s ohniskom a kominom, utulna uz ma 2 kadibudky s luxusnym vyhladom do doliny, miestni natahali elektricke 220V rozvody (kto si donesie centralu, ma svetlo v celom objekte aj stavu v stene). Na prizemi je nova velka liatinova piecka s prieduchom tepleho vzduchu na poschodie. O vybaveni sa je skoda rozpisovat, ale najdete tam aj prirucne bandasky na donesenie vacsieho mnozstva vody zo studnicky ponize. Dokonca aj cistota naozaj na urovni a na okoli ani jediny kusok smetia. Spravcovia maju zverejneny ucet a kto tam prespi a neprispeje je fakt ignorantske hovado bez kuska vztahu k praci inych ludi. Hoci vidno, ze chata uz zazila aj najazdy individui nizsieho intelektu.
PS: tie dve miesta na spanie na balkone su deluxe aj s rannym vyhladom.

Pafi

Tento objekt by som nazval luxusnou chatou, nieto útulňou :o)
25./26.10.2015 zamknutá nebola, prespali sme hore, za čo vďaka hermanovským!! Prajem chate kondíciiu aj vysoký vek, nuž nech rozdáva pohodu a šťastie.

Nonormal

Nie je uzamknutá. Jedine ak by sa tak udialo v posledných troch dňoch.

Meno autora

vraj je uz chajda uzamknuta a neda sa vnutri prespat, je to pravda? neviete?

Tomasz.

Pekne pohorie! Specialne sme prisli z Polska (po slovensky hovorim len tak tak) a isli sme v sobotu-nedelu 9-10.VIII chodnikmi: Vysny Slavkov - Buce - Mindzova - Lipovce - Lacnovsky kanon - Vysny Slavkov. Na turistickych chodnikoch - ani jeden turista.
Utulna pod Mindzovou - naopak - plna a funguje teraz ako chatova osada. Do utulne prichodia autami cele rodiny z malymi detmi. Boli sme dost prekvapeni, ked sme uvideli generator a elektriku.

Damuska

Útulňu sme dnes navštívili na ceste z Hermanoviec, je krásna, príjemná a jednoducho...no, radosť sa tam zastaviť.
P.S. Nechali sme tam Pepa :D, novinky sme schasnovali na Magure.

Vevusa

Chcela by som sa opýtať, je útulňa vždy otvorená alebo si treba niekam dôjsť po kľúče ? diki

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum