Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sezónne uzávery turistických trás

Lubo

Ad Baranec a Placlive:
Podla informacii redakcie je podana ziadost o rovnaky rezim v tejto lokalite, ako tomu bolo minuly rok. Na rade je KUZP, aby rozhodol.

Daulagiri

Tak tak, na Kláštorských skalách je tabuľka o sezónnej uzávere, to môžem potvrdiť.

Piškot

Platí ty uzávěry i při přístupu z Polské strany (tam předpokládám nic takového není)?
Pro příklad bych třeba vyrazil ze schroniska na Chocholowské po žluté na Lúčnu a pak po hřebeni přes Volovec a Končistou zase dolů na Chocholovskou. Předpokládám, že se stále pohybuji na území spravovaném polskou správou, která o slovenských uzávěrách nemá ve svém návštěvním řádu nic uvedeno?

Vrana

2 Piskot: mozes tak ist a nic neporusis

MartinV

Chapu to tedy spravne ze v tento moment se oficielne legalne na Baranec z Ziarske doliny nedostanu - prestoze pan Majko tvrdi neco jineho?

Lubo

O aktualnom stave schvalovania vynimky, ktora ma Baranec v zime 2011/12 povolit, ti da info chatar zo Ziarskej chaty.

Bulat

piškót, v poľskej časti sa možeš pohybovať bez obmedzenia- teda čast hrebeňa z Lučnej cez Volovec až po Gaborove sedlo /respektive Pyšné sedlo... a samozrejme bočné hrebene vybiehajuce do Polska... limitom ti v zime bude iba aktualna lavinová situácia...

Commendatore

Prečítal som si zoznam uzavretých trás vo Vysokých Tatrách,ale chodník od chaty pod Soliskom na Predné Solisko (červená značka) som tam nenašiel.Je chodník na Predné Solisko otvorený celoročne? A ako vyzerá chodník z Popradského plesa do sedla pod Ostrvou? Je ešte pod snehom? Chystám sa v nedeľu do Tatier a zvažujem aj jednu z týchto možností, preto sa pýtam.

Lenrob

Vyzva pre tur. organizacie, vht kluby, kst, ako aj pre TANAP. Povodne som toto cele uz spisal, ako samostatnu disk. temu, ale asi som pocitacovo menej gramotny, lebo sa to nikde neobjavilo. Takze - chcel by som vyzvat v prvom rade spravu TANAP-u, prip. tur. spolky, etc... na vypracovanie a poziadanie vynimky pre sezonnu uzaveru v nasledovnom rozsahu (uvediem celu trasu, takze aj useky ktore nepodliehaju sez. uz.) Zverovka - Zadna Latana - Lucna, razc. - Rakon - Volovec, cervena znacka (hreben) az po Gaborovo sedlo - dalej zelena Gaborov zadok - Pod Klinom - Rackova dol.
Zdovodnenie - v zozname tras podliehajucich zimnej uzavere je bohuzial uvedeny aj cely hreben Zapadnych Tatier červená značka č. 0862. V TANAP-e si zrejme nikto nevsimol, ze cast hrebena od Volovca po Gaborovo sedlo je hranicnym hrebenom medzi Slovenskom a Polskom. Zatial co v navstevnom poriadku TANAP-u je tato cast hrebena uzavreta, Tatrzanski park narodowy umoznuje vystup na hreben cez Wyznia dol. Chocholowska a zostup cez Siwa przelecz. Udelenim vynimky by sa umoznil oficialne mozny vystup z nasej strany a zaroven by sa odstranil nezmysel, ked jedna strana zakazuje vystup a prechod tejto spolocnej casti hrebena a druha strana tu istu cast hrebena povoluje. Nehovoriac o tom, ze by sa otvorila krasna, aj ked narocna zimna turisticka trasa pre zdatnejsich turistov priamo zo slovenskej strany Zapadnych Tatier. Zrejme by som o vynimku mohol poziadat aj sam, ale myslim, ze by to mal urobit v prvom rade TANAP, ak nie este stale vacsiu vahu by to malo od KST, prip. nejakych tur. ci vht. klubov. Tak sa hadam niekto podujme a min. ziv. prostredia nebude proti. Horam zdar

Lenrob

Oprava textu, skriatok sa vopcha vsade... Samozrejme - pre vynimku zo sezonneho uzaveru...

Peter61

Bergauf 2/2013 s.114
Nationalpark
Hohe Tatra
Wandern im kleinsten Hochgebirge der Welt
...Nur die langen Täler und die in aller Regel weiten Gipfelanstiege werden weniger stark frequentiert und sind Ganz- oder Mehrtagestouren. Viele Routen sind darüber hinaus gar nicht markiert und dürfen nur mit Bergführer begangen werden.
alpenverein.at/…/index.php

Maroš.K

Možno sa mýlim, no výstupové cesty z poľskej strany na hrebeň Západných Tatier, žltá na Lúčnu alebo zelená na Končistú na hrebeni končia.Čiže hraničný hrebeň tvorí modrá trasa Oravice - Račkova dolina, a potom červená z horárne Biela skala po Pyšné sedlo, čo sú slovenské trasy, ktoré pravdepodobne podliehajú TANAP-u, čiže je na nich uzávera. Správne sa teda dostaneš z poľskej strany na hrebeň, ale ďalej pokračovať by si nemal, lebo ideš po slovenskej turistickej značke. Samého by ma to zaujímalo ako to vlastne je.

Bazin

cital som to niekolkokrat a aj navstevny poriadok a stale mi z toho vychadza ze na Predne Solisko sa da!!!! To je uzasne, ze som to doteraz nevedel nechapem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma