Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma motorkari-HROZBA PRE HORY

Diskusná téma motorkari-HROZBA PRE HORY

v pslednej dobe sa tato tema dost rozobera pretože vašnivi motociklisti vetsinou na kroskach chodia po lese a tím ho aj ničia a hlukom plasia zver a zneprijemnujú prijemne prostredie turistom TREBA STIM NIECO ROBIT !!!

Smako

v pslednej dobe sa tato tema dost rozobera pretože vašnivi motociklisti vetsinou na kroskach chodia po lese a tím ho aj ničia a hlukom plasia zver a zneprijemnujú prijemne prostredie turistom TREBA STIM NIECO ROBIT !!!

Marekk

no ved uz nasa "mila" vlada pomalicky ale isto zacala ... cyklistami

Karol

Motorkari su ozaj velka hrozba. Podla nasej vlady su vacsou hrozbou cyklisti (hubarov nakoniec omilostili). Niekto vsak (za podpory vladnych struktur) chce v horach a rekreacnych zonach budovat uranove a ine bane. Vychadza mi z toho, ze najvacsou hrozbou je vlada! (A vivat verejna mienka!)

Mario Duchon

Motorkári sú hrozba s ,ktorou môže ťažko jednotlivec niečo robiť.Väčšine našej spoločnosti je to buď jedno ,alebo motorkárov podporujú ,lebo do lesa nechodia - "veď čo by tam robili". A , keď už príde na to že aj miestny klub ,akože turistov podporuje týchto našich motorkárov tak už fakt neviem. Možno tak 1/5-ine ľudí motorkári vadia, to je vo svojom zmysle dosť no všetci sú nečinný ,lebo nechcú ostať v nemilosti spoločnosti. Čo robiť , neviem možno by pomohla ,aj nejaká internetová petícia, a následné apelovania na našu ignorantskú vládu, či nevydá nejaký nový zákon. Keď sa však nad tým zamyslím ani ten zákon nebude mať zmysel ,keď sa nebude dodržiavať.

Mario Duchon

Čo robím ja? Niekedy sa nahnevám a nahádžem im do chodníka kopu dreva nech majú aj oni znepríjemnený život. Toto je aj môj návod ako sa ukludniť, po tom čo ich stretnem ,alebo vidím ich činnosť - rozrýpaný les.

JozefH

mario duchon - pripomenul si mi mily pripad spred par rokov, ked sme sa s detmi prechadzali po doline v NP kde je zakaz vjazdu - bolo to v zime a aj dost hlboko v doline sme stretavali zaparkovane auta. a tak sme spolu s detmi zacali okolo tychto aut stavat snehove gule, ale take riadne, asi metrove, to iste na cesty, samozrejme tam kde sa to nedalo obist. po chvili sme inspirovali aj dalsich nahnevanych vyletnikov a cestou domov sme uz stretli mnozstvo - niekolko desiatok gul, ktore prehradili cestu po ktorej si vykracovali vysmiati clenovia lesnej straze - takto sa im pokuty vyberali naozaj lahko, ked hriesnici nemali sancu ujst :-) keby sa tak nieco podobne dalo spravit aj motorkarom, nevahal by som ani minutu! poznam viacere miesta - krasne luky a lesy, ktore motorkari uplne znicili. a kolko krat som ich stretol na hrebeni Velkej Fatry, bez ohladu na to ze je to NP! no nenapada a nic ucinne - lesna straz a policia s nimi nic nespravi lebo ich nevedia chytit. zakazane to uz je, takze vlada s tym tiez nic nenarobi. tak snad fakt len hadzat polienka pod kolesa...

Simon

Treba kazdopadne nieco robit. U nas takto vycinaju stvorkolkari :( Navyse ich podporuje aj mesto, co je fakt vrchol a navyse sukromnej firme clovek nic nemoze spravit. Zvuk motorov sa odraza kade-tade a raz som dokonca videl ako bezradne uteka vystrasena srnka po luke...
xsport.sk/firemne-akcie.php?s…

Marian P77

Moje skusenost spred tyzdna: stvorkolkari mali zraz na HH Smrekovica, vsade plno strojov, dokonca dva Hummre. Vybudovali si tam plochý okruh aj terénne prekážky, všetko asi 100m pred hranicou NP. My sme si postavili stan nedaleko hotela, a zvuk stvorkoliek sme museli pocuvat az do vecera. Nastastie nie non-stop, kedze stvorkolkari si davali dlhsie pauzy medzi vyjazdmi. A bol som nesmierne rad, ze tito "milovnici prirody" neskusali nocnu rally, ale uprednostnili drinky v Horskom Hoteli.

Ps

to s tym drevom je fakt dobry napad..

Marian paulišinec

To snáď nemyslite vážne z tými klátmi na ceste veď sa môže niekto zabiť a z tím hlukom tak o tom bi sme mohli polemizovať lebo zver je už imúnna voči takýmto civilizačným hlukom takže. A ja behám na motorke po lese je to pravda a videl som veľa veci o ktorých sa normálnym ľuďom ani nesnivá tak opatrne z tím vyhýnaným niekoho odniekiaľ a jasne že su aj motorkári ktorý ignorujú ochrane pásma ale sú aj turisti ktorý ignorujú všetko tak z tím opatrne.

Wolflike

nic v zlom, ale cakal som kedy sa ozve nejaky dobrymotorkar, teda taky ktory sice tiez rapoce po lesnych chodnickoch ale len v dobrom. to vsetko zle prinasaju do lesa ti druhi, zli motorkari.... a tak je to u nas so vsetkym.... ktovie ci by sa nasiel nejaky motorkar ci stvrokolkar ktory by si priznal ze sa v lese chova ako ... kazdy zo svojho subjektivneho pohladu je ten ktory nikomu neskodi :)), ved zver je imunna, kriky dorastu a vobec, v com je vlastne problem?

Mario Duchon

Motorkár v lese ,každopádne nemá čo robiť.Ako všetkých motorkárov poznám oni sú dobrý ,vraj chcú aj oni vidieť krásy prírody a ja nechápem aká je to paráda jazdiť po lese na motorke. pritom ignorujú cesty ,jazdia si kade tade po lese a to už je len super. Turistické chodníky sa kvoli nim premieňajú na jarky,po ktorých sa chodí fakt veľmi dobre.Je úplne jedno či jazdíte po lese v NPR ,alebo v bežnom hosp.lese nemáte tam čo hľadať( sú na to asi aj zákony), v lese má byť ticho a pokoj. Mimochodom , vo chvíli ,keď takého motorkára zbadám je mi fakt jedno či sa na tých mojich klátoch zabije, lebo ma tak na... ,že.... :-/

Vlado

Tiez nemam rad motorky v horach.
A tohoto roku ma pekne dorazila jedna vec: Vybehol som si na Maguru, bolo pekne, tak som si lahol hore na luku a podriemaval. Zrazu bolo pocut od Temesa prichadzat nejake motorky. Ignoroval som ich a lezal dalej. Podla zvuku ma museli dost tesne minut. Par metrov za mnou zastali a jeden nich povedal cosi v style: "Ty vole, skoro som ho presiel ...".

Co na to povedat?? Radsej nic, boli styria.

Proste by som motorkarom doprial, aby im tie masiny niekto rozobral, nalozil na chrbat a hnal ich svinskym krokom nejaku peknu dlhu hrebenovku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum