Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma motorkari-HROZBA PRE HORY

Miso.K

Mirino: v prvej vete máš odpoveď. "Nie je to NP". Drvivá časť hrebeňa je v 1. stupni, teda tam môžeš kľudne zaparkovať auto (hoci na hrebeni) a dokonca i zbierať huby, čučoriedky, bivakovať a podobne. Jediné problémy môžeš mať s vlastníkom pozemkov. Ak to spravíš v 2. a vyššom stupni, postihnuteľné to je aj zo zákona o ochrane prírody. Otázna je však šanca toto konanie zastaviť. V lepšom prípade chytíš 2-3 ignorantov a život ide ďalej.Pokiaľ nebudú exemplárne tresty (ako napr. pri vykrádaní dravcov - basa), tak si tu o tom budeme písať aj o 20 rokov.

Mirino

Pred tromi týždňami v Lúčanskej Fatre....viem, že to nie je NP, ale... Od Kľaku po Hornú lúku som nestretol pešiaka, ale štvorkolkára áno. A celá červená hrebeňovka rozjazdená motorkami. Keď odparkujem osobné auto v lese a idem na hríby, tak pokuta istá, ale premávka po hrebeňových chodníkoch je nepostihnuteľná. Something is rotten in the state of Denmark.

Vrana

Najnovsia moda su zapisky do vrcholovych knih po zdolani vrchola autom, motorkou

Jjano

Na to si ľahko odpovieš aj sám bez toho, aby si tu vyvolával flame war. Skús sa zamyslieť, prečo asi zákonodarca zakázal neoprávnenú jazdu áut, motoriek a štvorkoliek po lesných a poľnohospodárskych pozemkoch a potom sa zamysli, či E-bajk spĺňa tieto dôvody.

Ignorant

Ok. 4-kolky do lesa neptria, motorky do lesa nepatria... Patria do lesa e-bajky?

Substance242

Tak neznášam demagogické bláboly "áno zabil som desať ľudí, ale Hitler zabil tisíce A TO NIKOHO NEZAUJÍMA", idioti.

Merhorn

A este ako dobre fungoval rapkac co sme si kedysi na cvajgle montovali :)

Axel

Ono hlukom nemusi obtazovat ani bezna spalovacia motorka... Len by musela mat namontovany ten spravny tlmic.
Ono by ste neverili, co dokaze narobit humbuku taka babeta, ked date dole vyfukove potrubie :-D

PaliT

Nedávno som videl na rakús. TV dokument, kde chlapíci jazdili na enduro motorkách na elektrický pohon. Dojazd podľa spôsobu použitia do 70km, jazda po zvážniciach je oproti LKT zanedbateľná záťaž a hlavne neobťažovali hlukom široké okolie.

Peter61

merhorn : nepochopis, neries.
Imho dakomu skratka lepsie "chuti", ked je pocas cesty od parkoviska do osviezovne/na kolotroc vyhlad na kopce. A naspat tiez. Estetika.

Merhorn

bol som vcera na strbskom a vyzeralo to tam presne tak ako cez prazdniny na strbskom...
boli aj motorky, aj lunapark. Jedna vec mi ale unika. Naco idu ludia do hor aby sa tam venovali p... a nie horam. Resp. idu do hor nie kvoli horam ale aby sa citili ako v meste. Nieco zhnite je v state danskom

Peter61

v sobotu ? Na litrovej motorke ?
(ked isla dole z Popradskeho pl. kocka na skutri, tak OK, vyzerala, ze nejde z tury, ale z roboty)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov