Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výber spacáku

.ph

kamzik21: praveze peter vymenil starsi model za novsi. Rozdiel je v tom, ze Z-Lite Sol ma reflexnu vrstvu z hlinikovej folie a lepsie izoluje ako Z-Rest.

Peter: svoju Z-Lite Sol som uz predal. Dudo ma obal a karimatka je v Presove u noveho majitela.

Kamzik21

Peter61: A môžem sa opýtať prečo si vymenil lepšiu karimatku za horšiu? Teda s nižším odporom.

Pabloo

na stredoškolskom výlete, na stanovačke na Muránskej planine mala jedna naša učiteľka v stane perinu:)

Pabloo

osperatus a keby si si rovno páperový paplón vzal so sebou na hory?

Peter61

Kamzik21 - vymenil som Z Rest za Z Lite Sol.
Inak mam na predaj obal na
Z Lite Sol

Lukášj

Lubo, jasné, že je ten spacák veľký a ťažší (2200g), ale cez zimu nechodím týždňové treky a cena 90 eur tiež nebola zanedbateľná. A teplo v ňom určite je ;-)

Kamzik21

Peter61: Zima mi nebola tkže mi je to fuk či sa topí alebo netopí, každopádne sa mi nemôže stať že sa mi prepichne a vyfučí ako kamošovi minulý rok a celú noc mrzol.Ale každý háji svoje perie =)

Peter61

kamzik21 : zaujimalo by ma, keby sa dala porovnat povedzme Z-Restka s nafukovackou s vyssim koeficientom R. Teda dvaja zhruba rovnakej hmotnosti, vystroje apotom sa kuknut rano pod postel. Sneh sa topi aj tlakom.

.ph

Lubo, do extremnych mrazov je mozno klasicka pena alebo EVAzotka lepsia, ale tu v nasich podmienkach je samonafukovacka v pohode. 12 rokov pouzivam celorocne samonafukovacku therm-a-rest a absolutna spokojnost. V zime to mam odskusane pri -15 az -20 a je rozdiel spat na Ridge Rest, Z-Lite alebo na samonafukovacke 3,8cm hrubej.

Kamzik21

No ja mám s kamošom Thermarest Ridge Rest a samozrejme je to lepšie ako klasická pena ale musím poznamenať že pred dvoma dňami sme spali iba tak vonku bez stanu bolo asi tak -5-7 a ráno ked som balil karimatku bol pod nou roztopený snehlen tolko

Lubo

Lukas, este napis kolko tvoj spacak vazi a ake ma rozmery v zbalenom stave :-).
Inac do zimy nafukovacku prilis neodporucam, moze tam zmrznut vlhkost z dychu a je vystarane na problemy. Do tuhych mrazov je najlepsia Thermarest Ridge Rest alebo aspon Z-Lite.

Lukášj

ja mám na zimu Husky Anapurna, stredný komfort je -19 stupňov. minulú zimu 2 krát stanovačka na snehu, teplota okolo -10, - 15 stupňov, tento rok zatiaľ bivak koncom novembra v asi -5 a v pohode. dôležitá je však aj karimatka. používam nafukovačku hrúbky 3,5 cm. kamoška mala najprv iba obyčajnú penovú a ten rozdiel je fakt veľký.

Lubo

Primaloft je dobra umelina ale stale len umelina. Paperak je lepsi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum