Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Poistenie Alpenverein

Bikemartin

No, že keď už robíš investigatívu, mohol si uviesť aj štandard (cena v AT) oproti ktorému porovnávaš, aby to čitateľ tvojho blogu nemusel googlovať...

Kamilbenji

štandard OEAV členské je 52,- pre rakúskych členov. Mimorakúskym +6,- (poštovné)

Lubo

Aha, takze ak to chapem spravne, rozhorcilo ta, ze najvyssia ponuka je o 4% drahsia ako v AT?

Bikemartin

Lubo je to viac % ;-), cca 4 pivá na chate v Tatrách.

Peter61

Kamil:

  1. nebudem sa bavit o 3 €, ale napr : oeav-events.at/…/beitritt.php…

2.vieme o benefitoch, ktore poskytuju slovenski sprostredkovatelia clenstva v OeAV.
Co bude ponukatz tebou spominany kosicky :
"snaži sa byť férový je pod pracovným názvom uvedený AV KE, skúste si tipnúť kto to je :) "

Jjano

Kamil, ako prehľad je to dobré, vďaka za to, ale ten komentár je už zbytočný. Nikto nikoho nenúti, aby sa stal členom OEAV.

Kamilbenji

Rozdiel medzi 52 a 60 nie je 3. Ale samozrejme, beriem ich ako obchodníkov. Ten kto si dokáže vybaviť má lacnejšie, iný nechce mať s tým žiadne vybavovačky tak si priplatí. No a keď niekto dokáže ponúknuť rovnakú cenu na oboch stranách Dunaja, tak je to super. Celý ten blog je len prehľad pre tých, ktorí už členmi sú, alebo sa nimi chcú stať.

Peter61

JJano:
prehlad je neuplny a teda zavadzajuci, komentar " som si posvietil na členské OEAV..." vyzera ako "ochrana spotrebitela". Presne ako pises, je to dobrovolne, dsikutovalo sa tu k clenstvu v OeAV kvoli poisteniu na zasah HZS a zachrany vo vete x-krat. Taketo blogy (svoj evidentne chce Kamil rozbehnut) nepomozu cloveku, ci si ma tieto veic riesit cez komercne pripostenie na vikend, na dovolenku, alebo mat clenstvo v OeAV (ev. DAV, SAC), co je de facto lacnejsie.
Je pre cloveka rozdiel, ci vstupi 1.9. a ma za tych 54 € clenstvo na 17 mesiacov, alebo bludi poblogov, riesinepodstatnych 3 €, kecupy v Bille a plati poist.na zasah HZS kazdy vikend na horach jednorazovo a nakoniec v juli za tych istych 54 € si da clenstvo OeAv na tych 7 mesiacov.

Btw. v nedelu dopo som pisal svts.sk/index.php?a=370
Kym som to dokoncil, dostal som mailom tri otazky k pripoisteniu urazovej invalidity ä (obmedzenia, subsidiarita etc.)a potom rovno info o tom, ze si to dotycni patdesiatnici davaju.

Peter61

Kamil:
1.ten rozdiel 3 €, ktory spominam, je medzi tymi 52 co spominas ako "standard" a napr.viedenskou sekciou za 55 € oeav-events.at/…/beitritt.php…

  1. Cca 1 % clenov OeAV su obcania SR, ktori su clenmi cez 4 slovenskych sprostredkovatelov. Nikto z nich to nerobi ako core business, ale ako doplnkovu sluzbu (a) na nalakanie novych zakaznikov. Otazka je, co dostne clovek od sprostredkovatela rovno s clenstvom a co moze potencialne cerpat v buducnosti.
    Napr. dostat k clenskemu preukazu darcek a pultovou cenou 9 € je fajn, ak je na tych ponozkach napr. aj napis PREVYk, SVTS, VKMF, to je uz funny :-)
    Ak si mozem u 2/4 urobit aj pripoistenie urazovej invalidity clena OeAV, to je uz vacsi benefit.

  2. cena v CR je imho dana urcitym "monopolom" prazskej sekcia. Vysvetlim: medzistatne bankove prevody su zo SR za cca 0,15 €, z CR omnoho drahsie ( viem to podla toho, ako uhradzaju ucastnici z CR nase akcie). Takze klienti slovsnkych bank mozu v poho uvazovat o clenstve v OeAv v skcii vo W., Phe a pod.

  3. Co bude a kedy ponukat tebou spominany kosicky sprostredkovatel :
    "snaži sa byť férový je pod pracovným názvom uvedený AV KE, skúste si tipnúť kto to je :)" ?

Eric

peto, Ty uz pises v takych skratkach, ze sa to neda citat a cely prispevok je nezrozumitelny :)
kamilbenji: To o com je ten clanok? Snad nemyslis vazne ze pri tych sluzbach a benefitoch, ktore maju v clenstve AV aj slovaci ma ma trapit nejakych 5 € ??? Rocne sa mi z clenstva v AV vrati do penazenky minimalne 100 € a to neprehanam. Taketo porovnavnavania zavanaju.... sedlacinou. Fakt som lepsi vyraz na to nenasiel.

Sedlak

Eric,( et.all.,) sorry. poznas moje verbalne polucie. Obcas preklep a pod., kym mi zaberie kofein. (napr.ten kratky clanocek o pripoisteni inv. som smolil cca 3 hordiny).

Comu nerozumnies ? (teraz fakt bez vyryvania- opravim, yvsvetlim)

(inak prajem Ti, aby sa Ti nikdy nevratilo za clenske OeAV do penazenky nic ine, iba zlava za xaty)

Eric

Peto: Konkretne som mal na mysli prispevok zo 6:41, nie ze by som nepochopil, ale musel som si ho precitat trikrat, ale je pravda, ze ani ja som este nebol prebraty :))) Jasne, dik za prianie, napodobne :)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum