Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Víkend v Čechánkach

Diskusná téma K článku: Víkend v Čechánkach

Kam s deťmi na predĺžený víkend? Hlavne s tými, ktoré žijú vo veľkomestách a ktoré poznajú len betónovú džungľu. A tak sme sa už vo februári rozhodli, že ich zoberieme na nejakú agroturistiku. Pár nocí niekde, kde sa čas tak povediac zastavil. Ráno nás bude budiť len nezbedné slnko a kikiríkanie kohútov. V našom prípade to boli aj rolničky upevnené na kobylke a slastné mľaskanie a prežúvanie ovečiek pod okenicami. A večer neskutočný koncert cvrčkov pod ešte neskutočnejším hviezdnym nebom. A tak sme si vybrali Čechánky. Človek sa musí odsťahovať 250 km odtiaľ, aby sa potom mohol vracať naspäť a spoznávať takpovediac rodný kraj (pochádzam z Lučenca).

Maťa

Ahoj Svato,
samozrejme ze dam, ale prosim Ta ziadna pani Bollova aj ked sice som, ale lepsie je len Mata :)
Takze kontakt na nich je +421918540776 p. Koristek
verim ze si tom tam s rodinou uzijete :)

Svatopluk stepanek

dobry den pani bollova
ospravedlnujem sa ze sa na vas takto obraciam - mam PROSBU. dali byste mne spojenie na ten "vas" gazdovsky dom ?
DAKUJEM
svatopluk stepanek

Svatopluk stepanek

dobry den pani bollova
skoda tej starej krcmy -
my sme tam boli pred rokom a pacilo sa nam tam. ja som sa o starej krcme dovedel tak ze som siel okolo z katarinskej huty do hrinovej a dalej do detvy.
vidno ze mame stejny vkus - pacia sa nam bohom a ludmi zabudnute kraje a velkomoravske mena - ja mam syna rasta
/ po cesky rostislava /
hezky den
svatopluk stepanek

Maťa

Ahoj Svaťo (ja mam tiež syna Sveťa :-)
Naozaj sa to tam zacina prebudzat turistikou a to znacenie map a ciest je naozaj chaoticke. Ale co chcem, "stara krcma" je mimo prevadzky, co je velka skoda, lebo keby mala dobru propagaciu, tak by prosperovala. Skoda.

Svatopluk stepanek

nadherny kraj, je dobre ze sa tu uz objavuji moznosti ubytovania - stara krcma, gazdovsky dom koristek, ranc pod bukmi a dalsi. naviac to nie je taka hroza ako ine
vychytene oblasti.
nekonecne moznosti pre turistiku - zvlastnostou su znackovane trasy ktore nie su na mapach - neviete niekto preco to tak je ????
svatopluk stepanek

Maťa

Sorry Tono za tie popisy, ale mala som strasne problemy s umiestnovanim fotiek na web. Nemylis sa, tie fotky 4 az 7 su z osady Hrnciarky. Bolo tam naozaj uzasne. Lepsie fotky sa mi ten vikend nedali robit, lebo bola hrozna viditelnosti, hmla a velikanska oblacnost, mrholilo, tak toto su fotky z jedneho dna. Ostatne fotky su priamo z Cechaniek. Nedalo sa mi odfotit ani Polanu. Preto sa tam naozaj musim vratit. Planujem jesen. A istotne beriem aj bicykle. Nech sa mi prcek nauci dobre bicyklovat.

Tono

Predpokladam, ze foto 4 az 7 su z osady Hrnciarky. Mata, pokial sa mylim, oprav ma.
Inak, JZ od Hrnciarok (cca 2 km) sa nachadza zaujimavy kopec Pohansky hrad, kde sa predpoklada stredoveka opevnena stavba (hrad - hradok).

Tono

Ano, neda sa mi inak, len s Rujir-om suhlasit. Fajn clanok z kraja, z ktoreho som ja uz velmi dlho uneneseny. Trochu ma ale pri clanku mrzi, ze autorka nepridala aspon velmi kratke popisky k fotkam.

Maťa

Ďakujem, veľmi ma to potešilo, lebo je to môj prvý článok. Áno je to trochu neštandard, ale ja som bola z toho kraja tak unesená, že som musela zložiť o tom "článok" :-) Môžem len odporúčať

Rujir

Dakujem za pekny, pohodovy clanocek z krasnej oblasti Slovenska. Konecne niekto vyuzil iny styl pisania, nez je na hiking-u standardom. Nevravim, ze ten standardny je zly, ale toto posobi minimalne osviezujuco. ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum