Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata pod Hrbom

TDD

V čísle časopisu Téma č.4 z 20.1.2023 je pekná spomienka na "Meditáciu na chate ..."(str.64 - 71)... (Naďa Konvalinková: Meditovať som sa učila na Slovensku...)

Fangorn

Peter: ak riešime čo je vynovenejšie, tak to môžme porovnať so zrekonštruovaným Chlebom, kde je to tiež za 25, aj keď bez raňajok, raňajky obvyklá cena tých cca. 5 euro môže byť.
Tam už potom prichádza ten Ľubov argument, že Chleb je skoro stále vybookovaný, čo Hrb asi nebude
Ešte je tu potom argument počet postelí a možnosti prespania Chleb vs. Suchý vs. Hrb

Peter61

@ 11,20 Ľubo, ad
"Ak porovname ubytovanie s ranajkami voci napr. Chate pod Suchym, ktora je v podobnej nadmorskej vyske, je to podobny objekt s podobnym standardom a aj dopravne podobne dostupny, tak je to 30 eur vs. 25 eur. To nie je az taky velky rozdiel."
Pod Hrbom som nebol vôbec a pos Suchýn hodne dávno,ale podľa fotiek interiérov odhadujem, že pod Hrbom je to vynovenejšie.
A sprcha je pod Suchým za 2 €. Ako dlho žetón vystačí, netuším. A či zavedú žetón alebo nejakú tlačítkovú batériu aj pod Hrbom, je možno iba otázka času.

Tomka

Aj ja by som ešte vlani asi zauvažovala nad tou cenou, ale teraz sa mi nocľah s raňajkami zdá v norme.
Treba si uvedomiť, že na takúto chatu sa chodí väčšinou na jednu príp. dve noci a majiteľ má za pranie a riadenie takmer také isté výdavky ako za 5 - 7 nocí.
Pokiaľ sa jedná o väčšiu partiu a hlavne viac nocí, väčšinou sa dá s ubytovateľom dohodnúť zľava.
Ja som hlavne rada, že chata konečne funguje pre verejnosť a rozhodne ju chcem tento rok vyskúšať.

Lubo

Aktualizoval som prave ceny na Chate pod Kralovou holou a po novom su tam 25 bez ranajok a 30 s ranajkami 🤷

Baranček

Ja len dodám,ani nožík už nie je za korunu.Cena je podľa mňa v poriadku a v pohode by som ju zaplatil aj keď som dôchodca.Uvedomte si,že prevádzkovateľ to robí pre nás turistov a určite nás touto sumou nedostane na dno.

Lubo

Lubo - tá telocvičňa mi príde fajn pre ľudí, čo sa boja medveďov. Ten kto chce prespať pod strechou zbehne kúsok k prístrešku nad muničkou.

Alebo ten, co chce vyuzit komfort capovaneho pivka a ranajok, pripadne sa chce ususit pri nepriaznivom pocasi.

Pavel Forgáč

ade.e - je to vec pohľadu.

Keď sa nato pozriem zo strany prevádzkovateľa chaty, tak je to logické. Všetko išlo enormne hore, takže sa to premietne do ceny ubytovania. Ekonomicky nejako prežiť musia.

Keď sa nato pozriem zo strany priemerného slovenského platu tak je to vysoká čiastka, ktorú si väčšina ľudí môže dovoliť raz za čas ale nie nejako extra pravidelne.

Keď sa nato pozriem z môjho pohľadu, tak poviem tak. Ak by som chodil len každý víkend na turistiku, tak to nie je až tak veľa dať tých 30eur za jednu noc. No keďže na túrach strávim aj pol roka, tak by bolo niečo také ekonomicky neprípustné.

Lubo - tá telocvičňa mi príde fajn pre ľudí, čo sa boja medveďov. Ten kto chce prespať pod strechou zbehne kúsok k prístrešku nad muničkou.

Lubo

Ano, ceny tejto chaty su vyssie, ako by clovek predpokladal pre tuto lokalitu. Aj co sa tyka ubytovania, no najma strava a napoje sa mi zdali dost drahe. Je ale pravda, ze jedla su vyborne. Kto ma hlbsie do vrecka, moze vyuzit spanie v telocvicni vo vlastnom spacaku. Ak ide robit Veporske, na co je tato chata idealnym vychodiskom, vystroj urcite ma so sebou.

Ak porovname ubytovanie s ranajkami voci napr. Chate pod Suchym, ktora je v podobnej nadmorskej vyske, je to podobny objekt s podobnym standardom a aj dopravne podobne dostupny, tak je to 30 eur vs. 25 eur. To nie je az taky velky rozdiel.

V tohtorocnej sezone ockavam, ze cenove rozdiely medzi lokality sa budu znizovat, lebo vstupy raketovo stupli a su nezavisle od lokality. Dokonca si myslim, ze menej navstevovane lokality s kvalitnymi sluzbami budu mozno aj drahsie od tych, co su preflaknute. Budu mat totiz menej klientov, na ktorych sa rastuce vstupy budu rozpocitavat. Energie su do velkej miery fixnym nakladom, ktory pri otvorenej chate musite vynalozit bez ohladu na obsadenost. Cize za pokojne malo navstevovane lokality si budeme musiet priplatit, hoci to na prvu nevyzera logicke.

Peter61

@ Heňo9,38 :
že akože si môžeš vypočuť Sonin podkast.
Ak nechceš raňajky ( skorý odchod, diéta a pod.) obvykle si môžeš dopredu vyjednať balíček.

Ade.e

Peter61. Re 5:17 Co si tym akoze chcel povedat?

Ano, je to cena aj za ranajky, ale co ak nechcem ranajky? Preco to spojili?
Tu ide o to, ze to nieje lokalita ala VT, ci MF a ludia sa tam vo velkom nehrnu, nijee tak dopyt...

Ine chaty v inych lokalitach pytaju menej. Tak asi oni nie su normalne.

Peter61

Svaťo,
na ksichtoknihe som vyhrabal, že za 30 € je ubytko + snídaně. Takže tá cena je ozaj v poriadku
facebook.com/ChatapodHrbom , pravdepodobne je to aj s daňou za ubytovanie 0,20 €.

Peter61

"Viktória Michalčíková vymenila referentskú prácu na úrade za chatárčenie na Chate pod Hrbom na pomedzí Poľany a Veporských vrchov. Najviac si cení, že na chatu chodia dobre naladení srdeční ľudia, ktorí sa veľa usmievajú a nikdy nemajú s ničím problém."

dennikn.sk/…/?ref=list

Svatopluk Štěpánek

Iba na margo ceny: a podčiarkujem, že som turista. Ten človek musí hospodársky prežit, má náklady na prevádzku chaty a turistov tam na môj podiv a radosť nie sú tisícky. Mne sa tá cena vidí v poriadku.

Marcel.c

@ade.e
30 EUR je bežná cena na horských chatách v Rakúsku.

virgental.at/…/defreggerhaus-…

Chceš vari tvrdiť, že Ľubietovský Vepor je niečo menej ako 3666 m vysoký Grossvenediger?
Z logiky veci teda vyplýva, že ani na chate pod Hrbom nemôže byť lacnejšie prenocovanie ako na Chate pod Grossvenedigerom.
Aj ten Notlager je tam za rovnakých 10 EUR ako pod Hrbom.

Konečne sme dosiahli úrovne západných krajín EU - teda aspoň tej cenovej :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma