Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Veľkofatranský vodopád?

Diskusná téma K fotke: Veľkofatranský vodopád?

Nie, to je len prelievajúca sa hmla cca v strede fotky. Nízka oblačnosť si v tento deň hrala svoje obvyklé divadlo. Fotené cestou dole z Veľkého Choča. Najvyšší na fotke je veľkofatranský Kľak, úplne vzadu vpravo trčí kúsok Kľaku malofatranského.

Jonathan.sk

Aduš, lepšie sklo nie len bla, bla. To je proste iné fotenie.
A keďže obaja s Matúšom dobre fotíte, tak by ste mali do mierne jazdenej 70-200L investovať. Uvidíš rozdiel....

Merhorn

Fotis pekne a to je hlavne,toto su len nase pivne reci:-) a telo mas tiez dobre:-D

Adushka

Juuj, ste sa rozpisali :) nuz, fotim ako fotim.. obcas sa podari, obcas ee. som zabudliva, takze iso auto je pre mna lepsia volba :) a jasne, ze by sa mi zisli lepsie skla, lepsie telo a blabla, ze jonathan ;) ale tak co, nezblaznim sa, roky som mala len ultrazoom a slo to. Peniazky nepadaju z neba, takze lepsia vybava tak skoro nebude. Ide ale najma o to, aby sa fotky pacili mne, nemam ambicie ohurovat na ephote a pod. Som ale samozrejme vdacna za vsetky rady :)

Merhorn

lubo, difrakciu si asi myslel, ak sa nepletiem refrakcia je nieco trosku ine? A btw, uz aj na F13 sa na tomtoskle zacina prejavovat aj ked nie este velmi a hlavne naco na takomto senzore a v tomto pripade volit f13 by bolo mozno tiez na debatu ale to je jedno.
No za prve lubo, ada asi nefoti len kvoli hikingu, to add1,za dalsie nehovorim, ze by sa mala hanbit preto, je to kazdeho vec akosi nastavi fotak. a 800ka na 450ke mi pride uz celkom dost vysoko, klesa ti dr, zrno, tonalita sa zhorsi a hlavne naco toto vsetko? Z vlastnej skusenosti pisem ale ako som uz napisal, kazdy nech si foti ako mu vyhovuje.

UNCLE LACO

Toto by sme asi mali debatiť niekde inde ako plniť tému k fotke.

UNCLE LACO

pre dostatok svetla. Pri jasnom slnečnom dni nastavím 100 v manuále a idem fotiť.

Jonathan.sk

...no hlavne tam malo byť použité sklo 70-200L ..., však Aduš...:))

Lubo

Laco, preco myslis, ze nemala pouzit ISO 200?

Lubo

Jediny realny dovod moze byt strach z refrakcie. Ale to pri f/13 este nehrozi.

Lubo

A preco by si nevolil auto-iso? Pokial to obmedzi zhora 800, tak sa nema coho bat. Ked foti z ruky, urobi to podla mna viac osohu ako problemov. Navyse, foto nie su urcene na mega zvacseniny.
Aj ja pouzivam auto-iso a nehambim sa :-)

Merhorn

uf, no auto iso by som asi fakt nevolil, hlavne na 450ke ee. Ada ved iso nemenis kazdu minutu predsa :) ale ak ti to tak vyhovuje...

Adushka

ISO mam nastavenu na auto, takze preto. Viac mi to tak vyhovuje. Ked som si ho nastavovala sama, tak som casto zabudla, ze som nieco fotila s vyssim, a potom mi to dokazilo ine fotky. A ano, tazko fotit cez obed, ale mne sa foto aj tak atmoskou paci. Bolo to v protisvetle a napriek tomu tam nemam ziadne prasata, takze ja som spokojna.

UNCLE LACO

Ťažko vystrúhať cez obed super záber, ale prečo citlivosť 200?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok