Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Požiar V Nízkych Tatrách

Diskusná téma Požiar V Nízkych Tatrách

Zdravím, vie niekto ako to je s tým požiarom v Nízkych Tatrách? Sú aj obmedzené trasy alebo je to mimo?

Ivok

Staci si precitat vyahy na HZS: "Vzhľadom na neutíchajúce požiare v okolí Vyšnej Boce nedoporučujeme turistom pohyb v nasledujúcich lokalitách: - Starobocnianska dolina (žltý TZCH) – Bocké sedlo-Rovná hoľa (zelený TZCH), Nižná Boca-sedlo Črchľa-Rovná hoľa (žltý TZCH), Rovná hoľa-Svidovské sedlo (zelený TZCH), Štiavnica-Jánska dolina (modrý TZCH), Štiavnica –Štefánikova chata pod Ďumbierom (modrý TZCH). V horskom teréne pracujú požiarne mechanizmy a letecká technika, turisti môžu byť ohrození na zdraví a živote!" zdroj: HZS.sk$ret

Peter61

Podla info od prislusnikov HZS na SRo teraz :
likvidacia poziaru STALE pokravcuje

Miro7101

v stredu keď som prechádzal ponad Starobocnianskou dolinou a videl na vlastné oči aké obrovské územie požiar postihol som si len pomyslel že nie je v silách ľudí bez pomoci dažďových zrážok ten požiar úplne zlikvidovať . Kombinácia vetra a vysušeného porastu v tom exponovanom teréne to hasenie nijako neuľahčuje .Včera ma však na túto tému pobavila informácia ktorá prešla médiami že za požiar môžu maďarský drevorubači :-)
youtube.com/watch?v=rc01M5AKi…$ret

Hefaistos

anglicanov sa snazis pomylit tym "fire on a straight hole"??? inak dik za video

Muska

Dnes sa tam ešte dymilo z viacerých miest. Požiar je pod kontrolou, ale ešte nieje uhasený. Rovná hoľa dostala riadne zabrať zhorenisko je obrovské :(

JM

Požiaren na horách sú veťkou škodou nie len pre majitelov lesov. Životné prostredie trpí. Avšak po požiari vznikne nový život.

Tarazed

o by ma zaujimalo, ako je mozne ze prave teraz vznikol taky poziar, ved ani nie je extremne sucho... to bude najskor asi ludsky faktor

Nsvetozarov

Keby tam nebolo rúbanisko, tak žiaden požiar by nebol. Kedy sa už konečne kompetentní zbadajú a zistia, že súčasne hospodárenie v lesoch je neúnosné???

Anonymized_25093

sucasne hospodarenie v lesoch je neunosne? to mal byt pokus o vtip? jedine ich vrecka neunesu vsetky tie peniaze...

Nsvetozarov

Aký vtip? Ak to takto pôjde ďalej, tak Slovensko sa premení na Škótsku vysočinu, tak o čom to hovoríš?

Peter61

Pokial to tak sledujem, vsetky poziare v Tatrach boli bud na rubanisku ( spalovanie haluziny/ ohnicek na opekanie ) alebo blizko chodnikov ( špaky ?).
Takze ludsky faktor. Ziadne blesky etc. Nezodpovednost a neinformovabnost je donebavolajuca. Tyzden po poziari v lete 2005 som upozornil majitelku Pod lesom v Smokovci, ze tie sklenene flase za penzionom mozu podpalit suchu travu, kukala jak bager na tvardu hlinu, ale sli to upratat.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum