Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Požiar V Nízkych Tatrách

Diskusná téma Požiar V Nízkych Tatrách

Zdravím, vie niekto ako to je s tým požiarom v Nízkych Tatrách? Sú aj obmedzené trasy alebo je to mimo?

Vladeno

Neviem, či nezahltíme takto tému. ale budiž. Peter, príčiny som sa snažil popísať v príspevku nižšie 16.3.2014, 09:06. Ak to ostatným nevadí, môžme o tom (ťažba, turisti, ľudia a pod.) debatovať vo fóre. Blesky? No hej. Blesk nám raz v suchom lete zapálil horu. Našťastie, včasným výjazdom sa podarilo požiarovisko lokalizovať, dostať pod kontrolu a zamedziť šíreniu. Druhá strana mince. Búrka nám nadránom pomohla uhasiť požiar, ktorý sme viac, jak dvadsaťštyri hodín nevedeli dostať pod kontrolu. Asi tak. :-)

Vladeno

:-):-) Peter, to je na dlho i hodne. :-) Veľa zlého, nechcem, žeby niekto povedal, že hrám formu. Veľa driny, potu, nebezpečia, korunových požiarov, keď to preskakovalo zo stromu na strom, jak s prepáčením opičky... Horiaci, tlejúci koreňový systém... Ale zažil som i úsmevnú príhodu pri údajnom lesnom požiari. :-)

Peter61

vladeno,
netajnostkár, hoď dačo do pľacu

Vladeno

Veru, požiare... I v lesoch, napr. . Vedel by som rozprávať. O príčinách. I následkoch...

Peter61

sory, nsvetozarov, hrad my byt "nedobytny". voci takemu poziaru.
Ci detska hra decak z osady, alebo majoritnou vacsinou hodena sklenena flasa, spak, dakde inde iskra z vlaku etc. etc. vsetko jedno.

Vladeno

Máš pravdu, žiaľbohu. No spústa požiarov vzniká nezodpovedným vypaľovaním trávnatých porastov a nie rómskou menšinou. Ale sme znova u toho, že za všetkým je človek...

Nsvetozarov

Nebyť tých cigánov z kuče dole pod hradom, ktorí hradný kopec a následne aj hrad podpálili, tak by tam mohol rásť aj les a hrad by nebol zhorel.

Vladeno

Nebyť tých náletových drevín, ktoré sa popri hradných múroch časom vytiahli do výšky a ktorých výrub ochranári striktne zakazovali... Z trávy by plamene nepreskočili na strechy... Nezabudnem na ten pohľad.

Peter61

Vladeno :

taka smutna ukazka toho, co si vymenoval, bolo aj to ako dve Cigánčence pri hre vypálili hrad Krásna Hôrka. Spravca hradu a ochranari si prehadzovali horuci zemiak, kto moze za tie kriky a stromy na hradnim kopci.

Vladeno

Veru, Peter. Lesné požiare, pri ktorých som bol mali na svedomí ľudia. Nezodpovednosť, ľahostajnosť, nevedomosť (spomínané sklenené fľaše),darebáckosť, vypaľovanie trávy, v poslednom i vedomé podpálenie haluziny v lese... Niekedy fakt ľudí nechápem...

Tarazed

Hej hlavna vec, ze TANAP robi osvetu medzi turistami, preco musi rubat stromy...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma