Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Richnava – Sľubica a späť

Diskusná téma K článku: Richnava – Sľubica a späť

Predpovede počasia neveštili nič dobré a po upršaných a hmlistých dňoch sa mal aj nasledujúci týždeň predstaviť v podobnom duchu. Lenže predsa sa objavilo „okienko“ a nedeľný deň mal byť na východe Slovenska v znamení slnečného počasia. V sobotu večer preto nasleduje rýchla porada s parťákom a z ponuky si vyberáme Sľubicu v pohorí Branisko.

IuhrinHiking

Na Sľubicu som sa vybral z Richnavy tou istou trasou ako autor popísal v príspevku. Decembrové chodníky boli už posnežené. Podľa smerovníka v Richnave je to 2:50 h. Trasa ide takmer vždy do hora s prestávkami, napr. rozhovor s pastierom 400 ks stáda oviec, mi výstup trval o čosi dlhšie. Záverečný výstup úvozom, zo sedla Predky, je poriadne strmý, mám pochodené kadečo ale takúto tvrdú strminou si z mojích potuliek veru nepamätám. Tu by mali byť urobené serpentíny alebo prekopané stupy aby to bolo ľahšie. Vrchol Sľubice nesklamal výhľady boli ďaleké. Silný mráz a vietor mi nedovolil dlho sa kochať, pozrieť či sú Tatry a hrad tam kde majú byť, urobiť fotky a ísť dolu. Chcel som sa vyhnúť zostupu strminou do sedla Predky, tak som zvolil zostup smerom na obec Slatvina, no ale ani tu som nenatrafil na mienejší chodník. Do Vojkoviec som zišiel čiastočne po žltej značke a čiastočne neznačenou lesnou cestou v závere (asi 600m) som sa napojil na modrú značku. Zostup bol krátky, trval asi 1 h. Potreboval som stihnúť bus o 14:52 z Vojkoviec k vlaku smer PP v Spišských Vlachoch. Rád by som si výstup zopakoval s domácimi znalcami chodníkov.
Najbližšia príležitosť bude na Štefana 2019 keď KST Vojkovce organizujú výstup.

IuhrinHiking

Na Roháčku? Tiež ako pre LKTčko? Nie, ale možno raz keď achilovka povolí.

SatelitHomer

u mňa to vypadá že budem mať prudší zostup zo Sľubice do Slatviny cez Pahor.
cca 230m na 1,1km to je slabé stúpanie. moja obľubena skalka ma na tej vzdialenosti prevýšenie 600m. to je krásny výšľap! zastaviť sa môžeš až na vrchole LOL.

takých kopcov je veľa s krásnou strminou!!!
tento rok som konečne dal hlavnú hranu Rakytova. miestami to bola pekná stena.
Smrekovička prevýšenie 800m na dlžke 2,7km
Strážov zo Zliechovskej hornej križovatky

Peter61

@ 6.11.2019 07:44 iuhrinHiking:
ak kukneš na vrstevnice, nájdeš odpoveď :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma