Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nový návštevný poriadok TANAP v príprave

Diskusná téma K článku: Nový návštevný poriadok TANAP v príprave

Ministerstvo životného prostredia a Štátna ochrana prírody v súčasnosti pracujú na novej verzii Návštevného poriadku TANAPu, ktorý by mohol byť účinný už od tohtoročnej zimnej sezóny. Podľa nášho zdroja z ministerstva je súčasný poriadok zastaralý a obsiahly. Súčasné reštrikcie (sezónne uzávery, zákaz pohybu mimo značených chodníkov, rozlišovanie návštevníkov podľa členstva v zväze a pod.) by sa mali prehodnotiť z hľadiska ochrany prírody a tie, ktoré nemajú opodstatnenie, by sa mali zrušiť. Samostatnou kapitolou sú plány obnovy turistických chodníkov a chát.

VladaZ

Aktuální stav?
Bude na začátku letní sezóny platný nový NP TANAP? Nebo se vše zastavilo a odložilo na neurčito?

Peter61

verejná prezentácia Návrhu NP TANAPu sa uskutoční

  1. februára 2019 o 10,00 hod. v zasadačke Mestského úradu LM
  1. februára 2019 o 10,00 hod. v zasadačke Mestského úradu Vysoké Tatry, Starý
    Smokovec
    minv.sk/?uradna-tabula-obvodn…
VladaZ

To je docela revoluční návrh, jsem zvědav jak moc ještě bude upraven. Zaujal mne trend uvolnění aktivit v zimě a na druhou stranu omezení aktivit vč. horolezectví v součtu po čtvrtinu roku.

Lubo

Nuz, podla mna regulacia dronov v chranenych uzemiach ma svoje racio. Avsak ten slovensky pristup k dronom je uplne mimo realitu. Robit to legalne je tak sakramensky zlozite, ze ludia na to prdia. Kebyze sa to zjednodusi a povolenia by mohla davat priamo Sprava TANAPu a bola by to otazka jednej navstevy ich kancelarie (s vymedzenim teritoria, datumu a max. casu snimania), tak by to bola ovca cela aj vlk syty. Takto tvorcov tlacia nezmysly do sedej zony.

Peter61

"Horskí vodcovia ale aj ochranári preto upozorňujú, že uzávery vysokohorských trás v Tatrách trvajú až do 15. júna.
Ich presný zoznam je súčasťou Návštevného poriadku TANAP-u."
spis.korzar.sme.sk/…/predcasn…
Ehm, NP TANAPu tusim este nie je....

Jjano

Poviem ti tajomstvo, ale psst, nikomu to nehovor: TANAP je aj inde ako je Bielovodská alebo Račková dolina. Ale nikomu to nehovor ... :-)

PaliT

Že som si to posledne v Bielovodskej či okolí Račkovej nejako nevšimol...

Určite je to na mieste s veľkými dronmi s ďalekým dosahom, ale také tie maličké, čo potrebujú dosah WiFi z mobilu, tam je to veľmi diskutabilná vec.

Poľovníctvo na Veľkej kope je fakt, alebo legenda?

Jjano

Pali, to čo píšeš je je to klišé. Značná časť plochy TANAP (hádam polovicu) nie sú lesy alebo sú to lesy v 5. stupni ochrany a žiadne LKT, motorové píly a intenzívne poľovníctvo tam nie je. Ale zvieratá tam sú a drony ich plašia.

Lubo

PaliT, aj bez tohto obmedzenia je legalne lietanie s dronom narocna vec a dronisti na to z vysoka prdia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma