Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Walliské Alpy - Dom (4545 m)

Diskusná téma K článku: Walliské Alpy - Dom (4545 m)

So svojimi 4545 metrami je to najvyššia samostatne stojaca hora Švajčiarska. I keď je viac-menej schovaná a nedominuje tak údoliu Mattertal, výstup na ňu je naozajstným alpským zážitkom. Ako správne konštatuje krátky verš od Jürga Martiga, výstup je namáhavý a nebezpečný, ale ten konečný pocit stojí za to.

Jonathan.sk

:)), najprv som si myslel , že sa pod Breventom ožrali a stratili v lese, potom som si všimol, že to je záznam z paraglajdu :))

Peter61

Na chodniku pod chatou pribudlo aj par umelych stupov, maticami prichytenymi do (asi expanznych nitov.

zaklady kamen pristavby bol polozeny ( do podlahy novej satne) 29.6.2012. Otvarali 7.7.2013 .... Vid stranka chaty.
Inak ubytko povinne s polpenziou za 68 CHF ( = dospelak s AV), pivo za 8 CHF, mineralka 1,5 l za 10 CHF. Na veceru ponukaju aj duplu (p.Schalerova osobne).
Debnu so stratami a nalezmi pri rekonstrukcii odviezli dole, takze ak si daco zabudnete, mozete si pozicat iba od zostupujucich- ak to neskusate s nemecky hororiacimi sockami z Ostblocku, co na druhy den o 5.00 vypadavaju z Randy na hrudu rodnu : -P .

Cez Festijoch vedu dve cesty ( nakres na mape v jedalni xaty ). Ten vpravo ( = juznejsie) je statocne ovesany mailonkami po cca 10 m. Obtaznost cca Prielom vo VT. Lano sa zide iba za fotografickeho pocasia, aby to vyzeralo akcne.

Bdel

ved to nestoji za rec, borci davaju trnavsku 100 za 1 hodin

Peter61

ako bonzacka svina odhalujem identidu toho, co dava zo srandy Dom z Randy za 15 hod ( vid 07/02/12 06:01) .
Vie aj stovku za 16:13

Eric

Peto: Kasli na gletsere, kazdy chape co to je:)
Misog: Dom by som si dal este raz kludne, ale uz asi z druhej strany. Boli sme ho omrknut zo Saas Fee a vyzera odtial nadherne :)

Misog

Peter61: Tak taky nerozslapany a prvykrat s tazkym batohom v tej sezone tak to citis tych 1500 na 4km to si nesmieme klamat :).A tym som samozrejme nechcel povedat ze som to koli tomu mal chut zabalit, alebo ze som sa prenaramne trapil, ale tak zvyk je zvyk a kto to ide bez predosleho treningu s tazsim ruksakom tak to zo zaciatku - aspon v tom lese urcite pociti:). S odstupom casu priznavam, ze sme sa na DOM vybrali dost narychlo a zbytocne natazko, ale tlacil nas cas a nikdy sme tam predtym neboli. Teraz by som to urobil inak. Ale to je aspon dobry dovod sa dam vratit...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov