Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Bernardín

FunTTomas

Stav z 30. apríla 2011: z budúcej chaty stoja múry prízemnej časti. Bufetová časť v dočasnej drevenej krčme funguje. Nechýba čapované pivo i kofola a niečo pod zub. Nielen deti potešia bernardínske šteňatá, ktoré sa volajú Šeherezáda a Onur. :-)

Janka27

Zdravím priaznivcov turistiky a hôr. Nedá mi sem nedať príspevok a nereagovať na jeden istý od menovaného ako homres78, ktorí musí byť úbohý chudák keď takto netaktne reaguje na tejto stránke plnej priaznivcov tejto lokality, a spochybňuje poctivosť tohto zariadenia a jeho obsluhy. Zrejme nepozná osobne osobu ktorá to tam všetko vedie a ktorá sa o to všetko stará a zveľaďuje práve pre nás. Nebyť tam Robka a jeho húževnatosti tak na tom mieste už nestojí ani len pamätník. Na základe jeho snov a chtíča tam už teraz stoja základy nového vysokohorského hotela, ktorý bude mať ako aj väčšiu kapacitu lôžok tak aj luxusnejšie vybavenie a sociálne zariadenia priamo na izbách ktoré ubytovaní určite ocenia. Samozrejme v rámci finančnej krízy ktorú nezasiahol len tento objekt ( postihlo to ďaleko viac podnikateľov)opozdilo svoju výstavbu. Chata Bernardín ako aj jeho chatár Robko má už teraz toľko priaznivcov na rôznych iných portáloch že pár riadkov od homres78 nech vás neznechutí, odporúčam vlastnú skúsenosť a garantujem že nebudete sklamaný. Dočasné priestory sú vybudované pre nás všetkých aby sme mali kde tráviť čas aj počas nepriaznivého počasia kde sa čapuje pivko, kofola a podáva jedlo. Pri objednávke vopred aj jedlo podľa vášho gusta. A kto ešte stále pochybuje môžem už len ako čerešničku poradiť stránku na facebooku kde pri načítaní Chata Bernardín uvidíte staré ale aj kopec nových fotiek vyrastajúceho nového hotelu Bernardín uvidíte aj počet priaznivcov ktorých je neúrekom. S pozdravom Janka

FunTTomas
  1. apríla 2010 sme boli otvoriť letnú turistickú sezónu. Z budúcej chaty stoja zatiaľ len základy. Ako provizórium stoji pri stavenisku drevená krčma na spôsob westernového salónu alebo lokálu z dôb zlatej horúčky na Aljaške. Nechýba čapované pivo.
Homres78

Chata je momentálne zbúraná. Je tam postavená drevenica - na posmech. Obsluha nič moc. Chatár chce len zarobiť na ľuďoch. Moja osobná skúsenosť veľmi zlá . Odporúčam dobre prepočítať peniažky.

Matell

aktualny stav ku 31.10.2009: na mieste starej zburanej chaty Bernardin su vykopane zaklady a vedla v malom domceku chatar Robo Hauer capuje pivo.
Nova chata nerastie, aktualna doba jej zial asi nepraje, dufam ze sa panovi Hauerovi sen splni.
Aj v chladnych dnoch sa tam vsak da posediet, pan chatar docasny pristresok zvacsil a je v nom aj piecka. Capovany Bernard je stale skvely a vyhlad na nezaplatenie nastastie zostal :)

FunTTomas

V sobotu 18. apríla 2009 sme otvorili letnú turistickú sezónu 2009 a rozlúčili sa so starou chatou. Od nedele 19. apríla 2009 ide bude postupne chata rozobratá a v tomto roku by mala vyrásť nová chata alpského typu.
Fanúšikovia Chaty Bernardín ju nájdu aj na Facebooku.

Zusi

Na chate sme stravili velmi prijemne chvile z nedele na pondelok. Spravy uvedene na tejto stranke neklamali, boli sme nadmieru spokojni a urcite budeme tuto chatu odporucat dalsim. Drzim palce, nech sa podari splnit vsetky plany a zachovat caro chaty co najdlhsie!

Evka

Chata Bernardín a hlavne chatár Robko nemajú chybu. Dávno som nestretla takého milého a ochotného človeka, s čistým srdcom, pravý chatár. Úžasné prostredie, relax, výýýboorné jedlá :), krásna príroda. Môžem iba odporúčať pre ľudí, ktorý nehľadajú luxus ale pravé "chatovanie",úplný relax a zregenerovanie sa po stresoch veľkomesta. Ďakujem Robko.

Miuška

Chata Bernardín je mojou srdcovou záležitosťou a nehovorím to len preto aby som tu urobila dojem.
To miesto som veľa krát len obchádzala,dala si pivečko alebo teplý punč.
Po informáciach o tom akú má chata malú návštevnosť, som premýšľala ako tento stav ako tak zlepšiť a netrvalo dlho a skutky boli realitou...Okrem voľného času ktorý som tam začala tráviť ja s mojím psíkom tam trávia čas už aj moji známi hlavne zo západného slovenska. Využila som možnosti ktoré okolie ponúka a bola som nielen maximálne spokojná ale aj nadšená.
Teraz chatu navštevujem vždy keď mám pocit že potrebujem z veľkomesta vypadnúť, na tom mieste stačí stráviť víkend aby ste si mohli povedať, som maximálne oddýchnutý.
Bude mi veľmi smutno za chatou lebo som si ju obľúbila takú aká je, ale samozrejme zároveň sa teším na niečo nové s novými možnosťami a iným komfortom.
Vrelo odporúčam nenáročným klientom ktorí nehľadajú hviezdičky pod názvom chaty, ale takým ktorí majú radi neviazanú zábavu, prírodu a skvelých ľudí.
Týmto sa chcem aj veľmi pekne poďakovať Robkovi chatárovi, je to skvelý človek starostlivý, zábavný a dobrý kuchár.
..Prajem veľa šťastných chvíľ na chate BERNARDÍN...

Barborka:)

na tejto chate travim veeelmi vela casu ci v zime,na jar,na jesen,v lete..je tu uzasne:)...ticho...teplo...cerstvy vzduch:)pre mna raj na zemi:)..dufam ze sa vsetko podari co sa sa planuje:)..uz sa tesim kd tam konecne pojdem na cely juch:)vsetkych vas sem pozivam myslim ze kto ma rad prirodu a a klud tak neolutuje:)...s pozdravom Robertova neter:):)

Littleflower

vcera aj popri tejto chate sli mtb preteky z brezna. kedze som sa ich nemohol zucastnit, rozhodol som sa,ze budem aspon povzbudzovat a tato chata bola na to idealnym miestom. zobral som rodicov, male netere, zavolal chatarovi ci premava lanovka z chvatimechu a on to ochotne zariadil. stacilo mu, len zavolat cca 20min. pred planovanym prichodom a lanovka(r) bola pripravena. vdaka za pekne stravenu sobotu. (samozrejme, ze bernardin cely cas spal pod stolom :)

Dusko

Možno už budúci ak sa podarí sa chata prepojí so železnikou, držím palce aby sa to podarilo. Inak lanovky funguje aj v lete aj v zime, kotvy podľa mojich informácií nie sú v prevádzke. A či sa podarí aj umelé zasnežovanie kopca uvidíme, lebo už sa vo veľkom pracuje na projekte sfunkčnenia a skvalitnenia tohto strediska. Verím a dufám, že sa to podarí, veď tento užasný kopec a samozrejme chata a jeho majiteľa poznam už veľmi dlho a je veľmi málo ľudí, ktorí prevádzkujú chatu na vlastné náklady. Odporučam navštevu chaty, lebo keď sa budete chatárovi páčiť možno vám niečo predá aj na "sekeru":)

Smolinko

Ak je dostatok snehu snazia sa udrziavat svach nasledovne: Od spodnej stanice lanovky vedie velka zjazdovka viditelna aj z cesty, tuto aj ratrakuju ak moze prist ratrak z Hronca. Tato cast je aj umelo osvetlena a ma aj klasicky velk, potom nasleduje spojka ktora ide ku chate znama aj ako Padacik, to je ta strma cast a preto sa tak aj vola. Pri chate je somarska lucka ktora ma vlastny vlek a tiez je podla moznosti udrziavana ratrakom ak to ide ak inak nie najdete tam chatara aj poctivo svojimi nohami rozlapavat bubny. A posledna cast sa vola Kota s vlastnym vlekom na ktorej sa nechavaju bubny zamerne. Proste niektory to maju radi. Staraju sa o prevadzky nadsenci z Valaskej byvaly lyziarsky oddiel ale uz su tam aj mlade tvare, sorry tie nepoznam...

Sto23

IND_jones:
zasadny problem je, ze "stredisko" nema ziadne umele zasnezovanie, spolieha sa iba na prirodu. Vcera bola na kopci iba trava pokryta namrazou. Okrem toho cele stredisko pozostava prave z uvedenej lanovky a jedneho svahu. Prevadzkuje to tusim nejaky miestny lyziarsky alebo sportovy klub, takze vybavenie a sluzby su takmer nulove. Lyziarsky svah je dost strmy (osobne mam odskusany letny zostup priamo dole a bolo to dost o hubu ...), aj ked na vrchole okolo chaty a na konci lanovky je to celkom OK. Ako vravim, hlavny problem je sneh - ziadne umele zasnezovanie, iba to, co nadeli priroda. Ale chata je gut, odporucam ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum