Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krížom krážom Bratislavským lesoparkom

Tono

Servus Tamas, aj ja poznam "velmi doverne" kosicku Alpinku... :)

Tamás

Len chcem doplniť, že lokalitu s názvom Alpínka máme aj pri Košiciach, je to vlastne To výletné miesto pre Košičanov, je tam celkom pohodová reštaurácia a okrem iného končí tam detská železnica - čo zas nemáte v Blave:)

Tamás

Mňa fakticky bratislavský lesopark socializoval ako turistu. Tých 10 rokov, ktoré som prežil v Bratislave ako študent a neskôr pracujúci sú späté s množstvom príjemných, niekedy nádherných prechádzok v Malých Karpatoch. Niektoré miesta majú až magický význam, napr.Pánova lúka, chodníky z račianskej a krasňanskej strany, Mariánka atď. Teraz žijem v Košiciach a pomaly si zvykám na Volovské vrchy a Čiernu horu či Košickú kotlinu - zatiaľ ťažko... Má to ďaleko od čara vyššie uvedených miest. Tono, pozdravujem. To pivo v Alpínke a víno v Račianskej vieche - akoby som si spomenul na staré dobré časy... Škoda, že niekedy tej tekutiny tieklo až priveľké množstvo a teraz už netečie vôbec:)

Sona

Cast tejto tury sme absolvovali s kocikom :)

Mala Bana je moj oblubeny vyhladovy kopcek. Na tom Brichtovom pomniku je myslim este napisane: Na tomto miste vuz ho prejel a porad zemrel...

Tidoj

Celý lesopark je úžasný. Teda je úžasné, že ho máme. Zatiaľ. Všetkých asi znepokojujú hotelovo-reštauračné plány vo Vydrickej (inak pôvodne Bystrickej) doline a ja s obavami sledujem aj prestavbu deviateho mlyna - babka zelinkárka tam určite bývať nebude...
BA lesopark, okolie Devínskej Kobyly a okolie Brezovej pod Bradlom sú tri miesta, kde sa v lese cítim ako doma v obývačke a trafím kamkoľvek aj po tme. Vlastne, v tomto lesoparku nikdy skutočná tma nie je.

MatusM

Ptej se hvězdy nad hlavou, já mám paměť deravou :)

Tono
Matus, reku ved nam ale aj povedz - preco? )
MatusM

Toto miestecko z titulky mi je veru srccu blizke :)

Tono

Veru tak Boro, s cundrakmi tam nielen byvala, ale este stale aj byva velka sranda ci zabava :)

Boro

Mal som v priebehu posledných dvoch-troch rokoch príležitosť si to tam pochodiť krížom-krážom a myslím, že je tam naozaj dosť príležitostí urobiť si pekné túry. A aj tých čundrákov čo som len postretal. A vždy bezva partiu s gitarami na Kačíne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum