Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prístrešok na Veľkej homoli

Diskusná téma K článku: Prístrešok na Veľkej homoli

Objekt nie je primárne určený k nocovaniu. Slúži hlavne ako posedenie pre návštevníkov rozhľadne na vrchole Veľkej homole. Napriek tomu môže poslúžiť nielen ako miesto úkrytu pred dažďom, ale aj ako miesto, kde turista môže stráviť noc. A osobne som rád, že rozšíri tak trochu skromnú rodinu chát, búd a miest vhodných k nocovaniu v Malých Karpatoch.

Maclab

Ak nocujem na Homoli, tak sa ulozim v priestore pod schodami rozhladne. Je tam rovne miesto a travicka.

Janovarga

ad voda:
su tam este 2 pramene blizsie ako ta Bezova (bez dlzna a makcena)studnicka.jeden je po zelenej dole na PK (cca polovicna vzdialenost ako k tomu Bezovemu). Pramen je oznaceny tur.znackou.

Tono

Vdaka za upresnenie situacie ohladom rozhladne, tiez som rad, ze ju na SK pomery tak rychlo opravili.

Samoto

V roku 2009 ked bola ta vichrica tak na druhy den po tom vetrisku som si povedal ze bude super viditelnost tak skocim rano na biku na Homolu. Zbadal som ze rozhladna je naklonena a su utrhnute tusim 3 kotviace lana. Hned som hladal vo vrcholovej knihe nejaky kontakt na osobu ktorej by som to mohol oznamit. Nasiel som cislo na ktore sa vola v pripade poskodenia a puruch na rozhladni. Zavolal som, zodvihla to nejaka pani, oznamil som jej to. Nechcela moc verit a zostalo to pritom ze sa na to pridu pozriet. O par minut volala opat ze ci to naozaj nie je nejaky zart. Uistil som ju ze nie. Nasledne bola rozhladna uzatvorena a opaskovana na zamedzenie vstupu. Boli pridane dalsie kotviace lana, vystuha na rozpadavajucom sa pilieri a spevnenie vrchu rozhladne. Som naozaj velmi rad ze ju opravili a nadalej ju mozeme vyuzivat. :)

Merhorn

Homolu mam ako naskok z Modry, chodievam tam na biku aj ako prechadzku. K rozhladni, ano, po veternej smrsti bola jej stabilita poskodena lebo doslo k vylomeniu, resp to posobilo ako nastrbenie jedneho z pilierov na spodu ako su ukotvene srobmi do kovovych kotiev. Doslo ale po case k oprave a a obnoveni statiky a stability. Ano, rozhladna sa vo vetriku kive, vsak to je jej caro :)

Tono

Vdaka za info Zdenci, pri mojej najblizsej navsteve VH tu stavbu preskumam a doplnim.

Boro, sice nic neviem o tom, ze by mala rozhladna problem zo stabilitou, ale zhodneme sa v tom, ze ked fuka, kolise sa ako ked aj ja idem z krcmy :)

Boro

Tóno, niekde som čítal, ä ale možno si to pletiem), že boli nejaké problémy so stabilitou rozhladne. Keď som bol na nej ja tak fúkal vetrisko a oviem ti, človeče, že mi naozaj trošku lepilo. Rozhladňa sa kolísala ako ja keď idem z krčmy.

Zdenči

Doplnil by som, že od jesene je pod Homolou ešte jeden prístrešok. Je vybudovaný z nejakej starej búdy, ktorá bola dlhé roky nevyužívaná a nachádza sa pod posledným stúpaním od Zochovej chaty. Má 3 steny, predná časť je otvorená.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov