Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mojtín – Ostrá Malenica a späť

Diskusná téma K článku: Mojtín – Ostrá Malenica a späť

Dolomitový vrch Ostrá Malenica je turistami málo navštevovanou dominantou severnej časti Strážovských vrchov a so svojou výškou 909 m n. m. je najvyššia v tejto oblasti. V jej okolí sa nachádzajú kopčeky s veľmi zaujímavými názvami. Veď posúďte sami – Rohatín, Dievča, Rakytník, Tupý hrádok, Svinské Chlievy... od čoho ich asi ľudia v minulosti odvodili?

Pipin

Pekný článok. Túto istú trasu sme absolvovali v zime pred rokom. Môžem odporučiť.

Daulagiri

Sem ma to láka už nejaký čas, snáď sa tam niekedy dostanem. Fajn článoček.

Werty

Môžem tiež potvrdiť. Nestretol som tam živej duše a úsek po vrcholovom hrebeni je nádherný. Od skaly, ktorá pripomína šachovú figúru vedie chodník vľavo popri skalách, no dá sa ísť aj priamo po skalnom hrebeni. Trochu zarastený a šmyklavý terén, ale skalné veže trčiače až nad porast ponúkajú nádherné výhľady.

Janica

Na Malenici som bola niekolko krat,ci v zime ci v lete.Su odtial krasne vyhlady a vrcholovy hreben je asi najkrajsi, ked je vsetko zelene.A nikdy som tam nestretla ani zivej duse.

RolandB

Tuto trasu sme absolvovali takto pred rokom.
Povacsinou krasna prechadzka, zaver da zabrat na fyzicku.
Doplnil by som, ze v blizkosti sa nachadza studnicka - Pod Ostrou Malenicou v blizkosti cesty do Podmalenice. Voda cista, okolie ciste a udrzovane. Vydatnost prudu dobra.
Nasledne sa da pohodlne vratit spat na zelenu trasu

Purple Dog

Vďaka za tip! Pripisujem si to na zoznam turistických cieľov na tento rok.

Zabka

Malenicu som navštívila minulý rok a dala teda riadne zabrať čo sa týka značenia a aj kondičky:) Už som si myslela, že stojím na vrchole, ale to bol omyl a trebalo ešte trošku šlapať. Je to veľmi pekný kopec a málo navštevovaný.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma