Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Mala fatra

Sochor10

Barco - teraz som bol 30-1.5 a hore su troska miestami snehove policka. Da sa bez problemou prejst. Len ked tak si zober palice.

Peter61

Nie je vták ako vták :-D

V NP sa opakovane stalo , ze orlica opustila hniezdo. totiz vobec nie je pravda, co bolo na prepytujem bilbordoch, ze orol si strazi svoje hniezdo. Medzi dobrovolnymi strazcami boli a su aj vselijaki I-JAMES, tusim ze aj skialpinizmu . Tito zistili, ze v dobe znasky/sedenia okolo hniezda pravidelne jazdi jedna nic netusiaca partia na skialpoch. Dalsiu zimu im vyvetlili, o co ide, chalani menili trasu a orlicata boli na svete.

Rado

Nie je vták ako vták :) Je predsa len rozdiel keď na balkóne v meste hniezdi Sokol myšiar, zvyknutý na hluk mesta, a v prírode Orol skalný. Dokonca aj ten myšiar potrebuje v počiatočnej fáze hniezdenia čo najväčší kľud. Je zvyknutý na ruch mesta, ale nemôžete samičke na ten balkón behať keď sedí na vajciach.

Pri ochrane prírody v SR síce existujú mnohé absurdnosti (napr. keď sa niekde ťaží ťažkou technikou, ale obyčajné vybočenie z turistického chodníka znamená porušenie návštevného poriadku) ale uzávery kvôli ochrane hniezdiacich dravcov medzi tieto absurdnosti myslím nepatria.

Barco

takže teda cez hreben MF by sa už dalo prejsť bez nejakej vystroje napr. iba klasicky s botami? Dokedy tam byva sneh?

Vladarsky

Cauko

neviem či ochrancovia to robia dobre veď vtáci hniezdia aj na balkónoch a ľudia im nevadia. Ked tam je pohyb nik nekradne, lebo každý má foťak v mobile. No a keď tam Kľud tak sa dobre chodí poza bučky. Naši ochrancovia chránia takže v spálenej je cez zimu diskotéka a na hrebeň ísť nemôžeš.

Peter61

Barco :

ano ten rozsutec je uzatvoreny kvoli hniezdeniu vzacnych dravcov. v tom case tam radsej nechodit, moze sa stat, ze budete podozrivi z vykradania hniezd dravcov a to uz smrdi paragrafma...

06/03/12 13:36 rc
Stalker, dobre sa pytas, bolo to tu preberane uz v inych vlaknach. Pokusim sa ja ako pristaš, ked domaci su ticho.
"Trasa je v úseku Medzirozsutce - Veľký Rozsutec - Medziholie od 1. marca do 15. júna pre návštevníkov
uzatvorená."
pokial si pamatam, je to kvoli hniezdeniu tych operenych bestii, teda nie kvoli bezpecnosti navstevnikov ( to by principialne NP nemal riesit). Ze tam ludia chodia, je smutne. Metodicky dodatok : ak ludia nerozlisuju, co je zakaz kvoli ochrane prirody ( cert vezmi vsetky ftaky, buriny a pod. !) a co je kvoli bezpecnosti, konci to ako v Spalenom zlabe. 06/03/12 13:30 Peter61
"

Barco

to az do 15 juna?? och a na ostatnych kopcoch neviete kolko snehu? alebo či by sa dalo prejst klasicky bez nejake vystroje?

Adamus

ale asi len na Maly - Tam by sneh nemal byt. Správa NP Malá Fatra z dôvodu ochrany prírody uzatvára pre návštevníkov v období od 1. marca do 15. júna chodník Medziholie - Veľký Rozsutec - Medzirozsutce ( červená značka) a chodník Obšívanka - Malé nocľahy (modrá značka).

Barco

Neviete prosím vás ako to teraz tam vypada co mam vyhlad na krivansku fatru tak stale je tam sneh ale na rozsutci sa mi zda ze uz ani nie. Bol tam niekto teraz? Chcem ist buduci vikend alebo ten potom este čakam kym ten sneh zide dole :/

Secult

ak vas zaujma aj lucanska cast, tak bol som na hornej luke a je to tam tak 50% trava 50% zvysky zavejov, ale po snehu sa da uz celkom dobre chodit.

Dodiq

vdaka za info - no plánujeme prejsť cez víkend po červenej zo Strečna cez vašu chatu a potom zliezť cez diery do Zázrivej, tak či niekto nevie ako to tam vyzerá :)

Chatárka

Ahoj, na hrebeni sú momentálne zimné podmienky - sneh, vietor, chladno ( dnes celý deň -4°C), takže tomu treba prispôsobiť výbavu. Peši sa dá prejsť všetko, ale ešte aj na lyžiach :-), neviem presnú trasu, ktorou chcete ísť. Hrebeň je sfúkaný, skôr po ceste nahor sa môžu vyskytnúť mäkké snehy, kde sa budete prebárať. Zoberte návleky a palice, snežnice a mačky už myslím nie sú nutné.

Dodiq

Zdravim, viete niekto aka je momentalne situacia na hrebeni Malej Fatry? Dá sa prejsť peši po červenej?

Andy82

Dakujeme za aktualne a podrobne info, tesime sa na stretnutie zajtra!

Chatárka

Ahoj Andy, myslím, že ľad už pri súčasných plusových teplotách nehrozí. Hore je to ako v apríli - miestami úplne sucho a miestami 2 metre snehu, do ktorého sa preboríš až po pás. Ak sa vám nechce trepať snežnice ( treba ich stále skladať a nasadzovať podľa úsekov), tak minimálne dobré návleky a palice, inak budete mokrí.Vzhľadom na to, že od nedele nesnežilo, tak asi bude aj nejaký chodník prešľapaný, čo by malo cestu uľahčiť. Výrazne ochladiť sa má až v nedeľu a k tomu hlásia aj silný vietor, takže v nedeľu by som už na hrebeň moc nešla. Krajšie počasie na výhľady má byť v sobotu. Tak si to užite, tešíme sa na vás.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum