Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľký Kriváň a Chleb z Vrátnej

Diskusná téma K článku: Veľký Kriváň a Chleb z Vrátnej

Veľká kopa snehu, ktorá napadala začiatkom januára na vrcholoch Malej Fatry a vôbec na celom severe Slovenska, nás vylákala absolvovať peknú dvojdňovú túru. Už len pri myšlienke, že v nádhernom zasneženom prostredí zhodíme zimné kilá a pri tom uvidíme krásnu malofatranskú prírodu, sme sa tešili viac a viac. A tak sme naplánovali akciu na štvrtý januárový víkend. Nakoniec sme pre vysoké lavínové nebezpečenstvo posunuli pobyt až na piaty víkend. Rezervovali sme ubytovanie na Chate pod Chlebom a dúfali v pekné počasie.

Vladarsky888

merhorn no kd niekto kritizuje fotky na webe čo je o horách a nie o fotkách. Keď som ja bol na hrebeni tak fúkal v nárazoch vietor tak okolo 110 - 130. Podľa mňa sú hory o chodení a nie o "fotení". Maj sa pekne

Lubo

Prosim diskutujucich, aby sa vratili k diskusii v priatelskom duchu. Taketo hadky su offtopic. Dakujem.

Bacaardi

je moja otazka velmi podstatna.

pretoze ked niekto krici pozor vlci dva roky, treti rok mu uz nikto neuveri. kazdy vie, ze to krici len tak, lebo ho to bavi robit rozruch.

rovnako ako mna tu poznaju ze som stary rypal, poznaju aj honzu, ze vzdy muti vodu hovadinami. je to hnidopich.

keby to napisal niekto iny, napise sa mu to tu slusne a bez emocii.
Ale nikto s normalnym racionalnym mozgom by nic take nenapisal. A TO JE DOVOD, preco sa mu na hlavu zosypalo kamenie. Akto si kto ustelie, tak zaspi.

A ak nie si zvedavy, tak utekaj inde, necitaj tu forum po ktorom tak dychtis aby si sa mohol prejavit.

Bulat

bacaardi, je tvoja otázka podstatná ? ... lebo ak ano, tak sa tu jedná iba o vzájomné osobné invektívy - a na tie ja vonkoncom nie som zvedavý ... sorry

Merhorn

vladarsky888: nepaci sa mi ako si napisal honzovi nech si foti svoje hory, wtf???
Honzo, aj za nie idealneho pocasia sa daju uzasne foto nafotit, cize to az taka vyhovorka nie je. Ta fotka co ti neda spavat (4. od konca), vzhladom na dymno a pouzite ohnisko a zrejme aj skusenosti a zrucnosti autora je uplne ok. Ano su tu ludia co popri skvelom texte dodaju este lepsie foto, no a? Foto k clankom su hlavne dokumentacne a samozjreme cim lepsie tym sme radsej, ale su prioritne dokumentacne. Vies neposobi naj ked kritiku niekomu podavas ako, ze ho chces zhovadit.
Fangorn, na retusi nic nie je ak si uvedomis, ze samotne spracovanie dat fotakom je jedna velke softwarove kuzlenie :) Ale to len pre objektivitu, inak suhlas :)
Bacaardi je odbornik na presne mierene rany, ze? :)) miso,nekrot sa, daj priechod vsetkemu co je v tebe :)

Bikemartin

Bulat,predsa ten jednotlivec patrí ku koloritu tohto webu, jeho fototvorbu všetci poznáme, tak ak chce ukazovať na smietku v oku iného, mal by najprv vidieť brvno v tom vlastnom...

Bacaardi

bulat, uz si niekedy nieco cital od dotycneho jednotlivca?

Bulat

heh, ďalšia uplne zbytočná žabomyšia diskusia - fotky som si pozrel, kvalita sice nie je omračujúca, ale beriem ich ako dokumentačné, nie umelecké...takže nemám voči nim námietky. Čo ma zaráža je to ako ste sa všetci pustili do jednotlivca, ktory sa odvážil niečo skritizovať /hoc by to bol človek, ktory sa možno vyžíva v kontroverziách/ ... Vari sa tu nepripúšťa nič iné ako "rádobykamarádovské poplácávaní po zádech" ???

Hellboy1985

Ďakujem všetkým za podporu, vôbec neriešim či sa moje fotky niekomu páčia alebo nie. Pre mňa majú svoju hodnotu. Článok som tu uverejnil, preto, aby som odporučil ostatným turistok parádnu túru. Negatívne reakcie ma neodrádzajú a po absolvovaní nových túr, ich budem rád prezentovať.

Ešte raz ďakujem.

P.S.: Z písania tohto článku som maľ veľkú trému, pretože je to moja prvotina a trvalo mi to asi týždeň.

Fangorn

počuj, český bratm. Choď si svoje nízke fotoego riešiť niekde inde a nie na stránky kde sa prioritne zaoberáme turistikou. tvoje trápne príspevky ktorými dokážeš sk....ť každú diskusiu na tomto webe ma pomaly ale isto vedú k myšlienke že tieto stránky prestanem navštevovať. ak sa chceš baviť o fotkách tak vážne odporúčam iný web. btw. nie som zástancom retušovania fotiek v grafických editoroch, ak to robíš ty, tak tie fotky pri článku gaderská a blatnická dolina si mohol retušovať trochu lepšie, čiže stále sa máš čo učiť

K článku: pekne napísané, rád si čítam o miestach ku ktorým to mám blízko a ktoré navštevujem pravidelne. fotky úplne v pohode, nenechaj sa odradiť názormi v diskusii, ide hlavne o to aby sa tebe páčila túra ktorú si absolvoval. A plus je už to že si sa odhodlal o tom aj napísať. viem koľko to stojí času a energie.

Piffo

Honzo, Honzo...
Z tych fotiek sa mozno dalo dostat z fotografickeho hladiska viac. No a co?
Fakt je treba do toho rypat?
Myslim, ze ak autor bude chciet zlepsit svoje fotograficke umenie, jednoducho sa spyta...

A na margo Terchovskej doliny: slovencina je zazracny jazyk, takze (okrem mikroregionu) moze toto spojenie znamenat aj "dolina, v ktorej sa nachadza Terchova", pretoze Terchovu pozna takmer kazdy a Varinku ozaj malokto.
A nie, ze sa teraz zacneme bavit o tom, aky je rozdiel medzi dolinou a udolim, pretoze opatovne je to skoro kazdemu srdecne jedno.

Lubo

Honzo, opat ta svrbia prsty pri citani clanku, ked uz nie od damy, tak aspon od noveho autora? Daj si pohov! Fotodokumentacia je v poriadku a uz sa tu o tom viac bavit nebudeme. Dalsie tvoje narazky na tuto temu budem mazat.

Honza286

Boro, na tvé osobní útoky reagovat nebudu... Mé výhrady k fotkám: na mnoha fotkách prasátka (stačilo by je vyretušovat v grafickém editoru), na mnoha fotkách je až moc oblohy, 4. fotka od konce na mě nepůsobí vůbec dobře, možná, že ty "mraky" jsou obrysy hor, ale vypadá to hodně nepřirozeně. To, že se 2 fotky překrývají, to mi až tak moc nevadí. Vzhledem k počasí a podmínkám se dalo z těch fotek dostat mnohem více.

Boro

Honzo a čo tie tvoje fotky z tvojho článku Lidečko-Makyta..., Tie si fotil asi z igelitového sáčku alebo z čoho. Ale tu budeš zarypovať a zarypovať. Len sa na ne zasa pozri a uvidíš, aký si vychýrený fotomacher.

Vladarsky888

Caufko

čo tu porovnáte fotky každá fotka má hodnotu pre autora. Ja som na hrebeni 11.2.2012 za jasna. Dal som to popod lanovku a na chrbáte dolu grúňom. Vtedy sa dalo ísť v pohode bez mačiek. A odkaz pre honzu foť si svoje hory.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma