Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Schovánka

Grazel_turista

Tu nejde o hnev, aspoň nie v predchádzajúcom príspevku - to skôr v čase keď človek po celodennej túre za tmy niekoľko hodín behá po lese a neúspešne hľadá útulňu a potom ešte musí schádzať k autu. Každopádne, všetky fakty, ktoré som uviedol, sú objektívne pravdivé a overiteľné, čím som chcel len pomôcť potenciálnym budúcim záujemcom o prenocovanie v útulni. Čo sa týka prípadných vlastníkov, narážal som na starší diskusný príspevok, kde diskutér odmietol prezradiť súradnice (ktorými možno disponoval) s tým, že už aj tak je tá útulňa nadmerne skompromitovaná. Posledná veta už bola len dobre mienená rada - ak im tam mierumilovní a útulne nedemolujúci turisti (snáď je to väčšina návštevníkov tejto stránky (a tá deštruktívna menšina sa nachádza všade, nielen tu)) prekážajú, nech sa podľa toho zariadia, aspoň sa vyhneme nedorozumeniam.

Grazel_turista

Vymažte tie zavádzajúce GPS koordináty, sú absolútne nepresné - to už radšej vôbec žiadne! Po predchádzajúcich skúsenostiach s presnosťou GPS súradníc útulní na Hikingu sme sa na ne spoľahli a útulňu ani totem sme nenašli, pričom sme dodatočne (bohužial už za tmy pri svetle baterky) prehľadali polovicu dĺžky celého chodníka medzi Homôľkou a Dlhou lúkou oboma smermi od jeho pomyselného stredu (kde sa približne útulňa podľa súradníc mala nachádzať). Ex-post som z tejto diskusie nadobudol dojem, ze istá skupina ľudí považuje túto útulňu/búdu za "svoju" a nechce, aby o nej vedela "zlá" turistická verejnosť. Ak je to skutočne tak a je to váš súkromný majetok, požiadajte admina, aby tú útulňu či búdu odtiaľto vymazal a zamknite si ju - v tom prípade "vďaka" za pohostinnosť, ale aspoň sa na ňu žiadny turista už (márne) spoliehať nebude.

Pipo

Schovánka má novú strechu!!! Aj postele a podlahu, je natretá a krásna ako vždy :) Len myšky zlostia vnoci ale na to si na každej chatke treba zvyknúť :) Kachle hrejú ako besné, treba vetrať pre istotu :) Rešpekt ľudom čo sa o ňu vzorne starajú :) ďakujem za krásne chvíle strávené na tejto útulnej chatke.

Dansz

Schovánka je práve v rekonštrukcii, ale podkrovie plne poslúžilo k prenocovaniu počas piatkovej "trochu vlhšej" noci. ĎAKUJEME.
GPS súradnice fakt trochu mimo, veď čože je to kilometrík na takej veľkej zemi:-)

Jord

V pátek 11.5.2013,nocleh.
Kamna funkční.Jiří

Kuty

Tak sme se konecne vydali nalezt schovanou Schovanku pri nasem cundru strazovskyma vrchama. Bouda je v dobre kondici, kamna jedou, pohodicka. dokonce se stavil spravce Pavuk s pobocnikom Cyrilom :-)
Diky za fajny nocleh!

Lubos.pd

Nie spevniky,ale akorty..Nemyslim si ze by to boli ludia co citaju hiking.Ozaj este sa spytam,ci sa nahodou v najblizsej dobe nebude konat brigada na schovanke.Rad pridem pomoct.

ELBe

Prosím Ťa, aké spevniky???

2 dady:
Tak to vidíš...
(No nemuseli to byť tí, čo čítajú hiking.)

Lubos.pd

Ahoj. 30.7 som dorazil po dlhsom case na Schovanku,no zazil som velke sklamanie.Niekdo tam urobil neskutocny bordel.Komin bol odlomeny,piecka vysunuta skoro pri stole a vsade boli porozhadzovane spevniky.O flasiach ani nehovorim.Nieco som poupratoval,ale kedze ma tlacil cas,vsetko som nestihol.Je to smutne ked niektori ludia zanechaju po sebe taku spust.

Dady

vilo666 at. all
ziadne GPS suradnice (k clanku uvedenu su mimo) ! i tak je mrzute, ze sa Schovanka dostala na verejnost, ja len dufam, ze hiking cita co najmenej grazlov...
btw - nie je to ZIADNA UTULNA, ale trampska buda, ktora kamaratov stala hodne potu a krvavych mozolov
& vsetko je funkcne :)

Vilo666

Ahojte, neviete ako vyzera tato utulna? chystame sa tam prespat v blizkej dobe tak by som rad vedel ci je vsetko funkcne. ci sa tam da kurit atd. :-) a GPS suradnice nema niekto presne? lebo tieto su vraj uplne mimo.. dakujem

Maxo12

prepáč,ale klávesnica obsahuje aj YYY.....yyy...

M@ťo

ja si mislim ze je ten clanok celkom dobri len jednu vec bi som tam pozmenil a to ze sa tam
zmestime aj +20-:D
tak AhOjTe VsEtCi

Peterf

A k tej vode,ten potok je jediny spolahlivy zdroj vody,okrem pramena ktory je vedla chodnika popisovaneho v clanku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov