Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Schovánka

Diskusná téma K článku: Útulňa Schovánka

Ďalšia malá útulňa v Strážovských vrchoch. Takmer dokonale ukrytá. Kto o nej nevie, takmer isto na nu nenatrafí. Všetci kamaráti mi hovorili, že v tejto útulni boli. Niektorí vraveli, že vyhorela, iní, že je postavená nanovo, ďalší zase, že je stále taká istá. Nikto mi však nevedel povedat, kde presne je. Preto som sa rozhodol vybrať sa do týchto miest a nájsť ju. Mala by byť niekde v blízkosti Fačkovského sedla.

Tono

Ta utulna ma fakt celkom pekny nazov, Schovanka... ked ju mame tak pekne schovanu... :o)

JakubPD

tuto utulňu mi ukazoval raz kamarat na fotkach co bol chatar na fač. sedle on tam chodil na hríby skoro každý deň raz sopm tam šiel ja s kamaratkou ale nedošli sme až ku nej bo bol iuž pokročili čas a mne bolo dako blbo nakonic som zistil že som bolo chorí a behal som tam z dobrou teplotou dostali sme sa na tú rozdvolujku na dlhej luke ale to je jedno cel som niečo iné. ze eje ete jedna rozdvojka pred takym starim posedom aspon vtedy tam bol hore sa dostanete na dlhu lúku a dole ku takým skalám je ich vidieť aj z asfaltky v skale je taká menšia najskiňa a su tam urobené postele da sa spat aj tam alej a osbne by som tam nespal keďze na fač. sedle je je par medvedou navyse a nerobi im problem behať po zjazdovke cez zimu keď maju spať ako ten to rok a pred rokom jednym prebehol pred autom keď išli domov z fač.sedla.
A o tom že vyhorela to je asi mitus viem o tom že tam boli dake brigady že daky nadšenci ju tam upratovali a skulturňovali na dnesnu podobu. A kedysi to bol salaš.

Silverwolf

Schovanka stojí a je nádherná, ako ak bola... na vodu treba ísť cez hornú lúku a na druhej strane kopca je prameň, ale rovnako ako pri hľadaní Schovanky, ak neviete, kde je, tiež ho budete dlho hľadať.... Týmto pozdravujem hlavne trampov z PD a z Kľačna, ktorí sa o Schovánku starajú...

Noha

Ahoj Schovanka. Je to omyl, Schovanka nikdy nevyhořela. Je postavena úplně od základu na holej skale. Postavilo ju asi do 20 nadšencov z Prievidze a okolia. Mal som tu čest byť jeden z nich, ale to už je dávno. Pozdravujem všetkých z T.O. Kajmani, T.O. Losí potok, S.T.S. Mustang, T.S. Dandyho, Pedra, Pavuka a ostatných kamarátov. AHOJ

Lubos

Ahoj priaznivci schovanky!Podla mojho nazoru je nakradsia cesta od chaty Revan.len je to miestamy dost strme,ale da sa to zvladnut.Je tam fakt nadherne.Stoji za to ist vnoci na luku pozriet sa na hviezdy...NADHERA!!!Chcem sa spytat ako daleko je ten pramen??Ja ked som na SHOVANKE?tak chodim po vodu smerom ku chate Revan a to je 30min cesta dole a 45min naspät.

Technik

AHoj vsetci. mam ti jeden odkaz pre autora clanku o Schovanke. Voda je len par metrov smerom na Tuzinu alebo dole za sedlom ak sa vynde zo Schovanky hore cez luku. Na povale sa dokopi vyspi okolo 15 ludi. Inak clanok by sa celkom aj dal :-(. Takze zase Ahoj.

Peterf

Technik 15 ludi si na povale neviem predstavit,ale vsimol som si ze vo faktoch je uvedeny noclah pre 6 ludi,ale na sirokej poschodovej posteli dolu sa vyspia dalsi styria,takze tam by sa to malo opravit na 10.

Peterf

A k tej vode,ten potok je jediny spolahlivy zdroj vody,okrem pramena ktory je vedla chodnika popisovaneho v clanku.

M@ťo

ja si mislim ze je ten clanok celkom dobri len jednu vec bi som tam pozmenil a to ze sa tam
zmestime aj +20-:D
tak AhOjTe VsEtCi

Maxo12

prepáč,ale klávesnica obsahuje aj YYY.....yyy...

Vilo666

Ahojte, neviete ako vyzera tato utulna? chystame sa tam prespat v blizkej dobe tak by som rad vedel ci je vsetko funkcne. ci sa tam da kurit atd. :-) a GPS suradnice nema niekto presne? lebo tieto su vraj uplne mimo.. dakujem

Dady

vilo666 at. all
ziadne GPS suradnice (k clanku uvedenu su mimo) ! i tak je mrzute, ze sa Schovanka dostala na verejnost, ja len dufam, ze hiking cita co najmenej grazlov...
btw - nie je to ZIADNA UTULNA, ale trampska buda, ktora kamaratov stala hodne potu a krvavych mozolov
& vsetko je funkcne :)

Lubos.pd

Ahoj. 30.7 som dorazil po dlhsom case na Schovanku,no zazil som velke sklamanie.Niekdo tam urobil neskutocny bordel.Komin bol odlomeny,piecka vysunuta skoro pri stole a vsade boli porozhadzovane spevniky.O flasiach ani nehovorim.Nieco som poupratoval,ale kedze ma tlacil cas,vsetko som nestihol.Je to smutne ked niektori ludia zanechaju po sebe taku spust.

ELBe

Prosím Ťa, aké spevniky???

2 dady:
Tak to vidíš...
(No nemuseli to byť tí, čo čítajú hiking.)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum