Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Lipnerova rizňa

Diskusná téma Lipnerova rizňa

Ahojte. Perspektivne uvazujem o lyzovacke vo Vratnej a rad by som sa trocha odviazal pri pohybe v terene. Samozrejme s istou davkou opatrnosti. Takmer vsade sa spomina akasi Lipnerova rizňa a je tak casto zmienovana s nehodami, ze by som sa jej rad preventivne vyhol. Neviem ju ale najst ani na turistickamapa.sk, ani ju neviem detekovat z Google Earthu, ziaden POI, suradnice, nic. Mohli by ste niekto popisat v akej lokalite sa nachadza? Aspon lokalizacia zlabu by mi pomohla. Vdaka.

Peter61

JJano, asi tu funguje štýlom sledovania stopy predjazzdcov/záchranárov , či už tam je výstraha, abo ňeňi.
Obdobne Vajskovská d. ( v menšej miere).

Jjano

VladaZ, díky, ten tvoj opis situácie to vysvetľuje.

VladaZ

To není až taková novinka, takto to bývalo označeno už před mnoha lety. Dokonce prý byli ve sporu se správou národního parku, že to na léto nesundali. Fyzická zábrana není reálná, ten zalesněný svah, který spadá do žlabu, je hodně široký. Návrat nahoru v tom strmém svahu při hlubokém sněhu není jednoduchý ani na pásech.

Jjano

Na úvod musím napísať, že to tam nepoznám a že rešpektujem Horskú službu, sú to frajeri a vďaka im veľká.
Ale teda nerozumiem, že tam nedokázali dať za tie roky nejakú vhodnou formu zábrany (myslím tým fyzickú zábranu) a radšej tam už niekoľko desiatok krát zašli?

Rast

Inak nechat tam rebrik, alebo lano by mozno tiez nebolo odveci ako niekto navrhoval v diskusii - self pomoc :-D

Lubo

Ako je to oznacne? Je to tam ohradene, no presna vysvetlujuca tabula (asi) chyba. Ta by mozno pomohla vysvetlit, ze je to tam nebezpecne a nejde "iba" o vyznacenie konca lyziarskeho strediska.

Preco tam idu? Lebo zaciatok vyzera pritazlivo a lesiky naokolo strediskovi lyziari radi brazdia.

Co je tam nebezpecne? Zlab konci skalnym prahom a strediskovy lyziar bezne nema so sebou lano a prislusnu bizuteriu.

Preco to nevyslapu spat? Lebo strediskovy lyziar nezvykne nosit so sebou pasy a nemava skialpy. Na peso je to prilis strme a ked je tam vela snehu, dostat sa hore je prakticky nemozne.

Rast

mozno potrebuju nieco zarobit, nikdy nevies :-D
nejake tabule by sa tam hodili, mozno tam aj su, skor asi ti dalsi idu po stopach tych prvych a je problem, i ked neviem, preco sa to neda vyslapat, je to tak strme? alebo nemaju pasy? alebo v com je ten teren tak strasne zlozity, ze trea hned volat HZS? bol tam niekto?

Bikemartin

hm, plot z baumaxu do NP veľmi nepasuje, ale pripevniť aspoň na 20 bukov pod výjazdom z Oštiepkovej muldy nejaké veľké oranžové warning tabule by sa dalo, nie?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum