Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma so psom do Západných, Nízkych Tatier

Diskusná téma so psom do Západných, Nízkych Tatier

Ahojte, v lete chceme dovolenkovať v Západných alebo Nízkych Tattrách. Pribudol nám štvornohý člen:)V Nízkych Tatrách je možný vstup so psom, do Západných??? poradíte, na ktoré vrchy je možný výstup so psom??? Je to taký valibuk 35kg vlčiak??Ďumbier,Bystrá, Jakubina,Roháče???čiže žiadne ťažké zostupy, výstupy,kde by som ho musela vyniesť, zniesť?:)) ďakujem za rady

Peter61

Od 7. apríla do 18. apríla sa uskutoční 43. kampaň orálnej vakcinácie:
.....na území okresov Žilina, Bytča, Kysucké Nové Mesto, Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš a na území celého Prešovského kraja a Košického kraja.

korzar.sme.sk/…/u-susedov-maj…

Peter61

Orálna vakcinácie líšok :
na území celého Prešovského a Košického kraja a na území okresov Žilina, Bytča, Kysucké Nové Mesto, Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Liptovský Mikuláš.

Čítajte viac: spis.korzar.sme.sk/…/z-lietad…

Peter61

Orálna vakcinácie líšok
na území celého Prešovského a Košického kraja a tiež na územie okresov Žilina, Bytča, Kysucké Nové Mesto, Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Liptovský Mikuláš

Čítajte viac: spis.korzar.sme.sk/…/nechodte…

Peter61

Tigerveg : kto je zodpovedny za ten prekusany kabel k meteostanici HZS v MSD ?
Svist je chraneny tvor, meteostanice su z neuropenazi, vcul budz mudry

Rafo

V prvom rade k bruntovi: Nepoznal si podrobnosti onej udalosti na Žiarskej, ale okamžite si reagoval po svojom.
Podľa mňa vždy, keď pes pohryzie cudziu osobu, nie je to v poriadku. Tiež pochádzam z vidieka, psy nám behali zavesené na členkoch po ulici, ale všetko odtiaľ-potiaľ.
Mne psy nevadia, len by nemali byť nadraďované príliš vysoko v spoločenskom rebríčku, napriek momentálnej neblahej situácii.
Sám mám psíka, ale etablovaného vo dvore a sme spokojní obaja. Nechcem mu odopierať slobodu, ale zrovna v národných parkoch a vysokých horách mu ju prejavovať nemusím. Som si istý, že ju ocení aj v inej forme.
A majiteľ zvieraťa = zodpovednosť zaň. Bez debaty!

Tigervegetarian

Nemusí byť problém len v tom že zviera niekoho pohryzie. Môže sa jednať aj o majetkovú škodu. To dokáže aj také morča keď prehryzne drahý počítačový kábel. Pes niekomu roztrhne Mammut nohavice a merino pod tým, a hneď je škoda aj za pár sto euro. Máte šťastie keď to váš pes urobí europoslancovi, a ten povie: nič si z toho nerobte, ja mám dosť peňazí ktoré som si poctivo zarobil. Ale takýto práve boháč vás just zderie aj o posledný groš.

Mať zviera je slobodná voľba. Vlastníctvo prináša záväzok zodpovednosti. Také zviera to je živý tvor, a nikdy s istotou neviete čo sa mu deje v hlave. A málokto má také zázračné telepatické schopnosti že dokáže silou myšlienky robiť zvieratá krotkými, ako napríklad táto žena:
youtube.com/watch?v=Xhbn_cDGA…

Vladeno

No. Sám som majiteľ psa,ktorý (žiaľbohu) pohrýzol. No a sám som bol i pohryzený (žiaľbohu) známym psom. Takže ten teáter poznám i jak obvinený,tak aj poškodený. =0) Vskutku srdce potešujúca skúsenosť.

Peter61

Ak by bol znamy pes, tak z tvojho urazoveho by ti tvoja poistovna uhradila napr.liecenie urazu alebo trvale nasledky urazu , ale narokovla by si to na majitelovi psa.

Brunto

myslel som dake zivotne alebo urazove poistenie,samozrejme nie poistenie na horach...

Peter61

Aku poistku ? mslis poistnie zs skody sposobene clenmi domacnosti ? To by v tomto pripade mohlo kryt regres zo strany ZP.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma