Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Červené vrchy, Giewont a Zakopané

Diskusná téma K článku: Červené vrchy, Giewont a Zakopané

Červené vrchy tvoria východnú hranicu Západných Tatier. Hoci sú súčasťou hlavného hrebeňa, od Bystrej sa k nim po hrebeni legálne nedostanete, lebo úsek medzi Pyšným sedlom a Temniakom nespája turisticky značený chodník. Hrebeňom Červených vrchov (Czerwone Wierchy), ako je v Západných Tatrách zvykom, vedie slovensko-poľská hranica, no Slovákov stretnete v týchto miestach poskromne. Príčinou je pomerne zložitá dostupnosť zo slovenskej strany. Namiesto úvodného „maratónu“ Tichou dolinou sa preto odporúča zvoliť nástup v poľskom Zakopanom.

Mima77

Dakujem za info ...asi poriesime tie dva samostatne tikety..

SAFRAN

Informácie nájdeš tu:
pkl.pl/index.php?id=121&…$ret
Okrem iného tam píšu:
"Predpokladaný čas pobytu na Kasprowom Wrchu pri kúpe spätných lístkov (hore a nadol) je 1 hodina 40 min.
"
Asi tam treban napísať, ale pokiaľ by "predpokladaný čas" mal byť aj povinným, tak vždy máš možnosť kúpiť samostatne lístky hore a dole.
Ináč pred pár týždňami som tam išiel z Tichej doliny a túru odporúčam (okrem davov hore), pár fotiek som dal tu: picasaweb.google.com/…/Precha…

Mima77

Dobry den, chcem sa opytat ci viete niekto ake su podmienky platnosti listka na lanovkou na Kasprov vrch,niekde som sa docitala ze listok plati len na dve hodiny pri spiatocnej ceste a potom prepada ... chcela by som ist na Kasprov ,Cervene vrchy a Giewont a spat..Dakujem za informaciu

Honza286

Přijde mi to lehce logisticky nezvládnuté, pokud by někdo chtěl jít v jeden den Červené vrchy i Giewont, tak se přímo nabízí vyrazit z osady Kiry na Temniak, na Kondratove sedlo, odtud odskočit na Giewont a zpět a pokračovat přes Kasprov vrch až na Laliové sedlo a odtud sejít přes Gasienicowou dolinu dolů. Je to určitě hezčí sestup než podél lanovky. Mikrobusy jezdí ze Zakopaného do Kir co pár minut. Osobně jsem to ovšem absolvoval rozdělené do dvou dní - jeden den Kiry - Temniak - Laliové sedlo - Kuźnice a druhý den dolinou Male Laki na Giewont a sestup do Zakopaného (asi nejhezčí je cesta dol. Straźyska.

Adina

opravujem-lanovkou...Dolina Roztoki...hmm

Adina

Toto som chcela absolvovat minuly rok. Ale nechat sa vyviest lanovkov. No davy ludi na lanovku boli neprekonatelne. Kedze casu nebolo, vydala som sa aspom na Morske oko cez dolinu Raztoki atd... no bola som opat sokovana davmi ludi. Pekne si opisal vystup. Snad sa mi podari tento rok opat tam zajst a tentokrat hore pekne po svojich :-)

Bazin

dobree, ja sa tam chystam a clanok je uz na svete, tak si budem musiet vymysliet inu temu, aspon mam motivaciu pre kolektiv :-)) . Ja som na Giewonte bol v konco oktobrovom mrholeni a inovati a aj v tedy bolo tam zo10 ludi.

Meky

Dobre si to popísal Rado.Aj fotečky mi oživili nie tak dávne putovanie po Červených vrchoch.Už viackrát som bol v Zakopanom a tiež sa mi tam páčila jeho atmosféra.Na Svinicu určite ešte choď-je to prekrásny štít s nádhernými výhľadmi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov