Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozhľadne Malých Karpát

Merhorn

rozhladna na V.Homoli je stale mimo provoz, pozor nie je tam ziadna zabrana a clovek si zakaz nemusi hned vsimnut.

Milan Polák

Žiaľ, kaviareň Bystrica na moste SNP sa nikdy neotáčala, ani nebola prispôsobená k otáčaniu, takže žiadna točňa tam nebola, ako uvádzate.

Zdenči

Rozhľadňa na Veľkej Homoli je opäť zatvorená hiking.sk/…/rozhladne_malych_…
Pred mesiacom sme na nej boli a keď sme po zliezli dole a obzreli sme si odhnité nohy, nebolo nám všetko jedno. Dúfam, že ju dajú čoskoro do poriadku.

Merhorn

Pre vsetkych, ktory v poslednej dobe boli na Velkej Homoly a zastavila ich zakazova tabula mam dobru spravu. Tento vikend presla opravou a vstup na nu uz by mal byt povoleny, nakolko aj vcera sa mohlo ist na rozhladnu uz bez obmedzeni.

Tono

Nuz vygúgli som toto

Zděná rozhledna Perla v Senkvicích je vlastně firemní rozhlednou (obdobně jako český Srotík). Nalézá se v areálu vinařské společnosti Karpatská perla s.r.o., měří 21 metrů a zpřístupněna byla po přestavbě z trafostanice dne 21. března 2009 (přístavba schodiště, stříska) v rámci akce "Pekné víno s rozhžadom 2009".

Na rozhlednu lze vystoupat po 99 kovových schodech. Jsou vidět blízké vrcholky Malých Karpat (rozhledny na Kukle a Veĺké Homole), zelezniční senkvická estakáda a okolní viniční oblast pod Malými Karpaty. Příjemná je předevsím srdečné chování obsluhy, ve vkusném prostředí (viz předposlední obrázek) rádi nabídnou i ochutnávku vína. Vstup na rozhlednu je zdarma.

rozhledny-slovensko.webz.cz/B…

Tono

aha, ta Perla, byvala trafostanica, tak uvidime.

Tono

Ale ved Rozbehy su v clanku opisane, ako stvrta, najmladsia rozhladna v Cerovej, cast Rozbehy :)
Ta Perla v Senkviciach, tu nepoznam, ale mam dojem, ci nepojde len o straznu vezu vo vinohradoch. Ale overim v buducnosti.

Edy29

pekny a uzitocny clanok, ked porovname hustotu rozhladni v cechach s MK tak by sa este zopar rozhladni zmestilo, napr, na kacine, pezinskej babe. alebo v racianskej casti.
inak vsemudra wikipedia este spomina aj nejaku perlu v senkviciach, rozbehy a
sk.wikipedia.org/…/Zoznam_roz…

Bežkár

Andrenalínovým zážitkom môže byť pre niektorých rekreačných turistov aj výstup rozhľadňu na Veľkej Homoli. Pri silnom vetre sa celkom slušne kýve a videl som ľúdí, ktorým z toho prišlo zle a museli to otočiť tak v druhej tretine.

Vladimir Popluhar

Ako 15-ročný som vyliezol na jednu signalizačnú vežu nad Pajštúnom - pravdepodobne to bolo to Kozlisko - zážitok na celý život, kývalo sa to velmi nebezpečne a výstup bol na hranici bezpečnosti. Už nikdy som tú vežu potom nevidel tak som rád, že predsa len stála. Aby som si nemyslel, že to bol len sen.

Tono

Vlado, vdaka za linky, pojdem to tam obzriet! Tu rozhladnu na Kobyle si este aj ja velmi matne pamatam :)

Martin.cibula

Informácia o drevenej rozhľadni na Devínskej Kobyle je pravdivá, pamätám si ju ako chalan, t.j. cca v roku 1980 ešte stála.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Sosal k článku: Chata Volovec Nevíte prosím, zda je chata funkční. Uvedené číslo nikdo nezvedá, jen přijde automatická SMS, že zavolá později. Ale už nikdo nezavolá ani nereaguje na SMS. Ch …

+ 60 ďalších príspevkov