Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Linecká cesta a výstup na H. Dachstein

Diskusná téma K článku: Linecká cesta a výstup na H. Dachstein

Minuloročnú letnú dovolenku sme sa rozhodli stráviť v rakúskych Alpách. Už dávnejšie som mala vyhliadnutú oblasť nazývanú Salzkammergut (Soľná komora), ktorá sa nachádza juhovýchodne od mesta Salzburg. Táto oblasť je známa nielen pre svoju bohatú históriu spojenú s ťažbou soli, ale aj vďaka nádhernej prírode, ktorá dokáže učarovať každému turistovi kombináciou priezračných jazier a vápencových hôr. Naše výlety opíšeme aj s Matúšom do viacerých článkov, toto je druhý z nich, opisujúci druhý a tretí deň putovania oblasťou Dachstein Salzkammergut.

Peter61

Andrea, problém "čítanie s porozumneím" majú nielen žiaci ZDŠ, ale aj staršie ročníky, nar.ja a Pali.
Viď Paliho príspevok. Preto som si to prelúskal ešte raz. Veticky "Neskôr to vyhodnocujeme ako hlúposť. Chcem to ale spomenúť, aby sa iní turisti radšej dali pozor, takže mi kľudne v diskusii nadávajte." imho nie sú v súvise s tvrdením od odsek vyššie " pretože v dvoch by to aj tak nemalo význam. ".
Nemám rád nad hlavou vrtuľníky s čiernymi vrecami.Howgh.

Adushka

Peter, uz si mi to raz komentoval, ked ten clanok vysiel a ak vies citat, tak v clanku aj pisem, ze by sa to tak robit nemalo :)

Peter61

Wtf ?
"Nenadväzujeme sa, ako by sa na ľadovci malo, pretože v dvoch by to aj tak nemalo význam. "

PaliT

Edit: Nejako som v texte prehliadol (hanba mi!), že ste sa predsa len istili, takže už asi odpoveď mám...

PaliT

Tento rok v lete asi strávim v okolí pár dní, tak sa chcem spýtať: na fotkách sa to miestami tvári ako nejaká ferrata, ale nezdá sa mi, že by ste mali sety na zaistenie. Treba ich mať, či to priemerný turista zvládne bez nich?

Shagrath96

Pekny Clanocek, ja by som sa chcel len spytat ze ci je tato tura vhodna pre Alpskeho "panica" (trasa od jazier hore na Adamek-dalsi den H. Dachstein a zostup na adamek-dalsi den zostup). Nemam skusenosti s Alpami, este som nebol na ladovci a ani na viaferatach. mam skusenosti len s Tatrami co sa tyka VHT. Ak tato tura nie je vhodna tak mi poradte nejaku alternativu prosim alebo popripade kde by som si vedel na slovensku skusit a trosku natrenovat pohyb po zabezpecenych cestach. diki vopred

Adushka

Soni, z lan si zmatena preto, ze my sme sa na Adamek hutte presuvali Lineckou cestou, z chaty Hofpurglhutte, nie z dola od Gosauskych jazier, ako ste sli vy. Cize to je uplne ina trasa. My sme k jazeram len zostupovali.

Inak dakujem vsetkym za mile komentare :)

Sona

Len z tych lan som zmatena, my sme nicim takym nesli. Ale mali sme viac snehu, mozno to bude tym.

Sona

Inak krasne fotky, ja ako sucast rokosportackeho rychlika som nemala cas fotit. Aj preto sa chcem este vratit.

Na chate mi velmi chutil vyvar s palacinkovymi slizami :)

Sona

Tak som si zaspominala na nas vylet sem. Stupanie na chatu je naozaj vyzivne. Ja som na nej stravila 6 hodin, kym ostatni liezli na Dachstein. Mne zacala strajkovat noha, kedze den predtym sme boli na Intersport klettersteig na Gr. Donnerkogel a este den predtym na dalsej ture. Ist po tom vsetkom este na otocku Dachstein uz bolo na mna prilis.

Chata ale asi byva v sezone dost plna, raz v auguste sme chceli zopakovat vyslap s prespanim na chate, a chatar nam poradil prist mimo sezony.

Starec

Pekný a inšpiratívny článok. Snáď ma tam niekedy nohy zavedú :-D

Peter61

MatusM:
suhlas, ale na tej stvrtej fotke od konca uz ho nevidno !

Honza286

Parádní fotky, zajímavý článek. Jen doplnění - pokud se nepletu, tak u fotky 2. je ten vrchol s ledovcem Sonnblick...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov