Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Ako zbrzdiť pád na zľadovatelom svahu?

Peter61

v Rádiovíkende o 9.00 bude nácvik brzdenia. Rozbehnúť sa s igelitom pod zadkom a potom hamúúúúúj !

Peter61

naspat k nestastiu na Koncistej 20.V.18:
kolegovia neboheho povedali zasahujucim horskacom, ze mal v rukach palicky, cakan na ruksaku a spustil sa po snehu na zadku, aby nemusel slapat dole. Neubrzdil.
( spravy v TV, veduci zasahu M.Červienka)

Leo

IMHO svišť to je taký potkan nad 1000 mnm tak aby jedného dňa celé Tatry neboli svištia kolónia a nebudeme môcť vystúpiť ani zo zubačky na Štrbské Pleso... Akože nič proti potkanom, inteligentné a húževnaté tvory, ale aby som kvôli nim nešiel niekde po kopcoch-verím že im to je viacej jedno ako tým tanapákom ochrancom potkanov.

Pinciotti

Na dovysvetlenie - bola to jedina moznost ako ist dole po snehu a viedlo do Stolskej. Ja som siel cez Tupu, to nie je rezervacia.

Pinciotti

Naco ? No zdanlive usetrenie namahy, nic viac nic menej. Preto tam siel aj ten Poliak zrejme. Ja sa snehu vyhybam kym sa len trochu da. Rezervacia to je uz dalsia vec.

Pinciotti

Koncista - bol som s kamaratom na tom istom mieste pred troma tyzdnami. On sa rozhodol zostupovat tym zlabom, ze si usetri namahu, ja som siel dole cez skaly /lebo tym zlabom zostupoval len ten kto chcel, bolo vyslovene treba chciet nim zostupovat/. Bol som na neho nastvaty ze zbytocne riskuje...

Peter61

nemal si na Brncalke chrapat v zadnom rade.
Na lade by mozno ten noz nieco urobil, ale na makkom snehu, kde mozes kopat stupy papuckami, asi nula-nula-nic.

Possum

To ma nedapadlo. Ale vytiahol som kudlu (mam taku velku, tucnu - stiepem nou polena na triesky) a bol pripraveny ju vrazit do snehu a pritiahnut sa k nej ako k cepinu, pri pripadnom pade. Ci by to fungovalo, neviem.

Opossum

Veru zacala. Aj ja som tod nedavno vykopaval makkymi podrazkami stupy v snehovom poli a modlil sa.

A nadaval si.

Forky456

A bratia Huberovci prisahajú na turistické čakany značky Hello Kitty!

Kobromil

Apelujem na vás, bratia a sestry – teda v tomto prípade predovšetkým bratia... a vlastne, aj niektorým sestrám to potenciálne vhod prísť môže. Obstarajte si turistické čakany! Okrem ich prvotnej funkcie, teda že ide o najefektívnejší prostriedok na zastavenie pádu na naklonenej rovine z firnu alebo inej hmoty obdobnej konzistencie, napríklad bravčového želé (menej častý, no možný prípad), je turistický čakan vskutku univerzálny nástroj.
Stupeň drsnosti muža zakúpením čakana sa totiž v očiach účastníčiek zájazdu preukázateľne prinajmenšom zdvojnásobuje. Devy a ženy berú na čakan ako ryby na udicu. Samé naň priam naskakujú! (Teda nie doslova, alebo aspoň nie sú zatiaľ hodnoverne zdokumentované také prípady. No nie sú ani vylúčené.) A pre mladú generáciu odkaz na záver: turistické čakany pri svojich alpinistických aktivitách používajú aj Kim Kardashian, Justin Bieber a Rihanna.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov