Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bielovodskou dolinou na Východnú Vysokú

Ondro_RK

--> raymond,
ja ak nepôjdem na inú akciu - tak by som si mohol dať repete :-)

Raymond

Nezasiel by niekto kto ma stan tuto turu, tak ze by sme isli jeden z Lysej Polany prespali by sme na tom horolezeckom taborisku a druhy den na Vychodnu Vysoku a potom domov?Taka pohodovka na dva dni. 4-5 jula by som navrhoval. Keby niekto chcel nech mi napise na mail.

Turis

Sue zaujímalo by ma ako reagoval medved ked ste ho videli, či zbadal najpvr on vás alebo ako to bolo:) Bielovodská dolina patrí medzi mála vysokotatranských dolín kde som ešte nebol a rád by som to toto leto zmenil, ale mám pred nou rešpekt hlavne kvôli chlpáčovi:) lebo viem že ich tam je až požehnane:)

Raymond

zaujimalo by ma ci ked ides tym chodnikom bielovodskou dolinou je vidiet Galeriu ganku alebo potom niekde zo sedla ci z Vychodnej Vysokej.

Sue

Ja som absolvovala túto túru 8.9.07 s mojimi segrami a mamkou a bol to pre nás najväčší zážitok v horách nášho života.Pôvodne sme mali ísť cez Javorovú dolinu na Zbojníčku a tam prespať, no keďže v tom období napadlo dosť snehu a mali sme strach ako prejdeme cez Sedielko zmenili sme to na Bielovodskú dolinu a Prielom.Sneh ako sme neskôr zistili nebol náš najväčší nepriateľ, ale bola ním voda,kt.sa valila prúdom po chodníku a nedalo sa po ňom ísť a potoky sa zmenili na poriadne rieky,cez kt.sa dalo prejsť jedine len po kameňoch,kt.len sem tam trčali z vody.Sneh nad kosodrevinovým pásmom zasnežil značky a my sme ďakovali našim 3 záchrancom,kt.urobili stopy v snehu a mohli sme ich nasledovať.A to nehovorím o tom, že celú cestu s nami išli aj medveďie stopy a ich majiteľ sa nám neskôr aj ukázal nad Litvorovým plesom, kde by sme ho v skalách ani nečakali.Prechod cez dolinu sa nám predĺžil až o 3 hodiny kvôli vode a snehu,no keď sme došli do Zamrznutého kotla a stopy šli opačným smerom na Sliezsky dom, boli sme totálne zúfalé.Tak sme sa vybrali po stopách,lebo že v ten ďeň nikto cez Prielom nemohol prejsť kvôli snehu.Hoci to bola naša najdobrodružnejšia túra, a to máme toho už dosť za sebou nič neľutujem a teším sa keď si ju zopakujem,ale už bez snehu a hlavne vody.:)

Ondro_RK

Libor,
presne odkaz, ako si tu teraz dal som od Teba čakal ;-)
Vidím, že si na budúce pri písaní článku budem musieť dávať väčší pozor na slovíčka, aby ma takto za slovíčka znovu niekto nechytal...

Ondro_RK

wallendorfer,
tú ,,korunováciu,, na srandistu som Ti vrátil zo včera (diskusia ,,kriváň,,)
;-))
trochu ma zarazilo, že píšeš ,,hrúbka vraj 280 m,, keď na konci článku som to uviedol v texte, ktorý som prebral z internetových stránok...

Libor

Tak nevím, Ondro, co po mne chceš? Spíš je to sranda. Důkaz, že bylo zalednění v Tiché dolině? Ty myslíš, že všude bylo a v Tiché ne? Že ji ledovec nemodeloval? To je vtip, že?

Důkazy možná nejsou tak přesvědčivé, jako u Bielovodky a jiných vysokotatranských dolin, ale co jednoznačný tvar U a vysoké prahy dolin (např. Tomanovský vodopád).

Více:
tatry.cz/…/ticha_a_koprova.php

Hezký víkend!

Wallendorfer

No sice furt neviem, co tym Ondro myslel, preco ma korunoval na srandistu.rad by som si to nechal od teba vysvetlit :-))

Uznavam,mojmu prispevku chyba slovicko aj
" pripajam sa k Vilovi, AJ najvacsi tatransky ladovec bol v Bielovodskej doline.(hrubka vraj 280 m )"

to znamena,ze som uznal jeho aj tvoje tvrdenie,ze bielovodska je nadlhsia ladovcova a dodal som, ze aj ladovec tam bol najvacsi

Ondro_RK

wallendorfer, Ty si ale srandista :-D (,,pripájam sa k Vilovi,, :-) čítal si môj článok :-)

Libor,
daj nám sem link, kde sa jednoznačne píše, že v Tichej doline bol ľadovec ;-)

Ondro_RK

Vilo,
ja som išiel obe trasy, teda aj z T.Tavoriny až do St.Smokovca. Keď si pozerám časové údaje na fotkách (metadáta) tak od mapy - rázcestníka v Tatranskej Javorine po rázcestník v Starom Smokovci nám to trvalo zhruba 10hod 30min. Ak sa pýtaš na dĺžku, tak keď to porovnávam tak, ako som ich išiel ja - tak Bielovodskou dolinou aj spolu s výstupom na Východnú Vysokú je dlhšia aj náročnejšia, ale aj bez výstupu na Vysokú to je dlhšie a náročnejšie.
V Lysej Poľane som si nevšimol žiadne bicykle, ani o tom neviem. Ešte taká poznámka: neviem prečo pri horárni Biela voda ,,akože,, končí značená cykloturistická trasa, keď v mape je značená, že pokračuje ešte aj ďalej.

Libor,
Tichá dolina nemá typický vysokohorský charakter (vysoketatry.com/…/tdolina.html). Nie sú v nej skalné prahy ani plesá - čo sú vlastne pozostatky ľadovcov. Teda nie každá dolina v Tatrách je ľadovcového pôvodu :-)
Ja samozrejme viem, ako približne ďaleko je stena galérie Gánku od táboriska, a že k nej treba prejsť ŤAŽKOU dolinou. No prečo si asi myslíš, že je to horolezecké táborisko tam, kde je?

Libor

Neříkám, že ledovec nebyl nej (viz článek). Ale Bielovodská dolina není nejdelší ledovcová dolina.

Omlouvám se, předchozí příspěvek mi nechtěl naskočit, proto je 2x.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum