Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný Baranec legálne

Diskusná téma K článku: Zimný Baranec legálne

Po informácii z článku “Na Baranec, Plačlivé a Smrek aj v zime” padlo zopár návrhov z kraja zimy na výstup na Baranec, no skončilo to len krčmovými rečami. Nič sa nemá siliť. Po nejakom čase sme sa úplne spontánne pri plánovaní voľného víkendu, od hrebeňovky Považského Inovca cez Veľký Choč, prepracovali až k finálnej podobe programu. Zimný výstup na Baranec, na poslednú chvíľu.

In Nomine Noctis

caute, asi dost nemiestna otazka, ale plati vynimka pre 2015/2016 a da sa ist hore aj teraz?

Tarazed

Asi tam uz vsetci v zime boli tak to uz nikoho nezaujima :D

Fericki

ja som počul že ta vynimka bola predlžena do roku 2014.tak na buduci rok by to platit nemalo,t.j.že platí sezonna uzavera.

Tarazed

Zdravim, chcel som sa spytat, nema niekto info, ci sa predlzuje vynimka zrusenia zimnej uzavery Baranca a prilahleho hrebena po ziarske sedlo aj na dalsi rok? Tusim, to malo platit do tohto roku nie?

Jano Novotny

Ospravedlnujem sa za nepresnosti. Malo byt samozrejme napisane na pravom okraji... A asi naozaj je to Ostry Rohac, ale potom teda nie je vidiet Volovec. Ta fotka je dost mala, takze nevidiet detaily a zdalo sa mi, ze v tom sedle vedla Placliveho cosi vycnieva, tak som myslel, ze to by mohol byt Ostry... moja chyba.
A tiez som si neuvedomil, ze hreben Babky - Sivy vrch sa moze chodit aj v zime. V kazdom pripade nazov je podla mna OK, pretoze Baranec je v zime legalny len v poslednom case a z legalnych je jednoznacne najvyssi a najimpozantnejsi...

Marianisko

vrana, ty vták, tebe je legálne asi všetko, však? Nerieš autorov tohoto webu, sprav si lepší a budeme chodiť tam. ak to dokážeš

Lenrob

Nelegalne, legalne. Ospravedlnujem sa za mylnu informaciu uvedenu v Ad Novotny. Legalny nie je hreben od Volovca po Pysne sedlo, ale iba po Gaborovo sedlo, kde treba chodnik zase opsutit po zelenej do Polska. Narozdiel od MisoB, nehovorim o NP TANAP-u, ale o NP TPN Tatrzanski Park Narodowy. Nakolko cervena znacka tu kopiruje hranice a nas archaicky NP nema kto rozumne aktualizovat. Viac na tpn.pl/…/Turystyka-piesza a geoportaltatry.pl/portal/ kde si treba pozriet "szlaki turystyczne zimowe", cize zimne turisticke znacky. Tot vsjo.

Dušan S

Pardón, nie že nevidno Ostrý Roháč, ale áno, prekrýva sa na 21. fotke v poradí.

Dušan S

Ostrý Roháč nevidno na fotke č.21 s popisom: Roháče: zľava Plačlivô, Ostrý Roháč a Volovec

Správne-Plačlivô, Volovec, Deravá, Hrubý vrch a Jakubiná

A ešte nevidno Smutné sedlo na nasledujúcej fotke č.22 s popisom: Roháče: zľava Baníkov, Hrubá kopa, Tri kopy, Smutné sedlo a Plačlivô
(naľavo od Baníkova je Príslop-vpredu a Pachoľa trčí vzadu). Smutné sedlo zakrýva tzv. Nohavica (vodorovný hrebeň naľavo od Plačlivého)

MisoB

Len pre spresnenie - v NP Tanap je medzi sezonnymi uzaverami aj

  1. hlavný hrebeň Západných Tatier od Hutianskeho sedla Pálenica po Pyšné sedlo - červená značka
Lenrob

Ad Novotny: Legalny je aj hranicny hreben od Volovca az po Pysne sedlo, len vystup a zostup sa musi realizovat z Polska. Nehovoriac o tom, ze velka cast turistov navstevne poriadky neriesia vobec.

RAE

Jano Novotny: môžem sa spýtať, na ktorej fotke "Ostry Rohac moc za Placlivym nevidno"? Lebo čo ja viem, tak z Baranca vidno oba, pričom Ostrý Roháč prekrýva Volovec a z diaľky sa javia ako jeden kopec. A Deravá,Hrubý vrch a Jakubiná sú NAPRAVO od nich ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma