Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jahodník – Čelo – Veterlín – Jahodník

Diskusná téma K článku: Jahodník – Čelo – Veterlín – Jahodník

Tento rok nám pani Zima nadelila tu na dolniakoch len blato, všade len blato, tak sa z toho celkom „tešíme“. Môžeme len závidieť našim horniackym bratom krásne fotky zimnej krajiny a krásne túry po slovenskej krajine. Ale hop – veď aj my tu máme krásne miesta, kde sa dá zablúdiť – len sa treba dostať cez blato. A tak sme sa v jednu sobotu rozhodli s Tónom, že sa vyberieme nie na fotiacu akciu, ale na nejakú dlhšiu túru po Malých Karpatoch. Síce to nebudeme preháňať – berúc do úvahy naše možné členstvo vo svetovo-uznávanom klube s názvom Lemrateam, nebudeme si tam predsa kaziť renomé.

Meky

Moje obľúbené miesta v MK.Pekne si to Vladko popísal.Palec hore!

Vladvlad

Pekný článok.
Možno by sa tam hodilo ešte spomenúť, že chodník od Čertovho žľabu na Čelo a Veterlín je dobre viditeľný, vyšlapaný. Či už v zime v snehu alebo v lete keď je všade zeleň. Takže pre neznalých miesta, na hrebeni sa nedá zablúdiť.
Pri pokračovaní na Čiernu skalu netreba ísť na rázcestie Červená hora, ale hneď po prekročení asfaltky pokračovať dobrou širokou nezničenou lesnou cestou priamo na žltú značku. V mape je viditeľná, foto hiking.sk/…/malokarpatska_jed… a väčší pohľad hiking.sk/…/jar_pod_cervenou_… vhodná aj pre cyklistov.

A to že je na hrebeň oficiálne zakázaný vstup, už sa to tu asi 3 roky dozadu riešilo v samostatnej téme. A nič sa nevyriešilo.
Riešením je tam spraviť značenú trasu, ale na to sa kompetentní značkári nemajú. Veď vzhľad tej trasy je totožný s hrebeňom Vápennej alebo Vysokej, tie tiež ležia v 5.stupni ochrany.
Hlavne že je celý ten masív zo spodu ohlodaný ťažbou.

Rrrobo

by som sa tam mohol vybrat niekedy. inak stratenie ja nepovazujem za frcku do nosa. majlepsie tury co si pamatam su prave tie pri kt som zabludil.

Tono

Pekne si Vlado opisal to nase putovanie! Rad na tuto turu spomínam.

Choze

ako sa ma moj oblubeny jelen v obore? krasne fotky, super clanok, v poslednych rokoch moja oblubena trasa (bez čela a veterlina), ale opacnym smerom, so skratkou po asfaltke od obory do sedla pod zarubami. som sa celu jesen tesil ako to prejdem so sneznicami ked napadne sneh a potom popisem v clanku, nakoniec zo snehu nic nebolo a svoje sneznicove chutky som si musel uspokojit v severnejsich pohoriach :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov