Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub pod Chlmom

Diskusná téma K článku: Zrub pod Chlmom

Pri jarných potulkách prírodou Štiavnických vrchov som nečakane narazil na malú drevenú chatku (bez zámku), ktorá je síce zvnútra skoro celkom prázdna, zato na jednej zo stien je nožom vyrytý odkaz: "Obývaj, ale nenič". AKTUALIZÁCIA: od jari 2019 je chatka opravené a uzamknutá. Núdzový bivak vie poskytnúť krytá terasa.

Pavel Forgáč

Na chatke už uzavreli aj verandu, takže je nepoužiteľná. Je škoda, že takéto objekty pomaly miznú z hôr, prípadne na nich pribúdajú zámky. Roky to bola len taká malá búda, ktorú občas využili poľovníci a niekedy aj turisti. Stav k 12.11.2021

Pavel Forgáč

PaliT - otcov kamarát tu poľuje. Takže pokiaľ viem, tak to tu stále funguje v normálnom režime, tak ako voľakedy na celom Slovensku. V poľovnom združení sú zatiaľ miestny. Dokedy to však vydrží ťažko povedať.

PaliT

V katastri vidieť, že to patrí štátu, ale to neznamená, že to ŠL neprenajali niekomu z tej Kvietikovskej partičky. Nemalo by to byť niekde v zverejnených zmluvách? Kde by sa to dalo nájsť?

Jaro Flídr

Aha, myslel som, že aj to je jeho. Tak sa ospravedlňujem a bolo by dobre môj príspevok zmazať.

Pavel Forgáč

Jaro Flídr - tu to už patrí lesom SR. Kvietikove panstvo končí niekde medzi Tekovskou Breznicou a Brehmi.

Pavel Forgáč

Zrub bol prestavaný na "luxusnú" poľovnícku chatku. Prespať by sa dalo už len na verande ako píše daulagiri, ale vyzerá to tam na zvýšený pohyb poľovníkov. Osobne by som tam radšej neostával. Škoda objektu. Bola to jedna z mála dobrých búd na prespanie v Štiavnických vrchoch. Stav k 16.3.2021

Daulagiri

Musím byť poslom zlých správ. 16.4.2019 som šiel okolo a zistil som že tento zrub je už prerobený na lesnícku alebo poľovnícku chatku, je zamknutý a v podstate nepoužiteľný. Teda dalo by sa prespať už len na zastrešenej terase, ktorá tam pribudla. Škoda, v štiavnických vrchoch tých možností na spanie pod strechou veľa nieje. 2 fotky:

Jurlyx

Neviete niekto, v akom stave je aktuálne tento zrub??

Roman8

Inak svoj príbytok tam má aj topier. Taký krpatý. Značky na podlahe boli možno jeho.

Blizzard

22.11.2014 som navstivil zrub, na polke podlahy boli mysince alebo nieco podobne. taktiez sa nejaky maly zver pravdepodobne snazil cez podlahu dostat dnu (vyrazne skrabanie). za to som ho odmenil zopar kopancami do dveri, po ktorych sa asi zlakol a zmizol, prisiel v noci este 1x. takze zrub pravdepodobne neobyvaju len ludia, ale aj nejake male asi hlodavce.

Tono
    1. 2014 zrub v poriadku, interier cisty, bez bordelu, sucho.
FunTTomas

Do článku bola doplnená informácia o najbližšom prameni - studnička Uhliarka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma