Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Patagónia - Los Glaciares

Diskusná téma K článku: Patagónia - Los Glaciares

Každá krajina, každá oblasť má národné parky, ktoré sú tzv. povinnou jazdou pre turistov. Dajú sa v nich očakávať davy turistov a scenérie stokrát videné na internete. V Los Glaciares, v argentínskej Patagónii, je však tesne po hlavnej sezóne len minimum ľudí a park má 3 atrakcie, ktoré nemôžeme obísť. Ak existuje rebríček najkrajších hôr sveta, potom Monte Fitz Roy a Cerro Torre nepochybne patria minimálne do TOP 10.

Lienkaa

Skutočne nadherne fotografie, cloveka naozaj navnadia... K tomu vyborne napisany clanok. A mam novu tuzbu, kam sa vybrat :-)

Jano26

Caute cestovatelia: Len jedna poznamka - skoda, ze ste rozhodli nevidiet ladovec Perito Moreno. Je neopakovatelny. V Torres del Paine sice su ladovce, ale su ine. Ked hovorite o podobnych rozmeroch, tak asi myslite ten ladovec nad Lago Grey, ktory ma ale vyrazne ine farby (grey). Kedze my sme na nsej ceste smerovali z juhu na sever, tak sme pred Loc Glacieres prv zasli do Torres del Paine a boli sme uveliceni z celeho parku. Ratajte tam s vysokymi cenami za vsetko, ale aj tak to stoji zato sa tam par dni "pomotat". Vela stastia na ceste!

Bikemartin

Luboš, hej aj cestovky musia existovat. A urcite ten rozdiel v cene nejde cely do vrecka sprievodcovi. V tvojom konkretnom zajazde som si napr. vsimol ´transfer taxikom z letiska Buenos Aires na bus stanicu Retiro´. Ja som siel normalnym MHD busom za 1,30 pesos (v januari´07 1 peso = 8,60 Sk).

Kazdopadne s cestovkou, ci bez, ak ti vyjde pocasie, mas zazitok na cely zivot.

Ľuboš

Presne ako píšeš vždy je to pri takýchto veľkých akciách na horách, ak ideš súkromne lacnejšie. No čo sa týka Aconcagui na túto horu by som sa sám nevybral ide o skúsenosti a znalosti tejto konkrétnej hory. Určite by som využil cestovku podľa ceny píšeš asi o tej čo tu má reklamu. Majiteľ cestovky bol na vrchole tejto hory už 2 krát a to je pre mňa, ak by som šiel záruka, že niekde v šiestich tisícoch neumrznem keď napr. v zlom počasí zídem z chodníka (lebo ma celú trasu uloženú v GPS a vie odhadnúť tunajšie premenlivé počasie apod). No je to samozrejme o skúsenostiach, ktoré ty možno máš ja nie. Preto radšej dám pár tisíc viac ale vrátim sa domov živý a zdravý.

Bikemartin

Patagonia sa zda byt nedostupnou, ak si pripadny zaujemca pozrie ponuky cestovnych kancelarii. Naklady na cestu v style ´urob si sam´ su niekde uplne inde. Konkretne: Aconcagua s cestovkou 69 000 plus letenka, moje naklady na Aconcaguu 17 000 (permit, mulica, proviant, doprava, hostely) plus letenka...

Bikemartin

Presne ako pise Lubo, je to o prioritach. Niekto ma peniaze v aute, plazme, kozenej sedacke, etc....

Po spanielsky treba na uvod cislovky, dni v tyzdni, pozdravit a podakovat, ostatne sa na cloveka nalepi priamo tam ;-). Anglicky tam fakt hovori malokto, naco aj, ved spanielcina je tiez svetovy jazyk :-)

Ľuboš

Súhlasím s tebou Ľubo. Kto len bedáka, že je to drahé samozrejme, že sa nikam nepozrie. Ja som sa rozhodol ísť do Patagónie dal som si to ako prioritu na budúci rok. Nakoľko je to príliš ďaleko neviem španielsky a nie som znalý miestnych pomerov rozhodol som sa ísť cez cestovku CK Rokošport. Je to síce o niečo drahšie ako ísť individuálne, ale zase pri ďalekých cestách je podľa mňa lepšie využiť skúsenosti cestovky z takejto destinácie.

Lubo

Ale no vazeni, navsteva Juznej Ameriky zdaleka nie je taka daleka ako by sa mohlo na prvy pohlad zdat. Treba absolvovat rychlokurz geniality v spanielcine, nasetrit na letenku a ist. A nech tu prosim nik nevzlyka nad financiami, su napr. ludia s ucitelskymi platmi, co si od ust odtrhaju cely rok, aby mohli raz rocne vypadnut z beznych dni niekam hodne daleko. A ono je jedno, ci ide o Etiopiu, Mongolsko, Kamcatku, alebo Patagoniu. Zivot je otazkou priorit...

Wolflike

ano rudo,tazko totiz do diskusie napisat nieco ine, vacsina z nas ak nie vsetci tam nebola a ani sa nedostane, tak ostavaju len prejavy uzasu, niet o com diskutovat :))

Rudo

Ahojte,
Martin aj diskutujúci.
Môj dojem z takýchto príspevkov by som zhrnul do vety: "príliš ďaleko, príliš dokonalé". Neviem, či mi rozumiete ...

Luh

Byl sem tam letos v lednu a je to parada. Vrele doporucuju. A urcite taky sopky v okoli Puconu a na jihu Torresy...nadherna priroda, pohodovy lidi, super jidlo a vino:-)

Ľuboš

Perfektné chystým sa tam v januári už teraz sa teším!

Wolflike

opat krasna exotika a zial nedosiahnutelny sen. velmi pekne foto.dik a vela zdaru

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma