Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistické mapy 1:100.000

Diskusná téma K článku: Turistické mapy 1:100.000

Mnohí skôr narodení si určite spomínajú na niekdajšie turistické mapy v mierke 1:100000. Nespornou výhodou bolo väčšie pokrytie územia na menšej ploche, no za cenu nižšej podrobnosti. V 90tych rokoch vymizli a nahradili ich podrobnejšie päťdesiatky. Vydavateľstvo SHOCart však nedávno vydalo kompletnú sériu stoviek, ktoré pokrývajú Čechy aj Slovensko. V tomto článku sa bližšie pozrieme na slovenskú časť.

Wallendorfer

ja som vyrastal na 1:50 000,ale uz prechadzam na 1:25 000...proste napr. vysoke tatry si bez 25ky neviem ani predstavit.(hlavne co sa tyka panoram).ale lubo ma pravdu, na pahorkatinove cundrovanie staci aj 1: 100 000...na ostatne si myslim,ze su to vyhodene peniaze..

Eskimo

myslím, že páni z SHOCartu v tejto edícii nie celkom pochopili význam mierky 1:100000 - jej cieľom (teda aspoň IMHO) nie je grupovať dokopy viac turistických oblastí na veľký formát máp 1:50000... mne sa na klasických starých mapách 1:100000 páčili práve ich menšie rozmery - keď fúka silný vietor nie je príjemné rozkladať veľkú plachtu rozmeru Le Figaro... kvitujem, že tieto mapy obsahujú nové vymoženosti typu časové údaje a pod. ale celkové hodnotenie je "palec dolu"

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma