Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Omastiná – Rokoš – Uhrovské Podhradie

Diskusná téma K článku: Omastiná – Rokoš – Uhrovské Podhradie

Keď sme sa začiatkom apríla minulého roku radili, ktoré miesto na Slovensku by sme si tak mohli ísť cez víkend pozrieť, padla voľba na Rokoš. So svojou výškou 1010 m n. m. je druhým najvyšším vrchom Nitrických vrchov, geomorfologického podcelku Strážovských vrchov, nachádza sa v ich najjužnejšej časti, na hranici okresov Prievidza a Bánovce nad Bebravou. Je prístupný zo všetkých svetových strán a tým pádom je obľúbeným cieľom turistických výstupov.

Ade.e

Ja som isiel z Uhorvca, cez Podhradie, kvoli navsteve hradu a potom po modrej k sedlu Rokos. Potom na ROkos a spat, ale zltou odbockou preed sedlom sme sa dali na Jeskovu Ves. Znackovanie dobre, len z Predneho Rokosa bol problem, kedze zlta sa na vrchole P.Rokosa stratila a len sem tam bola nacrtnuta aj zo sikmou zelenou. Preto nechapem to znackovanie! Nakoniec, sa vsak zacala ukazovat pravidelnejsie, cim sme v pohode dosli do Jeskovej Vsi. Musim ale povedat, ze od Rokosa ide velmi prekrasnym chodnickom, rovnako s vyhladove miesta. Rozhodne odporucam!

TomXX

Ahojte, my sme to cez vikend dali opacnym smerom, niektore stupania boli fakt zaujimave, ale celkom pekne vyhlady aj trasa po herebeni.

Aďo.4

Zdravím,po čas liečenia sa mi podarilo si odskočiť na cca 3 hod. do oblasti N. Rudna pozrieť ako ide tá žltá značka,ktorá narobila menšie predlženie trasy Zdenčimu.Z Nitrianskeho Rudna cez Biele skaly ku Košutovej skale je dobre zakreslena v hiking mape.Hneď za Košútovou skalou sa pripája k červenej značke... A potom spoločne idú asi cca 900 smerom do sedla Razdelie.asi 16 min.chôdze. Asi cca 300 m- 3 min. pred sedlom Razdelie žltá značka sa oddeli smerom do ľava na Omastinu...Na mape by to mohlo byť kúsok za tou poľnou cestou-chodníkom,ktorá na pravo od sedla Razdelie.Chodník ako by išiel po najvyššej vrstevnici smerom nadol do Omastinej..Kvôli obmedzenému času som nemohol ist daleko smerom na Omastinu.Z pôvodnej hornej časti žltej značky do s.Razdelie sa stala zvážnica..Nečudujem sa,že Zdenči mal problemy..Pretože aj na novom preznačeni už stačil niekto zatrieť značku,ktorá križovala túto zvážnicu..Ale vyššie už bola..ako aj nižšie..Ďalej som to už nestihol preskúmať..Pôvodna žltá značka zo s.Razdelie do N.Rudna je zrušená..Ostali po nej len smerovníky v sedle a v N.Rudne..Značka je pozatierana alebo už nevidiet.. MisoB :pošlem pár fotiek pre dokumentaciu...ak to pomôže pri vytvarani značky do mapy..

Zdenči

díky Majo. Ten nástup na žltú musí byť naozaj poriadne zašitý. Piati sme si ho navšimli :-)
Ale z tej trasy, čo sme mali boli pekné výhľady na všetky strany, takže aj keď sme si to predĺžili, neľutovali sme. V sedle sa žltá našla, tak ako spomínam v článku.

Majo105

Čo sa týka žltej značky z Omastinnej, na mape by mala byť dobre zakreslená. V apríli 2010 som po nej šiel. Je pravda, že nástup z asfaltky do lesa je dosť dobre zašitý, treba sa predrať húštinou na hrebeň. Dá sa to ľahko prehliadnuť, najmä ak je dobrá partia a reč nestojí :) Fotka z priamo asfaltky na dané miesto :) plus.google.com/…/57502746654… V sedle Rázdelie žltá smerovka do Omastinnej je, nedávno som tadiaľ vrámci BN-50 prechádzal... Inak, článok je fajnový :)

Pierre

Tak to ma teší, že boli všetci spokojni. Tiež som chcel prísť, ale zúčastnil som sa TT stovky. V auguste sa teda rád zúčastním.
P.

Bazin

zaujimavy clanok, toho listia teda bolo neurekom :-))

Aďo.4

MisoB,budem sa snažiť si to zapamätať..Dobre info by ste mohli získať aj predsedu KST Otlak..Jozefa H..je to ústretový chlap.http://kstotlak.webnode.sk/kontakt/

Daulagiri

Pohodové čítanie, oblasť Rokoša mám vyhliadnutú už roky, no stále dávam presnosť iným lokalitám. Ale raz tam určite zablúdim.
Inak zaujal ma ten fakt o lavínach a to "potápanie" v lístí. Toľko som ho ešte nezažil.

Aďo.4

Tá vyhliadka, čo spomína MASH je dobrá na výhľady..Z tejto oblasti sa mi veľmi páči Predný Rokoš .Ako aj Biele skaly..kade už vedie spomínana žltá značka do N.Rudna. Na Predný Rokoš sa buď dostaneš z naučného chodnika F.Madvu alebo z N.Rudna po neznačenom chodníku.Náučný chodník ide z N.Rudna do Nitrianských Sučian.A na ten neznačený ťa navediu domáci z N.Rudna..

Zdenči

Na nejakú vyhliadku nás nasmerovali domáci. V článku som ju zabudol spomenúť. To je asi tá, ktorú myslíš ty. Práve odtiaľ som fotil Nováky a Vtáčnik nad nimi.

MASH

Dôverne známy kopec...
Škoda, že ste nenašli vyhliadku na Rokoši. Je od vrcholu po červenej smerom na Malý rokoš (smer Uhrovec) cca 150-200 m od vrchola.
Odtiaľ je krásny výhľad na Strážov, Kľak, Martinské hole, celú Krivánsku Fatru, Veľkú Fatru, Tatry (len za ozaj dobrej viditeľnosti), Nízke Tatry, Kremnické vrchy, Vtáčnik.
Škoda, že je vyhliadka v teréne tak zle značená (na mapách nie je vôbec).

MisoB

Zdenči: pozrel som... je to VKU a ťažko povedať, či je to lepšie... ono sa občas TZT preznačia...

aďo.4: ked nie je GPS, stačí aj keď si potom zapamatáš kadiaľ pôjdeš a hodíš mi zopár orientačných bodov... podľa mapy lesných ciest lvu.nlcsk.org/lc/ to skúsim nakresliť...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma