Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Omastiná – Rokoš – Uhrovské Podhradie

Diskusná téma K článku: Omastiná – Rokoš – Uhrovské Podhradie

Keď sme sa začiatkom apríla minulého roku radili, ktoré miesto na Slovensku by sme si tak mohli ísť cez víkend pozrieť, padla voľba na Rokoš. So svojou výškou 1010 m n. m. je druhým najvyšším vrchom Nitrických vrchov, geomorfologického podcelku Strážovských vrchov, nachádza sa v ich najjužnejšej časti, na hranici okresov Prievidza a Bánovce nad Bebravou. Je prístupný zo všetkých svetových strán a tým pádom je obľúbeným cieľom turistických výstupov.

Adina

...a ani sme si nevšimli, že sme značku stratili...aha vidis a to sme boli piati :-)))

Adina

ale clanok prima a spomienky tiez, veru veselo bolo :-)

Pierre

Ahojte pekné, reportáž aj fotky. Určite ste ma inšpirovali. Ako bolo v sobotu na Troch jazdcoch?

Zdenči

"Traja jazdci" dopadli nad naše očakávania :-) Báli sme sa, že predpoveď počasia všetkých odradí, ale ľudí bolo tak akurát. A zapršalo možno na minútu. Boli návrhy podobnú akciu zopakovať. takže v auguste bude repete :-)

Aďo.4

Pekný čánok..Tú žltú značku trocha premiestnili smerom do prava ku Košútovej skale a tam pokračuje cez Biele skaly do Nitrianského Rudna..

Zdenči

myslím si, že trasa mimo značky bola atraktívnejšia a zaujímavejšia, ako to už väčšinou býva :-)

MisoB

Zdenči: je to dávnejšie, ale nenašiel by sa tracklog? Ak teda ste zostupovali po modrej... by som ju skontroloval na mape...

aďo.4: žltá nevychádza na hrebeň v sedle Rázdelie? Nemáš tracklog, nákres... alebo čosi, podľa čoho by sme mohli opraviť priebeh na hiking mape?

Zdenči

Tracklog ak bude, tak len z nášho výstupu po lesných cestách. GPS-ko mal Pišta, ktorý šiel na biku len na Košútovú skalu. My sme zostupovali po modrej ale už bez GPS...škoda

Aďo.4

Nemám GPS..ani nákres.
Asi o 2-3 týždne pôjdem do tejto oblasti a skúsim to detailnejšie pozrieť..Ale najlepšie by bolo,keby to niekto zameral cez GPS..

Zdenči

Miso...poslal som ti tracklog a v tj mape ide žltá trošku inak ako na Hikingu...ale nič to nemení na fakte, že v teréne sme nástup na žltú nenašli

MisoB

Zdenči: pozrel som... je to VKU a ťažko povedať, či je to lepšie... ono sa občas TZT preznačia...

aďo.4: ked nie je GPS, stačí aj keď si potom zapamatáš kadiaľ pôjdeš a hodíš mi zopár orientačných bodov... podľa mapy lesných ciest lvu.nlcsk.org/lc/ to skúsim nakresliť...

MASH

Dôverne známy kopec...
Škoda, že ste nenašli vyhliadku na Rokoši. Je od vrcholu po červenej smerom na Malý rokoš (smer Uhrovec) cca 150-200 m od vrchola.
Odtiaľ je krásny výhľad na Strážov, Kľak, Martinské hole, celú Krivánsku Fatru, Veľkú Fatru, Tatry (len za ozaj dobrej viditeľnosti), Nízke Tatry, Kremnické vrchy, Vtáčnik.
Škoda, že je vyhliadka v teréne tak zle značená (na mapách nie je vôbec).

Zdenči

Na nejakú vyhliadku nás nasmerovali domáci. V článku som ju zabudol spomenúť. To je asi tá, ktorú myslíš ty. Práve odtiaľ som fotil Nováky a Vtáčnik nad nimi.

Aďo.4

Tá vyhliadka, čo spomína MASH je dobrá na výhľady..Z tejto oblasti sa mi veľmi páči Predný Rokoš .Ako aj Biele skaly..kade už vedie spomínana žltá značka do N.Rudna. Na Predný Rokoš sa buď dostaneš z naučného chodnika F.Madvu alebo z N.Rudna po neznačenom chodníku.Náučný chodník ide z N.Rudna do Nitrianských Sučian.A na ten neznačený ťa navediu domáci z N.Rudna..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum