Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zaistené turistické trasy

Diskusná téma K článku: Zaistené turistické trasy

V exponovanom vysokohorskom teréne sa pomerne často stretávame s umelými zaisťovacími pomôckami. V nižších pohoriach sú reťaze, kramle, stúpačky a rebríky skôr raritou a občas vedia nepríjemne zaskočiť nepripravených turistov. Poznáte reťaze v Nízkych Tatrách, Veľkej Fatre, Chočských vrchoch či na Muránskej planine?

Samkoh

aha, beriem späť. Je to uvedené nižšie.

Samkoh

Prečo už nevyhadzuje pri zaistených úsekoch hikeplanner upozornenie na technické pomôcky? Konkrétne úsek Pod hanesovou II.-Stratená má viaceré rebríky a na jednom úseku aj reťaze, ale upozornenie mi hikeplanner nevypísal žiadne. Pritom v tomto článku sa ten úsek nachádza. Nie každý turista však má čas študovať tento zoznam.

Tomka

FunTTomas

Malo by to byť takto:

N 48°;44´ 12,9"
E 18°; 48´ 47,3"

Inak, neďaleko je aj malá jaskyňa - podľa oficiálneho zoznamu jaskýň Volová zadná diera, ale domáci ju volajú Volový riť.
Čo je však zaujímavé, že cez túto malú jaskyňu preteká potôčik, ktorý potom vyviera v studničke pri ceste.

FunTTomas

tomka, ak by si doplnila súradnice (odkaz na mapu), tak by som lokalitu doplnil aj do článku.

Tomka

Hľadali sme vodopád Spuštiak v Kunešovskej hornatine a keď sme ho našli, milo nás prekvapila reťaz, ktorou dobrí ľudia zaistili výstup vedľa vodopádu, lebo je to veľmi strmý a šmykľavý trén.
Možno sa niekomu info hodí.

Vlado z NZ

Rebriky na skalku (su tam 2,aj z druhej strany)a lanove istenie od rozhladne k jaskyni -nch vinica

Salatin

Presne pred rokom ta ista Oblastna organizacia v mediach vyhlasovala o novej ferrate v Gaderskej doline ako o hotovej veci.Potom nastalo ticho.Na moj mail ani len neodpisali....Dufam,ze projekt na Skalke dospeje do uspesneho konca....Drzim palce!

Vladimír Kobza

V dnešnom čísle MY Banskobystrické noviny je článoček o plánovanej ferrate na Skalke v Kremnických vrchoch. S výstavbou ferraty sa má začať začiatkom júla, dokončená má byť na jeseň tohto roku. Práce bude zabezpečovať kremnická samospráva s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja (10 000 €), Oblastnej organizácie cestovného ruchu Turiec-Kremnicko (7 500 €), z vlastných zdrojov pôjde 5 000 €.

Začiatok ferraty má byť na Peknej vyhliadke. Ferrata bude sprístupňovať tzv. Komín hlboký 120 m pomocou fixných istiacich lán, železných stúpačiek a ďalších pomôcok. Do budúcna sa počíta aj s vyhliadkovou terasou.

Knor

Bol som tam dnes. Organizoval sa vystup na Rokos. Troch skupin miestnych (a jednej nemiestnych) turistov som sa pytal, nik z nich o ferate na Predny Rokos nic nevie. Aj som vysiel na kopec S svahom - paradne skalne veze cestou, miesta na 10 ferat, aj E-ckova by sa tam dala dat, no ziadne istiece lano som nevidel. Avsak skal je tam tak vela, ze neviem povedat, ze tam ziadna ferata nie je. (Vystup bol nadherny, adrenalinovy, stal za to.)

FunTTomas

Vlado: podľa fotky veru nie, ale každopádne zaujímavé. Vďaka. Lano nahrádza len chýbajúce zábradlie, ktoré mohlo byť aj drevené.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov