Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poľské Pieniny – Tri koruny a Sokolica

Diskusná téma K článku: Poľské Pieniny – Tri koruny a Sokolica

V súčasnosti nie je problémom kombinovať túry na oboch brehoch Dunajca. Pieninský národný park je prístupný vďaka niekoľkým turistickým hraničným priechodom. Ideálnym spojením Poľska a Slovenska na území Pienin je drevený mostík, preklenujúci brehy Dunajca v Červenom Kláštore. Preto prijmite pozvanie k výstupu na Tri koruny a Sokolicu.

Bikemartin

Isiel som to 2x naopak, ked este nebola ta lavka cez Dunajec. V septembri uz ani prievoznik nefungoval, brodil som ladovy Dunajec ;-).

Vyhlad s Troch Korun exclusive (ak hore prave nie je cele Polsko), ved C. Klastor je v cca 500m hlbke.

Boro

Ahoj Tomáš,aj priesmyk na Branisko sa volá Chválabohu.Ale teraz tam urobili tunel a ten by sa mohol volať Chválačerta.No nie.

Mba_sk

Ahoj,
ako dlho priblizne trva tato tura ?
Chcel by som ist v opacnom smere s tym, ze z Cerveneho Klastora by som sa zviezol pltou :)

Jozok

Vďaka za článok z Pienin! O tejto krásnej a romantickej časti Slovenska (resp. Slovenska a Poľka) toho zatiať na hikingu veľa nie je.
Opisovanú trasu som absolvoval minulý rok v septembri spolu s kamarátom a zostali nám na to iba tie najkrajšie spomienky. A keďže už bol september a navyše prac. deň, tak na Troch Korunách a Sokolici našťastie nebolo "celé Poľsko"...

Jozok

Hm... podľa mapy je to cca. 5:30 h. Ale keď človek cestou fotí a na Troch Korunách a Sokolici sa zdrží po pol hodiny, tak hneď je z toho 7h... Je to totiž, tak krásny kraj, že ponáhľať sa a iba "naháňať" kilometre nemá zmysel. Dokonca by som to pokladal za diletanstvo.

Honza286

Ta túra je krásná, šel jsem ji už 2x, jednou podle toho popisu, podruhé opačně a lepší mi to přijde jít opačně, protože turista je v podstatě za cca půl hodiny na hřebeni, navíc se to tak dá i spojit s plavbou na pltích. Jinak na Troch korunách bylo pokaždé strašně moc lidí, výhledy jsou však odtamtud překrásné a stojí to za to. Časově jsem to letos zvládl za 4 hodiny i s přestávkami, směrem z Kláštora to trvá přece jen o něco déle. Jinak díky postavení mostu zmizelo největší dobrodružtví trasy - brod Dunajce:/

Lubo

... no brody maju svoje caro :-)

Funttomas - autor

Mba_sk: trasu vrátane krátkych oddychov som šiel od 9.30 do 15.00 h (5,5 h). Variant z Červeného Kláštora na plti po Dunajci a pešo smer Sokolica – Tri koruny je dobrý nápad, lebo máš vyriešený návrat k autu.

Jozok: rado sa stalo. Reálny čas priemerným tempom bude viac ako 5,5 h. Presne ako píšeš. Treba si rezervovať aspoň 7 h. Je to vždy individuálne.

Boro: :-DDD

Elektronickú mapu Pienin nájdete na mapytatr.net/…/pie_maps.htm

Mahe

Momentálne asi najpodrobnejšia mapa Pienin: PIENINSKI PARK NARODOWY, vydala Cartomedia PL, 1:25 000, GPS, trasy rowerowe i konne.

Funttomas

Doplnil som do tabuľky faktov štatistické údaje o trase (vzdialenosť a prevýšenia).

Piškot

Byli jsme na Třech Korunách v roce 2004 začátkem prosince, za celý den jsme potkali asi pět lidí a přímo na vrcholku jsme seděli asi hodinu a nikde nikdo :)
fotky u mě na webu:
piskot.info/foto.php?album=22

Musím říct, že to byl jeden z mých nejkrásnějších výletů v životě.

Mahe

Okrem Troch Korún odporúčam navštíviť aj najvyšší vrch Pienin - Vysoké Skalky (1051 mnnm) v hrebeni Malých Pienin a jeho okolie.

viac na WWW.turistika.sk$ret - "Pieninské okruhy"

Karoll

Jaaaj dali sme si dnes Cerveny klastor, tri koruny, zamkova gora a spat, cestov sme si nevsimli odbocku na zelenu znacku, takze mensia obchadzka. Nadhera, tri koruny uzasne, nakolko kym sme sli dole prsalo, hore sa vyjasnilo dokopy tam nikto nebol. Krasa. Vyfukalo nas hore, ostal pekny zazitok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma