Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poľské Pieniny – Tri koruny a Sokolica

KarolM

Vzdialenosť týchto dvoch kostolov (Sromowce Nizne - Červený Kláštor), ktoré má spojiť cyklochodník je necelé 2 km, v súčasnosti je to na bicykloch bez problémov priechodné. A na to sa minie 0,266 mil.EUR, čo je vyše 8 mil.Sk???! Pritom vo svete sa špeciálne cyklochodníky budujú sporadicky - pre cyklistov sa zväčša upravujú existujúce cesty, čo je omnoho lacnejšie aj vhodnejšie. Na Slovensku je však tak, po výstavbe najdrahších diaľníc tu asi budeme mať najdrahšiu výstavbu cyklochodníkov, ktoré navyše nie sú veľmi potrebné....Pokiaľ je tá suma a mena správna, je to totálny nonsens!

Adushka

Hehe, Smolinko, no vcera nie, bola som v sobotu :) Ale inak trasa rovnaka ako vidim, haluz.. ste museli pekne mrznut na pltiach, my sme si na vcera nechali uz len Cerveny Klastor radsej a potom sup domov, lebo ja som sa musela este dostat do Brna v ten den.

Smolinko

Aduska nevrav ze si vcera bola na pltiach pretoze prave som sa s tade vratil, a potom z tury z konca splavu po modrej cez Sokolicu na 3 koruny a potom spat na Majere.

Adushka

Ja chcem len podakovat za tipy, ktore som tu v diskusii nasla pred mojim vyletom do tejto oblasti. Tiez sme to nakoniec dali stylom - pltami po Dunajci a naspat cez Sokolicu a Tri koruny. Trosku som trpla, ci to stihneme, lebo prva plt odchadzala az o desiatej a kedze bolo malo vody, tak plavba trvala 2 hodiny, ale nakoniec sme to zvladli pohodovym tempom aj s pauzou na jedlo a roznymi fotopauzami za 5 hodin od vystupenia z plte po most cez Dunajec.

Karoll

Jaaaj dali sme si dnes Cerveny klastor, tri koruny, zamkova gora a spat, cestov sme si nevsimli odbocku na zelenu znacku, takze mensia obchadzka. Nadhera, tri koruny uzasne, nakolko kym sme sli dole prsalo, hore sa vyjasnilo dokopy tam nikto nebol. Krasa. Vyfukalo nas hore, ostal pekny zazitok.

Mahe

Okrem Troch Korún odporúčam navštíviť aj najvyšší vrch Pienin - Vysoké Skalky (1051 mnnm) v hrebeni Malých Pienin a jeho okolie.

viac na WWW.turistika.sk$ret - "Pieninské okruhy"

Piškot

Byli jsme na Třech Korunách v roce 2004 začátkem prosince, za celý den jsme potkali asi pět lidí a přímo na vrcholku jsme seděli asi hodinu a nikde nikdo :)
fotky u mě na webu:
piskot.info/foto.php?album=22

Musím říct, že to byl jeden z mých nejkrásnějších výletů v životě.

Funttomas

Doplnil som do tabuľky faktov štatistické údaje o trase (vzdialenosť a prevýšenia).

Mahe

Momentálne asi najpodrobnejšia mapa Pienin: PIENINSKI PARK NARODOWY, vydala Cartomedia PL, 1:25 000, GPS, trasy rowerowe i konne.

Funttomas - autor

Mba_sk: trasu vrátane krátkych oddychov som šiel od 9.30 do 15.00 h (5,5 h). Variant z Červeného Kláštora na plti po Dunajci a pešo smer Sokolica – Tri koruny je dobrý nápad, lebo máš vyriešený návrat k autu.

Jozok: rado sa stalo. Reálny čas priemerným tempom bude viac ako 5,5 h. Presne ako píšeš. Treba si rezervovať aspoň 7 h. Je to vždy individuálne.

Boro: :-DDD

Elektronickú mapu Pienin nájdete na mapytatr.net/…/pie_maps.htm

Lubo

... no brody maju svoje caro :-)

Honza286

Ta túra je krásná, šel jsem ji už 2x, jednou podle toho popisu, podruhé opačně a lepší mi to přijde jít opačně, protože turista je v podstatě za cca půl hodiny na hřebeni, navíc se to tak dá i spojit s plavbou na pltích. Jinak na Troch korunách bylo pokaždé strašně moc lidí, výhledy jsou však odtamtud překrásné a stojí to za to. Časově jsem to letos zvládl za 4 hodiny i s přestávkami, směrem z Kláštora to trvá přece jen o něco déle. Jinak díky postavení mostu zmizelo největší dobrodružtví trasy - brod Dunajce:/

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov