Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: 10 rokov – stretnutie na Vtáčniku

Diskusná téma K článku: 10 rokov – stretnutie na Vtáčniku

Mocný Aladin strašil, nebojácni pešiaci zoradení v rôznopočetných šíkoch sa nedali odradiť. Na rozľahlú tú horu, konečne pokrytú zelenou prikrývkou, sa vydalo nemálo pútnikov s úsmevom na perách. A nech už nohy ich viedli ktoroukoľvek cestou tŕnistou, či to bola poézia náučného chodníka od Siah, partizánske spomienky od Kľaku, zamotané jazyky cez Vrvravu, hrebeňová ďialnica, či improvizačné tvorivé chúťky od Buchlova, každý si skôr či neskôr na vrchole upil zo životodárnej vody, potešil oči pohľadom do diaľky a pozdravil tých, ktorých vždy rád vidí.

Ice-age

No veru trasa z Lehoty na vtacnik po zelenej uz asi dlhsiu dobu nebola preznacena znaciek malo dost stare a slabo viditelne ale prsli sme v pohode na jednom mieste sme chvilku hladali ale nic vazne

Eric

hej hej, mate pravdu. tento nedostatok bude nabuduce na akcii 20 rokov - 20 vrcholov odstraneny :) Phalike - krasna jednodnovka, gratulujem, i ked my sme zazili uz aj expedicny trojdenny vystup na Chopok :)

Phalike

Alebo taketo nieco biosport.sk/…/Icepack--2x-400… strcis na noc do mraznicky rano hodis do cestovnej chladnicky a cely den mas postarane, alebo treba zorganizovat 10 zimnych vrcholov a je po probleme :)))
A k tym trasam na Vtacnik len jedno, vyrazali sme s Trin a Zuko z BA v sobotu o osmej rano a vratili sme sa v nedelu o pol deviatej rano, cize neni o com, jednodnovka koa sa patri :)

Eric

bikemartin: Ved hej, len kam to sakra strcit na tom vrchole, ked tam nikto nedotiahol elektriku? :)

Zuko

Musim sa pridat k diskusii. Trasa cez Buchlov bola sice dlhsia ale fakt sa oplati(krasa). A je to jemnejsie a pestrejsie stupanie ako napr.z Kamenca. A co sa tyka casu, myslim ze cca sedi s mapou.
A vobec nevadi, ze pridete na vrchol neskor. Ved kto moze povedat, ze mal v sobotu na vrchole sukromco.Peciatka sa dala chytit aj na chate pod Koncitou :).

Junior.23

"hikeri.sk": dakujeme, dakujeme, a este raz dakujeme...ani si neviete predstavit, kolko super zazitkov mame s Mirkou vdaka vam...je to vsetko systemom LTT, ale zatial mame skore 4/4peciatky a hikerske stihacky z vychodu valcuju dalej :-))) este raz velka vdaka patri celej redakcii "hikingu.sk", ste super partia ludi, dakujeme za super vrcholy (a ze nas cakate :P :D) a dufam ze Gerlach bude nas :))), vidime sa na dalsich vrcholoch
P.S.: cakajte na nas ;-)))

Axel

Ved nad tym som sa tiez pozastavoval, ze si robia turu po lesnej ceste mimo vyhliadkovych skal... :-D
Ale s dazdnikom mozno aj dobre, ja som sa bal zjezenych vlasov aj bez neho.

Trin

Axel, ved prave tie skaly boli krasne! :-)
A hlavne sme na nasej trase nezmokli ;-)

Axel

Tak dazdnikovych turistov sme pod Buchlovom stretli aj my. Snazili sa nas presvedcit, ze po lesnej ceste je to jednoducha trasa a vyhneme sa skalam... :-)))
Podla pokecu si robili traverzovu turistiku popod hreben.

Trin

Nasa trojica isla od Oslan - Durisove stale. Plan bol napojit sa na naucny chodnik, prejst cez Buchlov a Klastorsku skalu na Vtacnik. Hned na zaciatku sme takmer stratili zltu, potom este asi 3x... Buchlov bol prekrasny :-) Potom sme isli skratkou na cervenu, stretli viacerych veselych znamych, a ked sme dorazili na vrchol, z druhej strany sa akurat dovalila hmla. Dole sme chceli ist naucnym chodnikom, podla smeru sipky sme zaciatok hladali mozno 10-15 minut v hmle, nakoniec sme ho nasli az na modrej... (znacenie by mohlo byt aj lepsie).

Na chate pod Koncitou sme sa nechali presvedcit na afterparty a nelutujeme, bolo super! :-) Uz sa tesime na dalsie vystupy :-)

Kofoluska

Lubo k tym znackam som veruze aj xcela pisat. Isli sme z Lehoty pod Vtacnikom a zelena znacka v druhej polovici cesty je fakt naprd - kde tu zatreta, kde tu viditelna len pri zostupe. Nejak sme misli odbocku (nie je poriadne vyznacena)a tak sme si spravili vylet hustinami, skoda, ze sem Erik nedal aj fotku lebky diviaka, ktoru som v hustinach poeticky cvakla. :DTracklog poslem hned ako pride poloviciak domov - ma ho vo svojom kompe. Aj s vysvetlivkami, kdeze je ten usek, co sme sli mimo znackovany chodnik.

Jo a diviaka, pripadne viac fotiek z tejto vydarenej akcie najdete tu squeek-rat.info/…/main.php?g2…

Blska

Že legendy :)) Mokrí sme boli až až, ale podstatné je, že miesto na 4. pečiatku neostalo prázdne a že sme si pozreli ďalší krásny kút Slovenska! Parádny výletík to bol, pekné počasie sme si užili na Hrádku, tam bolo ozaj krásne. Navyše - všetko sme mali presne načasované, ako vždy :D Vlak šiel asi minútu po našom dobehnutí na stanicu :D Vidíme sa na ďalšom vrchole, priatelia!

Lubo

Vtaka vsetkym este raz za ucast a organizatorom za prikladnu pripravu :-)

P.S. Ak niekto z ucastnikov ma tracklog svojej trasy, poslite nam ho do redakcie, nech skontrolujeme priebeh znaciek v mape. Od Bazina uz jeden mame a budeme opravovat usek Klastorska skala - Horny dom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma