Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lačnovský kaňon (NPR Kamenná Baba)

Diskusná téma K článku: Lačnovský kaňon (NPR Kamenná Baba)

Vydáme sa mini Slovenským rajom v pohorí Branisko, spoznáme dedinku, ktorá nám dáva pocit, že sme na konci sveta. Budeme sa predierať pavučinami zarastenými chodníkmi a obdivovať slovenské orchidey či ľalie. Túru zakončíme na horskej chate Tatran a autobusové prestupovanie si spestríme občerstvením v kaštieli vo Fričovciach.

Tono

Malokto vie, ze priamo nad razcestim TIM Lacnovsky kanon, ustie sa nachádza pomerne velky stredoveký hradok (okrem vseobecne znameho hradu Lipovce).

Peter61

Popadane stromy v kanone popilene, Mostiky uz boli pooopravovane davnejsie.
Snehu tak primerane nad clenky.
Ma sa ochladit, na buduci vikend sa hodia palicky a mozno aj daco protismykove na vibramky.

Zdenči

Roman, len sa nedaj odradiť. Píš aj naďalej.

Lubo

Pani, prosim nerieste hluposti!

Pokial je Lancovsky kanon v mape a pokial clanok presiel cez geograficke oko Funttomasa (oboje = pravda), tak niet co riesit. Navyse ide o zauzivany nazov turistickej destinacie (ako povedal ujo Gugel).

Tak uz Bazina nepranierujte volovinami a radsej povzbudte k pisaniu dalsich clankov. Jeho doterajsie tri su podla mna velmi hodnotne a tesim sa na dalsie.

P.S. V zmysle pravidiel prosim diskutujucich, aby sa drzali temy = tura Lacnovskym kanonom. Kto chce preberat morfologiu, nazvoslovia, STN normy a pod, nech sa paci, nech zalozi novu temu vo fore Polemika: hiking.sk/…/forum-polemika.ht…

Bazin

morfologiu som nestudoval, teda sa sklanam a treba to dat vediet maptvorcom, vdaka vlado

V.v.l.a.a.d.o.o

Toto je článok o Lačnovskom kaňone, čo je nesprávny, nenáležitý a nevhodný názov. Na Slovensku sú jedine kaňony Štítnika a Slanej , ostatné môžu byť tiesňavy, rokliny a pod. Ide o morfologicky úplne odlišné tvary.

Bazin

a mymochodom pre zmenu HZS pouziva termin TZCH...

Bazin

myslim ze jazyk ma sluzit ludom a nie my jemu, teda vzdy som mal 3-4 zo Sj ale myslim ze mi kazdy rozumel , a len memorujuci pravopisci vymyslali. A ak sa aj tu bude pranierovat moja praca v duchu spisovneho Sj nepouzitelneho pre obyc. ludi tak prestanem pisat a nech sem napise spravne spisovne clanky Pjano a jemu podobni....A jemi jedno ci to je kanon alebo zlab ci tiesnava , hlavne ze mi da niekto vediet ze nieco take je na Slovensku spisovnom ci hovorom ....

Peter61

Vazeni Ľiptáci a Blaváčky !
Láskavo prestaňte zaondiavať tému o Šariši drístami o estéen a pod. Nech mi ct.doc.Guldan (= autor STN) prepaci, ale idem po cervenej znacke, po modrej znacke a pod. !!!

Mame na Slovensku vynikajuci system znacenia, akurat, ze uz vacsinou postarsi makaci uz nestihaju obnovovat to, co zub casu, lesaci a podobni znicia. Dristy ako vcera a pod. nicomu nepomozu.
hiking.sk/…/prve_znackovacie_…

Sona

Jan, na Tvoje podnety sme odpovediali dlhym e-mailom, ktory zdaleka neobsahoval len vetu "Bez diskusie". Pri termine turisticka znacena trasa (TZT) ide o terminus-technicus podla normy "STN 01 8025 - Turisticke znacenie".

PJano
  1. Kvalita mapových diel je kapitolou samou osebe. Akoby sa tvorcovia máp nemohli stále vymaniť z okov historických deformácií, pozostatkov z čias, kedy medzi nimi takmer zásadne neboli žiadni Slováci...
  2. Táto stránka je významným mienkotvorným médiom. Preto je vážne a smutné, ak upozornenie na používanie nesprávnych (kľúčových) turistických termínov "turistická značkovaná trasa" a "turistický značkovaný chodník" namiesto správnych termínov značkovaná turistická trasa a značkovaný turistický chodník (aj s písomnými vyjadreniami najvyšších jazykových autorít v SR a v ČR) bolo "vyriešené" vetou: "Bez diskusie."
Bazin

PJano plne suhlasim, len bohuzial treba to povedat aj tvorcom map.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov