Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tri dni na Žiari

Diskusná téma K článku: Tri dni na Žiari

Cez pohorie Žiar sme naposledy vandrovali v roku 2001. A tak bolo načase, aby sme si prechod týmto prekrásnym, hoci často obchádzaným pohorím zopakovali. Len tentokrát sme oproti minulému vandru trochu zmenili trasu. Chceli sme pohorie prejsť celé, od severu k juhu.

Ade.e

Vie mi niekto poradit, kto siel nedavno hrebenovku Ziaru, ci pri tej polovnickej chate pod Opalenym vrchom, nedaleko razcestia 4 chotare, kde spali aj ti turisti z tohto clanku, je stale mozne prespat na stoloch na verande tej chaty? Alebo na v nejakej chatke na Chren. lazoch? Pripadne su po trase, nejake nezamknute polovnicke posedy? Vdaka

Boro

Fizik: ten horár bol taký natešený, že nám každú chvíľu zastavil na pekných výhľadoch a všetko poukazoval. Škda len, že tam nie je aj nejaká značená turistická trasa.
Peterf: Aj ja si tú studničku z minulého vandru pamätám. Ale,pravdupovediac, sme ju ani nejak výrazne nehľadali. Len sme sa tak poobzerali okolo chaty a keď nič nebolo ,tak sme šlahali ďalej.
Clarion, medveďov tam je naozaj dosť, ale mali sme šťastie a na žiadneho sme nenatrafili. Asi preto, že sme hlasito nadávali na horúčavu alebo na čo.

Clarion

Žiar mám prelietaný hore dole, napešo, na bicykli... Jedine Chlieviská ešte odolali. Mackovia a Hadviga nejako idú dokopy, mali sme tú časť, žiaľ aj pod Bralovou sklaou smerom na Sklenné, cca 200 metrov pod vrcholom. Žiar je taká malá divočina uprostred vychytených pohorí s húfmi ľudí...
Palec hore za článok!

Lubo

Vedel by si ten bod oznacit na mape?

Peterf

Chcel by som doplnit ze voda na Styroch chotaroch je a nepamatam sa ze by niekedy vyschla. Za chatou je uzky chodnik lesom a na konci asi po 50-100 metroch je studnicka, ale kedze tam nie je ziadne znacenie vela ludi vodu nenajde.

Zivan

Kto prešiel celú Cestu hrdinov SNP hádam bude so mnou súhlasiť, že pohorie Žiar patrí k najmalebnejším a najpohodovejším úsekom celého putovania naprieč Slovenskom. Ponúka predovšetkým pekné lesy, kľud a nenáročné túlanie.
Vrelo odporúčam všetkým objaviť to pomerne málo známe pohorie.
Boro, ďakujem za vyvolanie pekných spomienok.

Fizik

Pekný vander cez moje "domáce" hory. Keď ste pokračovali od toho asfaltového rázcestia smerom na Kosorín,tak asi po 2 km sa na ľavej strane objaví pekná lúčka ktorá je zaujímavá peknými výhľadmi. Na jednej strane Tlstá vo VF, na druhej Žiar nad Hronom a v pozadí Štiavnické vrchy. Okrem toho sa tam nachádza starý opustený salaš vhodný na prenocovanie.

Daulagiri

Parádne túlanie, toto pohorie mám už dlhšie v pláne prejsť po červenej. Tak som si aspoň prečítal čo ma čaká.
Zatiaľ som bol len na úseku z Kunešova po Sklenianske lúky.
A s tým psíkom, to bol osud že ste ho mali nájsť, ešte raz paráda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma