Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Tepličky do Tepličky cez Kráľovu hoľu

Diskusná téma K článku: Z Tepličky do Tepličky cez Kráľovu hoľu

Už dlhšie si vediem v hlave zoznam túr a kopcov, kam by som sa rada časom pozrela. Napriek neustálej snahe o znižovanie jeho dĺžky nechodením na tie isté miesta sa zoznam stále rozširuje. Lokalít je veľa, času vždy málo. Jednou z oblastí, ktorá bola na zozname už dlho-predlho, je kráľovohoľská časť Nízkych Tatier. Navnadení článkami Tóna Záhradníka sa vyberáme po viackrát odložených plánoch v preddušičkový víkend do Liptovskej Tepličky, kde začína aj končí opisovaný okruh.

Jan morong

Do okolia Orlovej som chodil rád pred 20. rokmi. Nádherné pohľady.
svokor

Kaspy

v pripade pouzitia zelenej znacky na zostup resp. vystup na KH, medzi V. Brunovom a s. Záturňa nehladajte serpentiny v rubanisku, radsej sa vydajte dalej po lesnej ceste a po zakrute (kde cesta krizuje potok Velky Brunov) druhou lesnou cestou doprava- na s. Záturňa

Kaspy

zlta znacka od Panskej hole po Budnarku "poorana" tazbou...pri dazdivom pocasi resp. tesne po nom sa pripravte na blatisko.

Gsmmania

bacha na znacenie z L.Teplicky, serpentiny do sedla Zaturna v terene nenajdete aninahodou, ide sa kolmo hore je tam asi 7 ciest (od mechanizmov) a znacka ziadna, takze vlavo strmo hore, az cestou s5 sme si vsimli, ze tam bolo na pnaku cervenym Kralova hola sipka (znacenie made in SR)

Sona

Krasne fotky. Tiez si niekedy planujem prejst tieto miesta tak, aby na kralovoholskej casti NT uz nebol vecer (aj ked pozorovat z hrebena stmievanie a lokalne burky malo svoje caro) a na sedle pod Dostiankou aby nesnezilo ako na nasom fotostretku, kde sme toho vela nepofotili :)

Zdenči

Konečne sa mi podarilo dočítať článok. V práci na to nebol čas. Krásne fotky...

Daulagiri

To som si zasa pochutnal na tomto článku. Skvelé čítanie i fotky Aďa. Moje milované územie.
A tiež mám v hlave taký zoznam s ktorého vôbec neubúda :-)

Jnezky

Pekný článok, dobrý výber trasy a SUPER fotos! Mali ste kliku na počasko aj keď sa Vám to koncom druhého dňa trochu pokazilo - pamätám sa :)

Môžem dodať, že sme to raz išli z Pustého Pole cez Kráľovku do L.Tepličky a späť v podstate totožnú trasu dva dni. Druhý deň sa počasie tiež pokazilo, ale paráda!

Jój, ťažké rozhodovanie ... kam skôr? :)

Vrana

Pekna tura, fotky aj clanok. Jesen 2011 bola neskutocna.

Phalike

Som prezeral dajake fotos v kompe a zistujem ze som pred dvoma rokmi presne den pre dusickami bol na Kralovej holi a mal som takmer identicke super jasne jesenne pocasie, mozno ze je to tymto dnom sudene?!

Adushka

Opat velka vdaka za vsetky mile prispevky, som rada, ze sa clanok aj fotky pacia :) Cely ten vylet bol uzasny a bol pre mna naozaj splnenim jedneho turistickeho sna :)

A teraz k otazkam/poznamkam:

Znacenie sa mi javilo celkom dobre, nemali sme problem v ziadnej casti, snad len zaver potme pred Liptovskou Teplickou bol trochu matuci, ale za svetla by nemal byt problem.

Tono, ty si skvela inspiracia, urcite sa vyberieme aj na ine miesta v tvojich slapajach :)

seakaya, link na clanok o Budnarke je aj priamo v clanku, rovno po nasom vylete ju popisal Matus :) hiking.sk/…/utulna_budnarka.h…

Mato_d

Joooj, parádna túra a ešte lepšie fotky.
Tieto končiny mám fest rád, podobný výlet sme si dali pred rokmi, akurát že z LT sme šli kvôli úspore času dolinou a druhý deň sme to zapichli v Telgárte.
Super, diki za podelenie sa so zážitkami ;)

Merhorn

To musel byt vylet! To pocasie, trasa a opis toho vsetkeho spolu. Sme uprostred leta, no ja sa uz teraz tesim na takto krasnu jesen :)
Super

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma