Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Predná hora – hrad Muráň a späť

Diskusná téma K článku: Predná hora – hrad Muráň a späť

Okúsiť Muránsku planinu na pár hodín nie je ľahké. Zo severu sú dlhé prístupové vzdialenosti a z juhu veľké prevýšenia. Popisovaný okruh je výborným kompromisom, pričom vedie charakteristickými časťami krajiny a zahŕňa aj povesťami opradený hrad s výbornými výhľadmi.

Mahe

Z 15 na 7,5. Dobrá zľava.
Skoro ako na tureckom bazáre.

FunTTomas

Bobrik78: pokiaľ ide o úsek žltej sedlo Predná hora - Chata Zámok, tak tam bolo pásové značenie obnovené na konci júna 2013. Upresni, kde bolo značenie nedostatočné?

Bobrik78

Prosíme Gemerských značkárov o zlepšenie značkovania trás. Nie každých 100 m a viac... Príroda je prekrásna :o)
Díky, Horám Zdar!

Janka b.

Velmi pekna trasa, dakujem za tip, presli sme ju "podla navodu" ale este sme to spojili s navstevou vrch Poludnica, uz ked sme tu boli, bola by skoda tam neist :) Je zaujimave vidiet Ciganku s hradom Muran z Poludnice...a onedlho na to si z toho miesta zasa pozorovat Poludnicu :) Zlta cestou naspat do Prednej hory je velmi zaujimava,taka typicka krasova cesta skrze kopec,bolo to vzruso, treba pozerat pod nohy :) Diky moc!

Honza286

Okolí Muráňského hradu není ta pravá Muráňská planina - lidí davy, značení bezproblémové. Osobně jsem šel asi hodnotnější a zajímavější variantu přístupu na hrad - z Pohorelské Maše přes Ginduru a Studňu na Muránské planině - až po Velkú lúku turistů minimum, divoké lesy, mnoho atraktivních míst, i nějaké to bloudění je zde zaručeno. Jen je třeba při plánování počítat s ne zrovna ideální hustotou veřejné dopravy (z Muráně do Pohorelské Maše je využitelný jen bus v 18:44 jedoucí přes týden - 1 přestup, o víkendu jediný spoj odjíždí z Muráně 16:44 - doba jízdy 3 hodiny, z toho 2 hodiny čekání na vlak v Červené Skale), Ideýlní je mít zajištěn odvoz!

Daulagiri

Toto je krásny kút našej krajiny, môj obľúbený. A ten "traverz" Šiancov mám už dlho v oku, no zatiaľ nie v nohách.

Muska

Pali, ale pred tým rovinatým úsekom do srdca planiny odporúčam, len tak na zahriatie, vyštartovať na Javoriny z Muráňa :)

Phalike

Tento okruh je velmi prijemnou alternativou k vystupu z obce Muran, osobne ho mam tiez velmi rad. A podotknem este k tej asfaltke, ze je to aktualne velmi luxusna pristupova cesta zo sedla Javoriny takmer do srdca Muranskej planiny, odporucam vsetkym bikerom preferujucim rovinatejsie pristupy :)

Stefan.n

Páčilo sa mi to.Ten okruh už plánujem veľmi dlho a akosi sa k tomu nemôžem dostať.Vďaka za inšpiráciu,snáď na jeseň sa mi to podarí.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma