Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Kam s 6-mesacnym dietatom na dovolenku?

Diskusná téma Kam s 6-mesacnym dietatom na dovolenku?

Mohli by ste mi, prosim, poradit, kam sa da ist so 6-mesacnym dietatom na peknu dovolenku na Slovensku? Myslim teda miesto, kde je pekna priroda a dostatok asfaltiek pre kocik, pripadne moznosti pre nenarocne 2-hodinove prechadzky po prirode s dietatom v nositku? Vysoke Tatry su velmi vhodne, ale tieto miesta uz pozname, tak by sme radi niekam inde. Dakujem za rady.

Jjano

Na Sitno od Sv. Antola - dosť vysoko sa dostaneš autom a potom je asfaltka až hore, ale miestami teda fest strmá. Ale chodia tam ľudia s kočíkmi, aj keď teda zvyčajne sú hore dosťspotení :-)

Lubo

Ahoj, presunom s autom do ustia doliny sa zriedka vyhnes. Tu je zopar tipov:
Velka Fatra: Cutkovska dolina, Lubochnianska dolina, Bystricka dolina
Chocske vrchy: Kvacianska dolina
Zapadne Tatry: od Zverovky po Tatliakovu chatu, Ziarska dolina po chatu
Vysoke Tatry: TIcha dolina, Koprova dolina, asfaltkou na Sliezsky dom, Javorova dolina, Bielovodska dolina
Nizke Tatry: Lomnista dolina, Vajskovska dolina

Wivik

Chcela by som opäť otvoriť túto tému. Hľadäm lokalitu kde by sme mohli ísť s ročným dieťaťom s kočíkom, na nosič nie je zvyknutá. Zaujali ma tú už spomenuté lokality kde sa dá ísť po asfaltke. Ideálne by bolo pre nás keby sme sa nemuseli presúvať autom. Ako napr z Blatnice sa dostaneme do doliny. Viete mi poradiť aj iné také obce, z ktorých sa dá ísť priamo niekam? Prípadne keď máte aj overené ubytovanie tak by pomohlo. Ďakujem pekne.

Adrihan

Janka s tými lanovkami máš úlnú pravdu. Je to fakt najideálnejšie riešenie ako sa dostať s bábom na hrebeň a vychutnať si to.Hlavne ak ste boli na toto prostredie zvyknutí.My sme boli minulý rok s malou (mala 1 rok) na chate na Grúni (vychádzali sme z Vrátnej a išli sme pešo) a povedali sme si, že tento rok tú lanovku na Snilovské sedlo určite využijeme. Je tam naozaj krásne. Trošku by som sa bála také malé bábo vystaviť takej rýchlej zmene tlaku (stúpanie na lanovke), predsa len keď ideš peši babo sa s tým tlakom lepšie vysporiada a hlavne keď žužle dudel.

Janula

wallendorfer: no hej, my sme s nasim malym boli napr. v spominanej Vratnej ked mal prave 3 mes., uplne v pohode, spinkal v nosici - satke, za ktory na tu hodku, dve rad vynenil kocik v ktorom leziaval cele dni - aspon zmenil polohu. Ked sa prebral "povalkal" sa v trave a ten vzduch ho vzdy tak zmohol ze krasne trdo zaspal za par minut na tvaricke usmev. Neviem co je na "ture" - skor vychadzke po hrebeni kam ta odvezie kryta kabinka az tak nebezpecne, na taky Chleb je to myslim do pol hodky, na Krivan o par minut viac, a ked ste tam rano a je jasno, burka skor ako pred obedom asi nedorazi, nevyvinie sa, hlavne ked nie je ten typ pocasia, chodime po horach dlhe roky a este sa nam nestalo na tak kratkej vychadzke ze by nas nieco zaskocilo. Ono v rannych hodinach, teda "rannych" ako "rannych", ked otvoria o nejakej tej 9 lanovku ked nejde nejaky front, o ktorom sa z predpovede da lahko dozvediet nemas sancu na nejaku burku z tepla alebo nieco nahle sa sthnuvsie...Inak suhlas aj s tou Velkou F. a Blatnic. a Gader. dolinou, ja len ze ked uz su tie lanovky pre lenochov postavene preco ich nevyuzit prave s malymi detmi a aspon takto si dopriat ten pocit z hrebenov, ktory mne osobne kym bol prvy syn malinky neuveritelne chybal a pritom vzdavat sa ho uplne nie je vobec treba.

Milan

nemyslim si ze 6 mesiacov je na dieta priskoro do hor. treba ho poriadne vystrojit, nepodcenovat pocasie a nosit so sebou par nahradnych veci. 6 mesacne dieta aj tak vacsiu cast tury prespi, a je mu jedno ci v kociku na rovine, alebo v nosici na kopci.

Wallendorfer

ad: Janula
ono to je nevyhoda internetovych diskusii,ze clovek tazko rozpoznava,kedy ten druhy sranduje,kedy to mysli polovazne a kedy smrtelne vazne :-))
ten aupark som -samozrejme- myslel s velkou davkou ironie...je vyborne,ked deti chodia do prirody od malicka,ale s pol rocnym sa to mne osobne zda prilis skoro

Wolflike

tiez si myslim ze s takym malym babom ist niekam je extrem, ale zase na druhej strane poznam ludi ktori za takej situacie lietaju aj na dovolenky k moru, takze preco nie? tiez si ale myslim ze najlepsie na taketo tury budu nejake tie doliny, bez rizika nahlej zmeny pocasia a podobne. velkofatranske tipy co tu uz odzneli si idealne. na hreben by som veru nemal odvahu ist.

Adrihan

Tiež sa pridávam k Turcu. My sme boli s malou kočíkovať v Blatnickej keď mala štyri mesiace a spala tam ako dudok.

Pinus

No neviem. Podľa mňa to wallendorfer myslel obrazne, ale podstatu vystihol Janula. Hrebeň Malej Fatry určite nie je ideálnym miestom na prechádzku so 6-mesačným dieťaťom ( náhla zmena počasia a pod.) To je fakt ideálna tá Gaderská, alebo Blatnická dolina v Turci

Janula

Wallendorfer, do auparku? Teda vidavam tam naozaj spusty takychto deticiek, ako buvinkaju v kocarkoch kym rodicia zbesilo prekutavaju obchody ale vzdy mi je ich luto (deti). My sme sa tiez nevyhli tomu aby nas nas maly svojho casu v takom veku musel doprevadzat do niektorych nakupnych centier, ale cas sme sa snazili skratit na minimum. Alebo sa ti zda ze ten klimatizovany vzduch je pre dieta vhodnejsi nez prechadzky po cistom horskom vzdusiku? Sa divim co potom robis na takto zameranych servroch :-).....Btw: ad zakladna otazka, napr.

  • Vratna (lanovka az na hreben, odtial moznost aj kratsich vyletikov do 3 smerov, na Krivan, Stoh alebo Grun, zaciatok dier v Bieleho potoku je 20min, da sa sediet na luckach pri potocikoch smerom od Stefanovej na Podziar...kocikom po Stefanovej ci Terchovej)
  • Rohace (asfaltka k Tatliakovemu plesu, Latanou dolinou tiez asfaltka, prip. z Adamcule aspon po rohacsky vodopad, k partizanskej nemocnici, skanzen na Bestovej so zvieratkami, prip. z Oravic kam je to autom na skok k Juranovej tiesnave, autom taktiez dostupna oblast Boroveho - Kvacianska dolina - asfaltka, doviezt sa k planine Svodad odtial na Oblazske mlyny ci cez planinu aspon na zaciatok Prosieckej dol...
  • Stiavnicke vrchy, na Sitno od Pocuvadla sa to IMHO s trochu navyknutym dietatom na nosic da, prip. Paradajs, okolity hreben vyjst hocikade hore:-), tajchy, krasny park so zadradou vo Svatom Antone, prechadzky histor. centrom BS...
Milan

podla mna je vhodny Turiec, ak mate auto tak je vlastne uplne jedno kde tam - Blatnica je super, na kocikovanie idealna Gaderska dolina, Blatnicka tiez ale to uz je off-road. ale tiez moze byt Valca, idu odtial dve dlllhe doliny s asfaltkou na kocik, a ak chcete aj mensiu turu v nosici si tu mozete spravit. tiez sa tu da ist na martinske hole, ku sutovskemu vodopadu, belianska a necpalska dolina a pod. na nenarocne tury su este idealne Kremnicke vrchy, ale tam uz je tych asfaltiek pomenej.

PeterS

Môj typ: Blatnica a Gaderská dolina. Mierne stúpajúca asfaltka takmer až do srdca Veľkej Fatry jednou z našich najkrajších dolín. A keď dáš manželovi opušťák, môže si odskočiť na Ostrú či Tlstú, možno to stihne počas poobedňajšieho spánku:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma