Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma topanky La sportiva

Diskusná téma topanky La sportiva

Zaujimal by ma nazor na topanky La sportiva. Ak ma niekto skusenosti s touto obuvou, piste prosim se. Vdaka...

Bikemartin

Mam LaSportiva Nepal Trek EVO GTX. Jedina nevyhoda - vysoka cena. Po 3 mesiacoch v J. Amerike Meindl Himalaya - praskla koza, Garmont Pinnacle - na spicke uplne predrata ochranna guma, LaSportivam nic nieje (len nepatrne odlepena ochranna guma na jednom mieste). Podrazka dost opotrebovana, ale na 90% je asi vymenitelna. Kvalitne spracovanie, vyborne snurovanie, vyberatelny jazyk, made in Italy.

Lubo

Ja mam nove LaSportiva Trango Micro EVO.
Taktiez Made in Italy. Zatial som s nimi spokojny, no nemozem hovorit o skusenostiach s kvalitou, kedze som v nich nestihol toho moc este pobehat.

Rasto

neviem ako su na tom vyssie modely, ale ja som bol dost sklamany. mal som najprv LS Himalaya, nez som ich rozchodil trvalo to dlho a bolo to velmi bolestive. potom uz boli celkom pohodlne, ale ked som nemal obute specialne hrube ponozky za 700sk, tak mi po 2-3 hodinach spravili otlaky, ked som tie ponozky mal tak az po takych 4-5h. a to aj pri preventivnych leukoplastoch. pritom pri skusani v obchode sedeli vyborne. navyse napriek poctivemu kremovaniu premokali, celodenny dazd alebo napr. rokliny slov. raja kde treba obcas stupit trochu do potoka nezvladali. na snehu boli mokre okamzite. kamarat mal LS Nepal, premokali trochu pomalsie ale inac na tom bol v podstate rovnako - hlavne s otlakmi. po 3 rokoch som mal zodratu podrazku a stal som pred dilemou - vymenit podrazku alebo kupit nove? rozhodol som sa pre nove - Meindl Island, nelutujem. nebolo ich treba vobec rozchadzat, nikdy ziaden otlak, premoknu iba po niekolkych hodinach brodenia v snehu, inac nikdy. navyse po 4 rokoch su na tom podstatne lepsie ako tie LS po 3 rokoch. uz by som sa k LS nevratil - robia vyborne lezky, ale vibramy podla mna nie. a to som ich videl uz dost vela.

Marek2501

rozhodne neodporucam meindl hymalaya najnovsi model neviem ako je to u starsich ale toto je maximalny odpad
za tu cenu prihodis 2 tisicky a mas nejake scarpy
mne sice scarpa nesadla na nohu ale to je tym ze mam siroku a nie chybou topanky

Lucki

lasportiva patri medzi lepsie znacky. to ze niekoho otlacili nehovori nic o kvalite topanky, to si proste nevyberies. s dobrou ponozkou ma po 3och dnoch v tatrach neotlacili a s tou istou ponozkou v alpach po 2och ano...
Pozri, mas na nich 2 roky zaruky, tak sa neboj, ak ti sadnu na nohy, tak je to jedno.

Rujir

Tak ja mam s LS Himalaya presne opacne skusenosti ako rasto. Jedine s cim suhlasim je, ze ich bolo treba rozchadzat dost dlho (co vsak bolo jasne uz pri zbeznom pohlade na ich konstrukciu).
Odkedy som ich rozchodil, tak su maximalne pohodlne, nikdy mi nespravili otlak v ziadnom druhu ponozky ani na viacdnovych trekoch na tazko. Jo a nepremokaju.
Nechcem byt zly, ale ak niekomu premoka celokozena topanka s par svami na pate, tak asi nevie impregnovat. Mne sa to este nestalo...
Jo a podrazka je po 4 rokoch odrata len minimalne.

Freno

Kupil som Nepal Trek Evo gtx. po prvch dvoch dnoch velmi otlacene paty- sposobene asi klenutim topanky na pate.
tak snad sa budu dat rozchodit.

Predtym som mal Lowa - bez problemov, alw relativne makke, ci nie priamo vhodne na macky.

Bacaardi

La Sportiva - tornado, vybobne topanky, akurat ked je vela snehu premoka mi na priehlavku kde sa topanka ohyba. ale tento model do snehu nie je:-). trosku problem na klzkom povrchu, ale este neurobili topanku, ktor by mala dostatocne tvrdu podosvu aby som necitil kamene atd, a zaroven aj dostatocne makku aby bola prilnava na hldkych mokrych kamenoch:-). ak si poskusas a vybereis model spravne pre teba, a budes ho pouzivt na to na co je urceny, budes spokojny. moje dalsie topanky ale nebudu sportivy, ale rozmyslam nad reichle alebo salewa.

Rasto

rujir, ohladne odratej podrazky je otazka ako casto ich pouzivas. lebo jasne ze topanky vyuzite 20 dni do roka budu aj po 10 rokoch vyzerat ako nove. ja som ich pouzival takmer kazdy vikend a sviatok na 1-2dnove tury, k tomu este asi 3 tyzdne turistiky rocne. a tiez zalezi od terenu - napr. luky velkej fatry znicia podrazku menej ako tatranska zula. premokali na mieste kde je vrch prisity ku podrazke, neda sa to tam naimpregnovat, a tecie velmi rychlo (nedomyslena konstrukcia, mal som to vedeit uz ked som ich kupoval ale to som bol podstatne menej skuseny). koza samotna premokla neskor, ale premokla. impregnovat myslim ze viem, nie som nijaky zelenac. rovnaky sposob impregnacie na ine topanky staci. asi si v nich este nikdy nesiel v snehu ked ti este nepremokli. hlavne si myslim ze u tohoto konkretneho modelu nie je zvladnuta jedna vec - vrchna cast je vyslovene do Bckoveho terenu, podrazka skor do C, a je to dost nestastna kombinacia.
otlaky a tlacenie ktore su skusenostou aj mnohych mojich znamych (aj s inymi modelmi LS) hovoria o jednom - zle tvarovane kopyto, a s tym sa neda nic urobit. bohuzial v obchode pri skusani to tak nevyzeralo. kvalita prevedenia je sice vysoka, ale tie co mam teraz (meindl) su podla mna o triedu kvalitnejsie. boli to take topanky, ktore ked som ich pouzival, myslel som si ze su super len maju par nedostatkov. potom som vyskusal ine a zistil som ze az take super neboli. proste za tu istu cenu sa daju zohnat topanky minimalne rovnako kvalitne, pohodlnejsie, a take s ktorymi sa menej natrapis. a to je pre mna dost dobry dovod viac si priplatok za znacku LS nezaplatit ;-)

Rujir

@rasto: Ocividne sa nedohodneme, kedze jeden z nas je spokojny a jeden nie. Ale len tak pre poriadok - topanky som kupil na zaklade pozitivnych referencii kamaratov a znamych. Okrem mna poznam este asi pat ludi, ktori tieto topanky maju a su spokojni - a nie vsetci behaju len po lukach Velkej Fatry. Kazdopadne topanka ma klasifikaciu B/C co trochu napoveda, ze nie su urcene striktne na VHT.
Co sa tyka zleho kopyta - prilis generalizujes. To ze nesadli tebe, neznamena, ze maju zle kopyto. Ako vravim - mne sedia a dalsim mojim kamaratom tiez. S kamosom tie topanky volame "papucky". :-)
Nevidim dovod, preco by mala topanka premokat na spoji podrazky a spicky - mne tam nepremokaju a ani nepoznam nikoho komu hej. Ak ti topanka premoka, tak ju mas reklamovat, toboz ak to je vdaka zlemu sitiu.
Na Himalayi je pouzita 3mm hovadzia koza, len velmi malo modelov rovnakej klasifikacie ma nieco hrubsie (ak vobec), takze ak premoka, tak je niekde chyba. Caro zimnej turistiky som v nich okusil na viacerych viacdnovych trekoch a nemal som problem. Jediny problem bol s kondenzovanym potom, ale to je problem vseobecne.
Suma sumarum: Ak Himalaya sadne, tak to je podla mna skvela topanka na akekolvek aktivity na slovenskych horach. Na alpsku VHT jej chyba minimalne gumove osadenie okolo topanky. Z mojej strany vsetko, koncim na tuto temu. :-) Peace!

Rasto

@rujir: neslo mi o to sa s tebou hadat alebo zhodnut, islo mi o skusenosti.
inac ked hovoris o reklamacii tak to som skusil asi rok po tom ako som ich kupil. neuznali, vraj od topanok cakam vlastnosti ktore nie su deklarovane (nepremokavost) a inkriminovany sev je v poriadku. vyrobca skonstatoval ze vyrobok nie je vadny a preto som si myslel ze vsetky topanky tohto modelu maju rovnake vlastnosti. celkom ma prekvapuje ze si sa s tym nestretol, mozno to bol vazne zly vyrobok, ale potom nerozumiem vysledku tej reklamacie.

Rujir

@rasto: Tak toto je celkom zaujimave. Dostal si do ruk vyjadrenie vyrobcu, alebo ti to len proste oznamil predajca?

Rasto

predajca mi to povedal, ziadne vyjadrenie od vyrobcu som nedostal. predavac mi to precital z nejakeho listku ktory bol k tomu prilozeny, ale nedal mi ho do ruky. v podstate zo mna v tom obchode spravili blbca ze som chcel take nieco reklamovat a vdaka tomu som si az doteraz myslel ze to vazne tak ma byt.

Rujir

No ako hovori jedna kamaratka - reklamacia je tanec, v ktorom ide o to, kto ho vydrzi dlhsie. Mal si si vyziadat pisomne rozhodnutie a povedat, ze sa proti nemu odvolas, boty das na vlastne naklady posudit SOIke a v pripade, ze mas pravdu budes pozadovat od obchodu plnu sumu, uhradenie nakladov na odborny posudok plus postovne, vlastne cestovne a pod.
A to je presne ta chvila, kedy vacsina obchodnikov cukne...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum